שתף קטע נבחר
 

"העתודה של המהנדסים תגיע מהפריפריה"

אבי ההייטק הישראלי יהודה זיסאפל חונך בערד את המיזם השלישי שלו להכשרת תושבי הפריפריה להייטק. "מדובר בקבוצת אנשים בעלי פוטנציאל אדיר אבל מוזנח", הוא אומר. המיזם כולל הכשרה, תעסוקה, מגורים - ולפטופ

האם הייטקיסטים יכולים לצמוח גם בנגב ולא רק במרכז הארץ? יהודה זיסאפל, נשיא קבוצת רד-בינת ומראשי ההייטק הישראלי, משוכנע שכן. יותר משנה לאחר שהציג לראשונה את יוזמת קמפוס ההייטק בעיר ערד, נחנך אתמול (יום ד') הפרויקט יוצא הדופן: הכשרה אקדמית במקצועות ההייטק לצעירים תושבי ערד ביחד עם מקום עבודה, מקום מגורים ואפילו מחשב נייד. בסיום שלוש שנות הלימוד ועם תואר ראשון תוצע לבוגרי התוכנית עבודה בחברות מקבוצת רד-בינת וחברות הייטק נוספות, שייפתחו שלוחות בעיר ערד.

 

מיזם "קק"לטק-רד בינת" נחנך אתמול בשיתוף פעולה בין קק"ל וקבוצת רד-בינת, ובתמיכת עיריית ערד. המיזם מצטרף לתוכנית "ישראל 2040 - קק"ל בונה את ארץ המחר" של קק"ל. לב הפרויקט הוא הקמפוס בערד, שנחנך גם הוא אתמול, בו נערכים הלימודים וגם נמצאים חללי העבודה של חברות ההייטק. את פעילות ההכשרה מלווה חברת "בינת תקשורת מחשבים".

 

הייטק ערד זיסאפל קק
יזמי 'קק"לטק-רד בינת' עם הסטודנטים (צילום: אמנון גוטמן)

הפרויקט הנוכחי הוא המיזם השלישי של זיסאפל בתחום עידוד פוטנציאל ההייטק של הפריפריה. אבל בעוד שהמיזמים הקודמים הביאו את צעירי הפריפריה למרכז, שם נשארו ברובם לאחר סיום ההכשרה, במקרה הזה הפרויקט כולו מתקיים בערד, והמטרה היא שההייטקיסטים הצעירים ישארו בעיר ויהיו חלק משגשוגה. אם הפרויקט יצליח, הכוונה היא לשכפל אותו ולהקים קמפוסים דומים בעשרות ערי פריפריה נוספות. כיום מרוכז עיקר ההייטק במרכז הארץ עם 77% מהסטארט-אפים, כשבדרום נמצאות רק 3% מחברות הסטארט-אפ.

 

באירוע אתמול השתתפו לצד זיסאפל גם יו"ר קק"ל דני עטר, ראש העיר ערד עו"ד ניסו בן חמו, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים אלון בן צור ובכירים בתעשיית ההייטק. עטר אמר כי הפרויקט משתלב בתוכנית של קק"ל לעודד התיישבות של מיליון תושבים חדשים בנגב ועוד חצי מיליון בגליל, עד שנת 2040. "קק״ל יוזמת ומקדמת פרויקטים רבים בתחומי החינוך, ההתיישבות והתעסוקה בדגש על תחום ההיי-טק, אותו סימנו כמחולל השינוי. מיזם קק״לטק הוא מימוש, הלכה למעשה, של החזון הזה", אמר עטר.

 

זהר  ויהודה זיסאפל (צילום: שלמה שהם, דוברות הטכניון)
האחים זהר זיסאפל (מימין) ויהודה זיסאפל (צילום: שלמה שהם, דוברות הטכניון)

 

זיסאפל אמר כי המחסור בישראל בכוח אדם הנדסי איכותי הולך ומחריף: "בלי המהנדסים הללו אנו בבעיה. העתודה הגדולה של המהנדסים בעתיד תגיע מהפריפריה דווקא. מדוע להביא מהנדסים מהודו כשיש לנו משאב לאומי קיים? מדובר בקבוצת אנשים בעלי פוטנציאל אדיר, אבל, מוזנח. צריך לתת לחבר׳ה האלה קודם כל להאמין בעצמם, ולספק להם ליווי, גיבוי ותמיכה וכמובן לספק להם מקום עבודה עם גמר הלימודים. מדובר במשימה לאומית ממדרגה ראשונה ואני מאמין ומקווה שעוד חברות הייטק ומרכזי פיתוח רב לאומיים שפעילים בישראל, ירימו את הכפפה ויתגייסו לסייע".

 

יהודה זיסאפל נחשב לאחד "האבות המייסדים של הייטק הישראלי". מאז 1975 הוא ואחיו זהר זיסאפל הקימו יותר מ-20 חברות, הנפיקו 11 חברות בנאסד"ק, מכרו עשר חברות נוספות ורכשו יותר מ-15 חברות, וחשוב יותר, מתוכן צמחו יותר מ-100 מיזמים וחברות סטארט-אפ נוספות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמנון גוטמן
חנוכת מיזם 'קק"לטק-רד בינת'
צילום: אמנון גוטמן
מומלצים