הבוטים שיסייעו לחיילים בשדה הקרב, אך לא רק
בהאקתון שנערך מסביב לשעון פיתחו חיילים בוטים שיסייעו ללוחמים בשדה הקרב, ירתיעו על ציפורים לחיל האוויר וגם יעזרו לאזרחים לדווח על מקרי חירום
מאות חיילים ישבו השבוע במשך 24 שעות מול מסכי המחשבה, כמעט ללא הפסקה. המטרה: לפתח בוטים שיסייעו ליחידות צה"ל בפעילות שלהן, אך גם לאזרחים שבאמצעות בוט יוכלו לדווח בקלות על מקרה חירום.
בחדרי מחשבים במכללה במנהל בראשון לציון ישבו החיילים חדורי המוטיבציה. העייפות לא נראתה על פניהם, למרות שעות של עבודה מול המסך. לאחר לילה לבן - הוכרזו בשעות הבוקר הזוכים. אנחנו לא יכולים לספר לכם מי זכה במקום הראשון והשלישי כיוון שמדובר בפרויקטים מסווגים. במקום השני זכו חיילים שפיתחו בוטים לתמיכת טכנית בבקרת טיסה, שמתריע על התנגשויות צפויות במרחב האווירי. הבוט ממליץ לאנשי צוות האוויר על שינוי גובה וגם נותן להם עצות על חיסכון בדלק.
עוד פותחו בהאקתון - אינסטגרם צה"לי. מערכת המאפשרת שיתוף תמונות מבצעיות, תיוג שלהן וחיפוש חכם בתהליכי התכנון - בדומה לאינסטגרם. לדוגמה, כשמחפשים בית ספיצפי בתכנון משימה עתידית, מרכיבים תמונת מצב מתמונות שצולמו בעבר במקום. עוד בוט שפותח ירתיע בפני אנשי חיל האוויר על להקות ציפורים. המדווחים יוכלו להיות גם צפרים חובבים.
לתחום האזרחי פותח בוט התרעה - ששולח הודעה על אירוע חריג מסוים. הבוט מזהה אילו גופים צריך לידע בדיווח - מד"א, מכבי אש, פיקוד העורף ועוד.
על ההאקתון ניצחה סגן אלוף נורית כהן-אינגר, רע"ן סיגמא ביחידת מצפ"ן בלוטם באגף התקשוב. היא סיפרה כי בתחרות התמודדו 18 צוותים של חיילים: "בחרנו רעיונות מנצחים, הטובים ביותר, המתקדמים ביותר. האתגר הוא לייצר בוטים שאפשר לדבר איתם כאילו היו אדם. הם מביאים לצה"ל את הדבר האמיתי, את מה שמייעל אותו".
היא הוסיפה: "החיילים העלו רעיונות גם בסביבה הסמוכה להם וגם בצה"ל. ההאקתון הוא חממה לחיילים לפתח את הרעיונות. הם מביאים את החדשנות לצה"ל".