שתף קטע נבחר

 

בלי קצה חוט: מבחן האוזניות האלחוטיות

אחרי שהסמארטפונים אילצו אותנו להשתמש באוזניות אלחוטיות הגיע הטרנד הבא: האוזניות האלחוטיות לחלוטין, שיושבות בתוך האוזן ואף חוט לא מחבר ביניהן. ערכנו השוואה בין הפופולריות שבהן, לכל מי שמחפש את הגאדג'ט הבא שלו

זהו הטרנד החם ביותר של השנה החולפת בשוק האודיו והסאונד: האוזניות האלחוטיות-לחלוטין (Truly Wireless). אלה אוזניות כפתור אלחוטיות שיושבות בתוך האוזן, ללא חוטים כלל - גם בלי חוט שמחבר ביניהן. נכון, אוזניות בלוטות' אלחוטיות נמצאות בסביבה כבר שנים - אך רק בשנה-שנתיים האחרונות הבשילה הטכנולוגיה שמאפשרת לאוזניות אלחוטיות-לחלוטין כאלה לפעול היטב, וללא בעיות סנכרון והתנתקויות. ואכן, כמעט כל יצרניות האוזניות וענקיות הטכנולוגיה הבולטות כבר השיקו השנה אוזניות כאלה - שלא לדבר על מגוון מסחרר של מותגים בלתי מוכרים שאפשר למצוא בזול באתרים בחו"ל.

 

הן ממש לא רק אוזניות, אלא גאדג'ט לכל דבר ועניין. הן מגיעות בתוך נרתיק מעוצב המצויד גם בסוללה שמטעינה את האוזניות עצמן; יש לאוזניות אפליקציות נלוות וחלקן מתהדרות בשורת פיצ'רים מתוחכמים שילהיבו כל חובב חפיצים - כמו ניטור קצב לב, משטחי מגע, זיהוי תנועות, מדידת צעדים ובידוד רעשים.

 

לאוזניות אלחוטיות-לחלוטין יש יתרונות רבים: חופש פעולה יוצא מן הכלל, לא צריך להסתבך עם חוטים שמגבילים ומפריעים; הן מתאימות גם לפעילות ספורטיבית וגם להאזנה יומיומית. מצד שני, מפני שרוב האוזניות בשוק הן דור ראשון או שני לכל היותר, הן עדיין סובלות מבעיות. החיסרון העיקרי הוא הנוחות: בגלל שהאוזניות תחובות עמוק באוזן וממלאות את האפרכסת, אנשים רבים ימצאו אותן לא נוחות ומציקות בשימוש לאורך זמן, או שהן עלולות ליפול מהאוזן בקלות. זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי גם באנטומיה האישית, ולמרבה הצער קשה לדעת אם אוזנייה כלשהיא תתאים ותהיה נוחה לכם לפני הקנייה. חיסרון נוסף הוא החשש התמידי להפיל ולאבד אותן. רובן אמנם יציבות מאוד בתוך האוזן, אך בגלל היעדר חוט מאבטח - תמיד יש סיכון שהן יעופו, ייפלו וייאבדו.

 

בדקנו את האוזניות האלחוטיות-לחלוטין העיקריות שנמכרות כרגע בארץ. למרבה הצער לא מצאנו אוזניות "מושלמות" שמצטיינות בכל היבט, וגם לא כאלה שנכשלו לחלוטין; אבל כן יש כאלה שחזקות בתחומים מסוימים יותר מהמתחרות. המסקנות לפניכם.

 

Bragi The Dash Pro - משוכללות להפליא אך לא בשלות

זמן סוללה: 5 שעות, הנרתיק מעניק עוד 25 שעות. עמידות למים עד עומק של מטר • מחיר: 1,400 שקל.

 

אהבנו: יש חיישנים למעקב מלא אחר נתוני פעילות, כולל קצב לב, צעדים, קלוריות, מרחק ועוד. משמש כנגן מוזיקה עצמאי עם 4 גיגה בייט אחסון שמתאים ל-1,000 שירים. חיי סוללה ארוכים במיוחד עם הנרתיק. מתאימות גם לשחייה.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

לא אהבנו: איכות ועוצמת הסאונד בינוניות. כפתורי המגע באוזניות רגישים מדי וכל הזמן נלחצים בטעות. המחוות החכמות - כמו העברת שיר בעת ריצה באמצעות תנועת ראש או העברת שיר באמצעות הקשה על הלחי, אולי מגניבות אך לא תמיד עובדות בניסיון הראשון. הכי יקרות בסקירה. נרתיק מסורבל וכבד.

 

השורה התחתונה: האוזניות של בראגי, סטארטאפ גרמני, הן מחשב של ממש - וללא ספק האוזניות הכי משוכללות ועשירות בפיצ'רים וטכנולוגיה בסקירה הזו. מצד שני, התחושה היא שהן לא בשלות לחלוטין - הן לא מצטיינות באיכות סאונד, לא תמיד נוחות לשימוש וחלק מהפיצ'רים המתקדמים לא פועלים במאה אחוז מהזמן. במחיר הזה, מותר לצפות ליותר.

 

B&O Beoplay E8 - סאונד מצוין, השימושיות פחות

זמן סוללה: עד 4 שעות, נרתיק הטעינה מעניק עוד 8 שעות. עמידות לנתזי מים ואבק. מחיר: 1,290 שקל.

 

אהבנו: עיצוב מינימליסטי ונאה, גם של האוזניות וגם של הנרתיק. איכות הסאונד מהטובות בבדיקה. ניתן להפעיל מצב "שקיפות" מותאם אישית, שמחליש את המוזיקה ונותן לסאונד חיצוני לחדור פנימה.

 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

 

לא אהבנו: התפעול נעשה באמצעות מגע באוזניות, אך הוא מסורבל ולא אינטואיטיבי עד כדי ייאוש - המגע רגיש לנגיעות מקריות מצד אחד, ולא תמיד מגיב היטב ובאופן מדויק. יקרות. היינו שמחים לעוצמת ווליום גדולה יותר.

 

השורה התחתונה: האוזניות של מותג האודיו היוקרתי B&O מדנמרק מתוארות כ"תכשיט", והן אכן נאות ומינימליסטיות. איכות הסאונד תואמת את הציפיות, עם צליל עמוק ומצוין. מצד שני, הן נופלות בשל שימושיות מסורבלות וביצועים לא עקביים של משטח המגע. גם המחיר הגבוה מרתיע.

 

Samsung Gear IconX 2018 -מעולות לספורטאים עם אנדרואיד, אבל הסאונד לא משהו

זמן סוללה: עד 7 שעות האזנה למוזיקה עצמאי, 5 שעות בסטרימינג, נרתיק הטעינה מעניק עוד 5 שעות. עמידות לזיעה • מחיר: 800 שקל.

 

אהבנו: האוזניות מסוגלות למדוד צעדים, מרחק, קלוריות (אך לא דופק), ויש בהן "עוזרת כושר" וירטואלית שמדריכה אתכם בחימום ובתרגילים, ותקריא לכם את נתוני הפעילות. שטח אחסון פנימי עם 4 גיגה בייט (מתאים ל-1,000 שירים), כך שהן בעצם גם נגן מוזיקה: אפשר לצאת לריצה רק עם האוזניות, ללא הטלפון, ועדיין להאזין. קומפקטיות מאוד. זולות יחסית. נרתיק נוח וקטן במיוחד שנכנס לכיס.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

לא אהבנו: תפעול האוזניות נעשה באמצעות מחוות מגע בצד האוזניות, אך משטח המגע רגיש מדי ומוביל לנגיעות מקריות. אינן עמידות למים ולגשם. איכות סאונד מהירודות בבדיקה וכך גם עוצמת הסאונד.

 

השורה התחתונה: זהו הדגם השני של האוזניות האלחוטיות-לחלוטין של סמסונג, בהן הוסר חיישן קצב הלב אך חל שיפור בחיי הסוללה. אף שאיכות הסאונד לא מלהיבה, הן יתאימו מאוד לחובבי כושר - בזכות נגן המוזיקה המובנה והעובדה שהן מתפקדות קצת כמו שעון כושר, עם מעקב אחר נתוני פעילות וצעדים, והמחיר הנמוך בקטגוריה. עם זאת, קחו בחשבון שהן מתאימות בעיקר לבעלי מכשיר אנדרואיד: הן יעבדו גם עם האייפון, אך ללא חלק מהפיצ'רים המתקדמים יותר, כמו מעקב אחר היסטוריית נתוני הכושר שלכם.

 

Jaybird Run - איכותיות לאצנים, אך הלחצנים מפריעים

זמן סוללה: 4 שעות, הנרתיק מעניק עוד 8 שעות • עמידות לזיעה ולגשם. מחיר: 900 שקל.

 

אהבנו: מתאימות במיוחד לכושר וריצה בזכות העמידות לגשם ותחושת היציבות באוזן גם בעת ריצה. איכות סאונד טובה מאוד וכך גם בידוד הרעשים. קטנות וקומפקטיות. ניתן להתאים את סגנונות הסאונד דרך האפליקציה.

 

טק צ'ק - jaybird run    (צילום: אלי סגל)

טק צ'ק - jaybird run    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לא אהבנו: לחצני התפעול נוקשים וממוקמים כך שהלחיצות עלולות להכאיב באוזן. בקרת הלחצנים מוגבלת מאוד, וכברירת מחדל לא ניתן לשלוט בווליום מהאוזניות (אמנם אפשר להגדיר כך שהלחצנים שולטים בווליום - אבל אז לא ניתן להפעיל ולעצור שירים באמצעותם). אין תכונות מתקדמות של מעקב אחרי פעילות. הנרתיק נוטה להיפתח בעצמו בתיק או בכיס ואז האוזניות מפסיקות להיטען.

 

השורה התחתונה: ג'ייברד, חברה-בת של לוג'יטק, מתמחה באוזניות ספורט, וגם האוזניות הללו טובות ואיכותיות לאצנים ברוב הקריטריונים החשובים - נוחות, עמידות, סאונד איכותי ומחיר סביר. עם זאת, הן לא מתעלות בשום היבט, וסובלות מהיעדר פיצ'רים מתקדמים לניטור כושר ולחצנים לא נוחים ומוגבלים.

 

Jabra Elite Sport - כל מה שאתלט צריך, אבל איפה הסאונד?

זמן סוללה: 4.5 שעות והנרתיק נותן עוד 9 שעות. עמידות למים עד עומק מטר. מחיר: 990 שקל.

 

אהבנו: מתאימות במיוחד לכושר ולריצה - יש שלל חיישנים שמנטרים קצב לב, צעדים, מהירות ושריפת קלוריות. עמידות גבוהה למים, קטנות, קלות ויציבות מאוד באוזן. בידוד רעשים טוב, וניתן להפעיל מצב "שקיפות" לקליטת רעשים סביבתיים באמצעות מיקרופון חיצוני, כדי לא להתנתק מהסביבה בעת ריצה.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

לא אהבנו: הלחצנים קטנים וקשה לאתר אותם בעת ריצה, ולפעמים הלחיצה מכאיבה באוזן. איכות הסאונד ממוצעת ולא מספיק חזקה.

 

השורה התחתונה: חברת ג'ברה, שידועה באוזניות הבלוטות' שלה, הוציאה אוזניות ריצה ברמה גבוהה מאוד שיקרצו לאתלטים וגם לחובבי כושר מזדמנים - עם יכולות שמזכירות שעון או צמיד כושר לכל דבר - מעקב אחר כל נתוני הפעילות כולל קצב לב, חיי סוללה טובים ועמידות מלאה למים. אך הן קצת פחות מצטיינות להאזנה יומיומית בגלל איכות הסאונד הלא-מרשימה.

 

Bose SoundSport Free - הענקיות עם הסאונד האיכותי

זמן סוללה: עד 5 שעות, נרתיק הטעינה מעניק עוד 10 שעות. עמידות לזיעה ולנתזי מים. מחיר: 1,290שקל (השקה בארץ בסוף פברואר).

 

אהבנו: איכות צליל נהדרת והכי טובה בבדיקה. גם עוצמת הסאונד מרשימה. מקשי התפעול נוקשים ונוחים וממוקמים היטב. עיצוב מצוין ברמה גבוהה, שמשדר יוקרה ועמידות. הנרתיק כולל מד של רמת הטעינה.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

לא אהבנו: גם האוזניות וגם הנרתיק יחסית גדולים ומסורבלים, הן ניכרות ונוכחות מאוד באוזן ובולטות החוצה. אף שהן מיועדות גם לריצה, אין ניטור פעילות כמו צעדים ומרחק. לעיתים נרשמה השהייה בסאונד בעת צפייה בסרט. יקרות.

 

השורה התחתונה: האוזניות של Bose, אחד ממותגי הסאונד הנחשבים, הן המצטיינות במבחן איכות הסאונד ובנוחות השימוש, אם גודלן המאסיבי לא מפריע לכם. עם זאת, במחיר הזה, היינו מצפים לפיצ'רים מתקדמים יותר עבור חובבי הכושר. שימו לב - האוזניות יושקו בארץ רק בסוף פברואר.

 

Apple Airpods - הכי חכמות ונוחות לשימוש, אך בעיקר לבעלי אייפון

זמן סוללה: עד 5 שעות והנרתיק מעניק עוד 19 שעות. אין עמידות למים. מחיר: 800 שקל.

 

אהבנו: הצימוד הראשוני נעשה מיידית - רק פותחים את הנרתיק והאייפון מזהה. כאשר מאזינים למוזיקה, ומוציאים את אחת האוזניות - ההשמעה תוקפא אוטומטית. איכות סאונד מצוינת. האוזניות קומפקטיות והנרתיק זעיר. קישוריות בלוטות' יציבה כמו סלע גם במרחק גדול. זמן סוללה גבוה מאוד עם הנרתיק. זולות יחסית.

 

טק צ'ק על ה-airpods    (צילום : אלי סגל)

טק צ'ק על ה-airpods    (צילום : אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לא אהבנו: אין לחצנים להעברת שיר או לשינוי הווליום. האוזניות יעבדו עם מכשיר אנדרואיד, אך ללא הפיצ'רים החכמים והצימוד המהיר. לא עמידות למים. אין כמעט בידוד מרעשי סביבה. אין תכונות מתקדמות למדידת כושר.

 

השורה התחתונה: האיירפודס הוותיקות יחסית של אפל הן האוזניות האלחוטיות-לחלוטין הכי ידועות וייתכן שגם הכי פופולריות בשוק כרגע, ויש להן עיצוב מיוחד בולט מאוד (גם אם לא כולם יאהבו אותו). הן קצת מפגרות אחרי המתחרים מבחינת התכונות המתקדמות והעמידות - אך הן ללא ספק האוזניות הכי חכמות ונוחות לשימוש, בעיקר למי שיש לו אייפון. גם הסאונד מצוין והמחיר זול יחסית.

 

WF-1000X Sony - לטיסות, נסיעות ובעבודה, אך לא לריצה

זמן סוללה: עד 3 שעות, נרתיק נותן עוד 6 שעות. אין עמידות למים. מחיר: 1,000 שקל.

 

אהבנו: האוזניות היחידות בסקירה שמצוידות בטכנולוגיית ביטול רעשים אקטיבית (כזו שמנטרלת את הסאונד מהסביבה באמצעות מנגנון שמזהה רעשים חיצוניים ושולח צליל מנוגד). סאונד איכותי. נוחות ולא פולשניות לאוזן. האוזניות והנרתיק מעוצבים היטב. האפליקציה הנלווית שימושית.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

לא אהבנו: אין אפשרות לשליטה בעוצמת השמע דרך האוזניות. זמן הסוללה נמוך יחסית. לעיתים ניכר שיהוי בסאונד בעת צפייה בווידיאו. לא מיועדות לספורט ולפעילות.

 

השורה התחתונה: האוזניות המעניינות של סוני נבדלות משאר האוזניות כאן בזכות נטרול הרעשים האקטיבי, שהופך אותן למתאימות להאזנה ולתחושת "ניתוק" מהסביבה בעת טיסות, נסיעה ברכבת ובאוטובוס או סתם בעבודה באופן־ספייס. מצד שני, יכולת שליטה מוגבלת, זמן סוללה נמוך ואי־התאמה לכושר ופעילות - מורידים את האטרקטיביות שלהם עבור אנשים רבים.

 

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
האוזניות של אפל
צילום: יח"צ
מומלצים