קונים טלוויזיה? כך תמצאו את הדגם המתאים
סמסונג, LG או חברה אחרת? זה לא משנה: הנה כמה כללים שיעזרו לכם לוודא שתחזרו הביתה עם המסך הנכון. כתבה שנייה בסדרה
וזה בדיוק מה שננסה לעשות כאן - להסביר לכם מה ההבדלים בין הדגמים השונים הקיימים בשוק, איך אפשר להבין בצורה טובה יותר מה אתם קונים, וכיצד ניתן לצמצם את טווח הדגמים שביניהם אתם מתלבטים. אם הכתבה הקודמת בסדרה ניסתה
לענות על השאלה הבסיסית "איך בוחרים טלוויזיה חדשה", הפעם אנחנו צוללים קצת יותר פנימה לתוך עולם הדגמים עצמם.
סדרת טלוויזיה זה מה שאתם רואים על מסך, ואילו סדרת טלוויזיות זה מה שיצרניות המסכים משיקות מדי שנה. אם תסתכלו על מבחר הדגמים הזמינים לרכישה של כמעט כל מותג אפשרי, תגלו שלפעמים יש עשרות טלוויזיות שונות באותו הגודל, מאותו היצרן. למרות שכולן באותו הגודל, ויש ביניהן דמיון רב - המחיר שונה. אז למה זה קורה ואיך מבדילים בין המסכים?
לכל יצרנית מסכים קונבנציות דגמים משלה, אך לרוב תמצאו בתוך מספר הדגם את גודל המסך, אינדיקציה כלשהי (הרבה פעמים לא ברורה מאליה) לשנתון הדגם, וכן סדרה.
כך למשל, במסך UE50NU7400 של סמסונג, האות הראשונה מתייחסת לטכנולוגיית המסך - LCD עם תאורת LED במקרה הזה. האות השנייה מבהירה כי מדובר בדגם אירופי. לאחר מכן תמצאו את גודל המסך, ואחריו את האות N - שנתון 2018, ו-U שמבהירה כי מדובר במסך 4K. רצף הספרות האחרון בשם הדגם הוא, כאמור, הסדרה. וכאן, הדברים דווקא פשוטים. יחסית.
3-4 לעבודה
סדרות גבוהות יותר הן היקרות יותר, כי יש בהן את הטכנולוגיה החדשה ביותר, המעבדים הטובים ביותר והפאנלים הטובים ביותר. אלה בדרך כלל סדרות 7-9, כשסדרות 5-6 הן סדרות הביניים הנגישות יותר מבחינת מחיר, וסדרות 3-4 הן הזולות יותר. הדבר נכון לחברות רבות, מסוני ועד פיליפס, פנסוניק ועד הייסנס. וכן, גם שתי היצרניות הקוריאניות הגדולות נותנות מספרים לסדרות שלהן.
מה זה אומר? לקחנו שלושה מסכים של סמסונג מאותה השנה, בגודל דומה, מסדרות 6-8. בסדרה 8 היקרה יותר, נכלל שלט רחוק מתקדם יותר, שמטרתו לשלוט בקלות לא רק בטלוויזיה אלא גם בשאר המוצרים המחוברים אליה, רמקולים חזקים יותר, מערכת הפעלה עם שליטה קולית, ומנגנוני עיבוד תמונה טובים יותר. אותה ההשוואה, של סדרות 6-8, מבית LG הניבה הבדלים דומים: פאנל טוב יותר בסדרות 7-8, מנגנוני עיבוד טובים יותר במסך היקר יותר, תמיכה בטכנולוגיות תצוגה מתקדמות וכמה אפשרויות תוכנה.
לפעמים, תפגשו בחנות דגמים זהים עם מחירים מאוד שונים. הסיבה, הרבה פעמים, היא הבדלי ייבוא. במקרה כזה, כדאי לבדוק גם מי ספק האחריות של המכשיר - האם מדובר במעבדה מוכרת - ואם אתם רוצים להשתמש באפליקציות שלו, אז גם האם מדובר במסך שמאפשר התקנת אפליקציות ישראליות. אצל חלק מהיצרנים, האפליקציות מותאמות לאזור ספציפי ואין אפשרות החלפה.
באשר לשנתון, הוא חשוב כי עם כל שנה, יותר ויותר טכנולוגיות שהיו קודם רק במסכים היקרים יותר זולגות מטה אל דגמי הביניים. מדובר, בין השאר, בתמיכה בסוגי קבצים שונים, תמיכה בתקני אודיו מתקדמים, קצב רענון ותמיכה במצב משחק שמטרתו לייעל את המסך לשימוש בקונסולה כמו פלייסטיישן או Xbox. לצערנו, אין דרך טובה לגלות את שנת המסך בלי לחפש את המידע קודם לרכישה, או בלי לשאול את המוכר אם אתם בחנות פיזית.
תתעלמו מגימיקים
עם זאת, אל תפחדו לרכוש מסך מהשנה שעברה, אם הוא עונה על הצרכים שלכם ואתם מרוצים מהתמונה. לא בכל שנה יש קפיצות טכנולוגיות משמעותית בין דור לדור. בין 2017 ל-2018, למשל, לא הייתה התקדמות או טכנולוגיה חדשה שמייתרת את מסכי העבר.אם למספר הדגם כן כדאי לשים לב, יש הרבה דברים מהם כדאי לכם אקטיבית להתעלם. בראשם נמצאים הניסיונות למתג טכנולוגיות. לכל חברה יש גימיקים שיווקיים שמטרתם להבהיר למה הם, הם ולא אחרים, מייצרים את המסך הטוב ביותר. SUHD, Uled, LG Signature, Triluminos ועוד מילים מסובכות תיזרקנה לכיוונכם - רובן רעש. ההבדל המהותי הוא בין מסכי OLED לבין כל השאר, וכיסינו אותו בכתבה הקודמת.
אתם צריכים טלוויזיה חכמה? ודאו בחנות שהיא חכמה. צריכים מסך יפה ודק? ובכן, עיניכם יכולות לראות האם הוא יפה ודק. שם מפוצץ אינו אינדיקציה לאיכות מדהימה.