שתף קטע נבחר

 

הלפטופים עוברים לגור בעננים

חוששים עדיין ממחשבים קלים, דקיקים וזולים, המבוססים רק על הענן? לא רק גוגל עם הכרומבוק - גם מיקרוסופט מתכננת "חלונות" בענן, ואפל מחכה להזדמנות. הבעיות: מעט המידע הפרטי שעוד נשאר לנו יישמר אצל אחרים

לא, מחשבים מבוססי ענן הם לא נושא לספר ילדים, אבל גם לא דבר חדש: זה כמה שנים שחברות כמו גוגל, מיקרוסופט וטושיבה מנסות להציע אותם כז'אנר חדש של מחשבים שלא מאחסנים בקרבם מערכת הפעלה. זו "יושבת" בעיקרה על שרת מרוחק, שאליו מתחברים דרך האינטרנט, וגם כשמסיימים לעבוד במחשב, הכל נשמר מרחוק על הענן. יותר מזה: גם התוכנות/האפליקציות נמצאות בעיקרן על הענן ופועלות בעצם משם.

המחשבים הנפוצים ביותר כיום שעובדים במודל הזה הם מחשבי ה"כרומבוק" של גוגל, שהפכו ללהיט בעיקר במערכת החינוך האמריקאית ובקרב סטודנטים שלא רוצים להיסחב עם מחשב כבד ויקר לשיעורים. אבל רוב המשתמשים נאמנים גם היום למחשבי ה-PC או המק, בין השאר כי חלקם מבועת עדיין מהרעיון, שהמידע האישי שלהם יישמר אי שם, ב"ענן", ללא שליטתם.

 

גוגל כרומבוק (צילום: יח
גוגל כרומבוק(צילום: יח"צ)

לחשש הזה, כמובן, אין שחר: כדי לצפות בסרטים או בווידאו אנחנו משתמשים ביוטיוב או בנטפליקס; כדי להקשיב למוזיקה אנחנו מתחברים לשירותים כמו ספוטיפיי, או שוב ליוטיוב. כדי לשמור מסמכים או מיילים אנחנו עושים שימוש באיי-קלאוד (באייפון או במק), בגוגל דרייב (בג'ימייל), או בוואן-דרייב (מיקרוסופט). כדי לכתוב מסמך אנחנו מתחברים לאופיס 365 או לגוגל דוקס. כלומר, כולנו כבר משתמשים כבדים במחשוב ענן, גם אם לא שמנו לב לזה.

 

"כרום OS", מערכת ההפעלה בענן של גוגל, עברה את השינוי הגדול ביותר השנה. היא מחזיקה כיום בכ-1.08% משוק מערכות ההפעלה העולמי. כמעט כמו התפוצה העולמית של לינוקס. בארה"ב, בתי ספר רבים מעמידים לרשות התלמידים כרומבוקים למשימות הכיתתיות. לדברי מארק סמי, סמנכ"ל חברת הייעוץ SPR, "מי שכתלמיד עשה שימוש בכרומבוק הוא מאמץ טבעי למחשבים כאלה גם בבגרותו".

בשנים הקרובות המחשבים האישיים יהפכו קלים יותר, בעלי נפח כונן קטן יותר, ובמקרים רבים הם יהיו אפילו זולים יותר. את מחיר החומרה נמיר בתשלום מנוי, כמו לספקיות טלוויזיה, סלולר או אינטרנט. אם יהיה לכם מזל, תשלמו לפי היקף השימוש שתעשו בשירותי הענן - כך זה עובד, לפחות, אצל חברות וארגונים מול שירותי אמזון AWS, מיקרוסופט Azure, או גוגל קלאוד.

ענן בגיימינג

אפילו תחום הגיימינג, שדורש מחשבים עם משאבי עיבוד וגרפיקה מפלצתיים, צפוי לעבור בהדרגה לענן, וחברות גוגל, Nvidia, Steam ואחרות עובדות כיום במרץ על הקמת שירותי סטרימינג למשחקי וידאו. המטרה היא להיפטר מהצורך במחשבים ובקונסולות רבות עוצמה כדי לשחק, מה שמגביל את תפוצת המשחקים. בשנה האחרונה החלו להופיע שירותים כמו Blade Parsec או Vortex, שמאפשרים לשחקנים להתחבר למחשב גיימינג בענן ולשחק במשחקים החדשים ביותר גם בסמארטפון.

 

לפי הדיווחים, גם אקס-בוקס ופלייסטיישן יזכו בקרוב לשירותי סטרימינג מובנים. גרסה מוזלת של אקס-בוקס, שתושק כנראה בשנה הקרובה או ב-2020, תתבסס על ממשק ענן. שם הקוד של הפרויקט הוא Scarlett Cloud, והוא מעיד על הכיוון: לא רק משחקים בהזרמה - גם השירותים של מיקרוסופט. כך, למשל, תוכלו להתחבר לאופיס ולאאוטלוק או לחבר את הבית החכם לממשק האקס־בוקס העננית.

 

כך ייראו המשרדים החדשים של גוגל בניו יורק    (צילום: רויטרס)

כך ייראו המשרדים החדשים של גוגל בניו יורק    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


המודל הזה כל כך יעיל, שכעת מתחילים להמיר אותו אפילו לעריכת וידאו באיכות 4K. הדבר היחיד שתזדקקו לו הוא חיבור אינטרנט יציב לפחות בדור 4 אם אתם בסלולר, או מהירות גלישה של 30 מגה־ביט ומעלה אם אתם באינטרנט ביתי. כניסתם של דור 5 בסלולר והסיבים האופטיים צפויה להאיץ עוד יותר את התפוצה של השירותים האלה. כיום כבר עובדים בחברות על הזרמה של תכנים מתקדמים יותר, כמו מציאות מדומה או מוגברת.

כדי שכל זה יעבוד היטב, אגב, לא צריך מכשיר חזק במיוחד. כיום הכרומבוקים של גוגל מבוססים ברובם על מעבדי אינטל פשוטים מהסדרות הזולות יותר, זיכרון פעולה של עד 8 גיגה בייט ובכונן פלאש מקומי של עד 64 או 128 גיגה בייט, שמאפשר לשמור קבצים או אפליקציות גם על המחשב אם אין חיבור אינטרנט ישיר. אבל יד על הלב - למעט קובצי אופיס ו-PDF או סרטים וסדרות שהורדנו מהרשת, אין היום הרבה מה לשמור על הכונן המקומי.

גם בלי לשלם

במקביל, העבודה על השבחת המחשבים החדשים נמשכת. כדי להקל על המאמצים, גוגל

הודיעה לפני מספר חודשים שכעת גם ב"כרום OS" ניתן יהיה להפעיל אפליקציות אנדרואיד. החברה עובדת במרץ על הדור הבא, שנקרא "פוקסיה", ומיועד להחליף הן את אנדרואיד והן את "כרום OS".


גם מיקרוסופט מתכננת את העתיד של חלונות בענן. לא רחוק היום, שבו ה-PC שנרכוש יגיע עם גרסה "רזה" ביותר של "חלונות", והשימוש בו ייעשה דרך חיבור לאינטרנט, בלי דיסק התקנה ובלי צורך לפרמט. כבר כיום מציעה מיקרוסופט שירות "דסקטופ בענן" שמיועד לשימושים ארגוניים, ומנסה שירות "ענן חלונות 10", המזכיר את "כרום OS" ומיועד למחשבים חלשים. גם אמזון מציעה שירות דומה. הנעלם הגדול היא חברת אפל, שסביר כי תקפוץ גם היא למים ברגע שתסיים לפתח מערכת הפעלה מבוססת ענן, שעומדת בסטנדרטים הגבוהים שלה.

 


ה"ענן" הוא העתיד. היתרונות שלו רבים: נסבול הרבה פחות מווירוסים ונוזקות, ולא נצטרך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה אם תתגלה בעיה, המחשבים יאריכו חיים, והם יהיו גם יותר קלים לשימוש. עם זאת, המידע שלנו יהיה באחריות ספקית הענן, הפרטיות כנראה תידרדר עוד יותר, והפרסומאים יחגגו עלינו. אם לא יהיה לנו כסף לשלם על המנוי, המידע שלנו יישמר כבן ערובה. אבל לשם אנחנו צועדים. הגיע הזמן להסתגל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים