שתף קטע נבחר

 

היי גוגל, יכול להיות שהשבב שלך ישראלי?

אמרתם בזמן האחרון "היי גוגל", או שקראתם לסייעת הקולית של אמזון? יכול מאוד להיות שהשבב שפיענח את הדיבור שלכם יוצר על-ידי DSPG מהרצליה. המנכ"ל עופר אליקים סיפר ל-ynet על שיתוף הפעולה החדש עם גוגל ולנובו והבטיח: "לקראת סוף השנה תהיה כמות אדירה של מוצרים סופר-חדשניים"

בתחילת השבוע הייתה לחברת DSP Group הישראלית הכרזה משמעותית: טכנולוגיית הקול החכם (SmartVoice) שלה הוטמעה בטאבלטים של לנובו (Lenovo) מסדרת Yoga Smart Tab החדשה, כשהיא משמשת כבסיס לתכונה הבולטת של המוצר: שימוש מקיף בגוגל אסיסטנט. בתחילת השנה הייתה לשתי החברות הכרזה דומה על שילוב אותה טכנולוגיה כבסיס להפעלת אלכסה של אמזון במחשבי לנובו. זהו הישג משמעותי לחברה הישראלית - גם שיתוף הפעולה המתמשך עם לנובו, אבל בעיקר ההכרה מצד הענקיות אמזון וגוגל ביתרונות הטכנולוגיה שמגיעה מהרצליה.

 

צפו: טאבלט לנובו עם הפעלה קולית של DSPG

צפו: טאבלט לנובו עם הפעלה קולית של DSPG

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גבר משוחח עם סייעת קולית (צילום: shutterstock)
קראתם לגוגל? אולי הפעלתם שבב של DSPG(צילום: shutterstock)

 

DSPG פיתחה מערך שבבים (SoC) שמסוגל לזהות ולפענח דיבור בצורה מדויקת גם אם ההוראה נאמרה לתוך המכשיר וגם אם צעקנו אותה מקצה החדר: "היי גוגל, אתה מוכן להחליש את המוזיקה אם לא אכפת לך?". יש למוצר הזה כמה יתרונות בולטים מול המתחרות, חברות כמו קוואלקום ואינטל למשל: שימוש בשלושה מיקרופונים בלבד והסתפקות בצריכת הספק זעירה, מה שמאפשר לשבב לעבוד ברקע ללא הפסקה מבלי שהוא מרוקן את סוללת הטאבלט או הטלפון.

 

האלגוריתם שמוטמע בשבב מאפשר זיהוי קולי מדויק תוך סינון רעשי הרקע וביטול ההד המוחזר מחפצים וקירות, וזה מה שמאפשר לזהות דיבור גם כשהוא נאמר ממרחק של כמה מטרים. עם כל גרסה חדשה של הטכנולוגיה גדל אוצר המילים שהשבב מכיר, מה שמזרז את מהירות התגובה של המכשיר להוראות הקוליות.

 

טאבלט הבידור (Entertainment Tablet) יוגה סמארט טאב החדש הוא דוגמה טובה לעולם הטכנולוגי המתעורר, שאליו מכוונת DSPG. מדובר בטאבלט מבוסס אנדרואיד, עם תכונות מתקדמות בתחום התצוגה, המעבד והסוללה, עם צליל שבוקע מרמקולי JBL, עם מצב Ambient Mode שהופך את הטאבלט למסגרת תמונות דיגיטלית ועוד. הוא מתממשק עם מערכות הבית החכם ויכול להפעיל נורות חכמות, שקעים חכמים, מוזיקה, מצלמות וכל השאר.

 

מוצרים משולבי DSPG (צילום: Lenovo)
טאבלט Yoga Smart Tab של לנובו. השבב בפנים(צילום: Lenovo)
 

 

מה שהופך את DSPG למרכזית בעניין הזה, הוא שכל התכונות ניתנות לשליטה באמצעות הפעלה קולית מבוססת גוגל אסיסטנט. השבב של DSPG קולט את ההוראות באמצעות שלושה מיקרופונים במכשיר. זרם הצליל נקלט ללא הרף, ועם קבלת הקריאה "היי גוגל" עובר השבב לפיענוח אקטיבי, כשחלק מהמידע מפוענח באמצעות העלאה מהירה לענן.

 

לנובו הציגה את הטאבלט החדש בתערוכת IFA בברלין בחודש שעבר, אבל היא לא הייתה יחידה: ההפעלה הקולית הופכת לדרך שימוש מועדפת בשורה ארוכה של מוצרים, וב-IFA אפשר היה לחוש את התחרות בשטח בין גוגל ווייס אסיסטנט (GVA) לבין אלכסה של אמזון. כדאי לשים לב לתופעה: מדובר בשוק שהולך וגדל במהירות ומקיף רמקולים חכמים, מחשבים, סמארטפונים, אוזניות ועוד עשרות מוצרים. DSPG רוצה להיות בכל אחד ואחד מאלה. אם היא תצליח היא תספור הרבה מזומנים בקופה.

 

שיתוף פעולה ארוך עם סמסונג 

אפשר להתרשם שבינתיים התוכנית מתקדמת לא רע. באפריל האחרון השיקה חברת הסמארטפונים הסינית הענקית אופו (Oppo) את העוזר הקולי "ברינו" בסמארטפונים מסדרת רינו, כששבב פיענוח הדיבור היה של DSPG. עם ענקית הסמארטפונים סמסונג הקוריאנית יש ל-DSPG הסכם ארוך טווח והשבבים שלה שולבו בסמארטפונים מסדרות S ו-A. שיתוף פעולה נוסף עם סמסונג הביא לשילוב השבבים במכשירי טלוויזיה מסדרת Sero, טאבלטים מסוג Tab S4 ו-Galaxy View ושלט רחוק של סמסונג.

 

מכשירים משולבים DSPG (צילום: Oppo)
סמארטפון Oppo עם העוזר הדיגיטלי ברינו(צילום: Oppo)

 

רשימת החברות שאימצו את DSPG כוללת גם את פנסוניק, סיסקו, לוג'יטק וגו-פרו ושורה של חברות סיניות ששמחות לעבוד עם חברה לא אמריקאית, שאינה מוגבלת בגלל הסנקציות של טראמפ. עם חברת הרמן הקוריאנית-אמריקאית DSPG פיתחה רמקול חכם ומוצר דומה היא פיתחה עם דויטשה טלקום הגרמנית. עם ארלו האמריקאית היא פיתחה מצלמות לבית חכם, עם ג'ברה הדנית אוזניות חכמות, מופעלות קולית. חברת Cybic פיתחה אופניים משולבי אלכסה בהן מותקן השבב של DSPG, וכך גם שיתופי הפעולה עם iFLYTEK היפנית, שמתמחה בפיענוח דיבור מתקדם באמצעות בינה מלאכותית, Breo שמפתחת טכנולוגיית מסאז' לעיניים ויש גם כורסאות מסאז' חכמות, פחי אשפה חכמים ומה לא.

 

עופר אליקים, מנכ"ל DSPG, אומר ששיתוף הפעולה עם לנובו הוא הישג משמעותי על מפת הדרכים של החברה: "עד היום היינו בעיקר במוצרים בעולמות סמסונג ואמזון והרבה סייעניות סיניות. פה מדובר בפרויקט הראשון שהוא פרויקט דגל גם עבור לנובו וגם עבור גוגל. שיתוף הפעולה הקודם עם לנובו היה בעולמות אמזון, שהקימה אקוסיסטם מאוד משמעותי ונמצאת בהרבה מכשירים, כולל לנובו. אבל עכשיו מדובר באחת הסדרות הכי מצליחות שיש ללנובו, שמבוסס על הסייענית הקולית של גוגל וזה השינוי המשמעותי".

 

מוצרים משולבי DSPG (צילום: אבי לוי)
אליקים. "נמצאים בעין הסערה"(צילום: אבי לוי)

  

בתערוכת IFA אפשר היה לראות המון מוצרים מבוססי הפעלה קולית. איך חברה קטנה מישראל יכולה להתמודד מול שוק עולמי ענק כזה? 

"השבבים שלנו נכנסים להרבה קטגוריות חדשות. אנחנו מספר אחת בעולם הטאבלטים, אנחנו מספר אחת בעולם המצלמות, מספר אחת בכל מה שקשור בבידור – טלוויזיות, שלטים וכו'. 60 אחוזים מההכנסות שלנו בתחום הזה השנה מגיעות ממכשירים שאינם טלפונים חכמים, כלומר ייצרנו מגוון מאוד משמעותי ביכולות שלנו, וגם במספר הלקוחות שאנחנו עובדים איתם כמו גו-פרו, אמזון, גוגל".

 

לאן מתקדם שיתוף הפעולה עם סמסונג? 

"יש לנו כמה מוצרים מלהיבים עם סמסונג אלקטריק, שהיא יצרנית הטלוויזיות המובילה בעולם. נכנסו למשל לטלוויזיה לגיימרים עם מנוע, שמאפשר לסובב את המסך באמצעות השלט. הגיימר יכול לעשות את זה באמצעות הפעלה קולית דרך השלט: 'היי ביקסבי, תדליקי את הטלוויזיה, תפעילי את המשחק, תעברי לערוץ חדשות, בדקי מה מזג האוויר בסיאול'. אנחנו נמצאים בכל השלטים של מסכי ה-QLED של סמסונג. זו חדשנות מדהימה: השלט עד היום היה די מפגר ועכשיו הוא הופך להיות מכשיר חכם, שנמצא איפה שאתה רוצה, מקשיב ועושה דברים עם שימוש קול בלבד. לא צריך לגעת בו ולא להרים אותו. זו חוויה אחרת לגמרי".

 

בתחום המחשבים, היתרון של DSPG הוא שהשבב שלה מסוגל לטפל ביותר מילות מפתח מהמתחרים, מה שאומר מענה מהיר להרבה הוראות קוליות. טקסטים יותר מסובכים מוזרמים לפענוח בענן בטכנולוגיית ASR, וההוראה לביצוע חוזרת למכשיר בתוך שניות בודדות. "במכשיר כמו זה של לנובו אפשר להשתמש ככלי עבודה, שבעזרתו אתה משתמש פחות במקלדת ויותר בקולך: להקליט חיפושים, לתת פקודות לפתוח אפליקציות וגם להכתיב טקסט, למשל אימייל או הודעה. הדבר הזה עובד היום בצורה מדויקת ובמהירות גבוהה יותר מהקלדה. עד היום התרגלנו לחשוב שאנחנו צריכים מקלדת כשאנחנו רוצים לכתוב משהו וזה הולך להשתנות".

 

מוצרים משולבי DSPG (צילום: Breo)
מסאז' לעיניים של Breo, מופעל קולית(צילום: Breo)

 

הטכנולוגיה של DSPG מלווה בחשש מתמיד לחדירה לפרטיות. המכשירים מהדור החדש מקשיבים לנו כל הזמן והטכנולוגיה של החברה מאפשרת גם למכשירים ניידים לעשות את זה בלי לרוקן את הסוללה במהירות. אליקים חוזר ומדגיש כי להקשיב, אין פירושו להבין: "אם לא אמרת 'היי ביקסבי', אנחנו לא שומעים כלום וגם לא מקליטים. אבל מרגע שאמרת את מילת הקוד, אנחנו פותחים ערוץ בין השלט לטלוויזיה ומול הענן".

 

העיקוף של פייסבוק 

לדברי אליקים, כל עיבוד הקול במוצרי סמסונג האלה נעשה באמצעות השבב של DSPG והחברה יכולה להבטיח שאין פיענוח של דיבור שאינו הוראה למכשיר. אותו הדבר במרבית המכשירים האחרים. יוצאת דופן אחת מעניינת היא אפליקציית פייסבוק, שעוקפת את השבב של DSPG ומפענחת את הדיבור ישירות.

 

חברת DSPG הוקמה ב-1987 על ידי היזם ואיש העסקים דוידי גילה, על בסיס חברת קולטוק אותה רכש. כמה שנים לאחר מכן פיצל מתוכה את פעילות הסלולר והקים את DSPC, שנמכרה ב-1999 לאינטל בעסקה הכי גדולה בהייטק הישראלי עד אז - 1.6 מיליארד דולר. DSPG המציאה את עצמה מחדש פעמיים. בהתחלה היא פיתחה טכנולוגיית משיבונים ביתיים מבוססי הקלטות דיגיטליות במקום הקלטות הארכאיות. כשעולם המשיבונים דעך היא התגלגלה לטלפונים אלחוטיים ביתיים דיגיטליים, ובשנים האחרונות היא בתחום שלישי: הבית החכם וההפעלה הקולית. המשותף לכל הטכנולוגיות הוא שבבים אלקטרוניים זעירים במחירים זעירים, שנמכרים לחברות ענק בינלאומיות.

 

מוצרים משולבי DSPG (צילום: Samsung)
טאבלט גלקסי View2 של סמסונג. שיתוף פעולה מתמשך(צילום: Samsung)

 

לאילו כיוונים אתה רואה את DSPG מתקדמת בחודשים הקרובים? 

"לקראת סוף השנה הזאת אתה תראה כמות אדירה של מוצרים סופר חדשניים. לא עוד רמקול או מחשב, אלא מוצרים, שהם ממש ברף העליון של החדשנות. השנה יש באמת חדשנות בתחומי מוצרי הצריכה האלקטרוניים והרבה מהמוצרים שתראה יתבססו על הטכנולוגיות שלנו ועם יצרנים מאוד מפורסמים. אנחנו נמצאים בעין הסערה הזאת".

 

אליקים אומר שאחד הגורמים שמניעים את הטכנולוגיה בתחום הסמארטפונים, הוא ההאטה בשוק שנובעת מ"תקרת זכוכית טכנולוגית": החברות מתקשות להציג תכונות חדשות שיגרמו ללקוחות להחליף מוצר קודם. "מה שקורה עכשיו זו מהפכה בשוק מכשירי הקצה, שהתכונה המשמעותית שלהם תהיה ההפעלה הקולית".

 

מוצרים משולבי DSPG (צילום: Cybic)
אופני Cybic. הוראות לאלקסה באמצעות DSPG(צילום: Cybic)

 

אחת הדוגמאות שהוא מביא היא ענף האוזניות נטולות החוטים, ה-True Wireless, שבא לעולם עם הצגת האיירפודס של אפל. כעת שועטות לשם כל חברות הטכנולוגיה, וככל שהתחרות מתעצמת גדל הצורך בתכונות חדשות. אליקים אומר שהתכונה המנצחת עומדת להיות הפעלה קולית, שתהפוך את האוזניות לטלפון סלולרי, למסוף חיפוש וקבלת מידע ולהפעלה של מכשירים מסביב, הכל באמצעות הפעלה קולית.

 

"כבר בתערוכת IFA האחרונה היינו משולבים בתוך מספר גדול של מוצרים", אומר אליקים, "חלקם מהם עדיין לא נמכרים, כך שצריך היה להיכנס לחדר סודי כדי לקבל הדגמה. גם בתערוכת CES התמונה דומה. אלה המהפכות העתידיות שעומדות להגיע, ואנחנו שם, לגמרי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
היי גוגל, יכול להיות שהשבב שלך ישראלי?
צילום: shutterstock
מומלצים