יא יהודה: הפרסומת שלא הסכמתם לדלג עליה
מותג הרכב יונדאי כובש את מדד הפרסומות של YouTube ו-ynet לחודש דצמבר, ומפיח חיים באחד הלהיטים הכי שמחים במוזיקה הישראלית. וגם: גל תורן, אפקט הלימון, כוחו של הטריפל והגירושים המדיניים - אלה הפרסומות שהדביקו אותנו למסך
בשיתוף YouTube
התמורות שעוברות על עולם הפרסום בחסות הדיגיטציה פותחות עולם חדש של הזדמנויות: מבחר עצום של תכנים, חופש בחירה והתאמה אישית לכל צופה. התוצאה - פרסומות שאנחנו מעוניינים לצפות בהן, ותוכן שמדבר אלינו בגובה העיניים. מדד הפרסומות של YouTube ו-ynet מביא בכל חודש את חמש הפרסומות המובילות על סמך שורה של קריטריונים. אלה הפרסומות שעשו לנו את חודש דצמבר, עד כדי כך שלא הסכמנו ללחוץ "דלג".
את המקום הראשון והנכסף תופס מותג הרכב יונדאי, עם קריצה נוסטלגית לאחד מהלהיטים הכי שמחים במוזיקה הישראלית - "יהודה, יהודה", במקור של להקת השמחות. אז נכון, "יהודה" נשמע קצת כמו "יונדאי", מה שהופך את הפרסומת הזאת לקליטה במיוחד ומסביר איך היא הצליחה לגרוף 3 מיליון צפיות. אבל מה עומד מאחורי הקמפיין המוצלח?
"בכל שנה הקמפיין הכי משמעותי בתחום הרכב הוא זה שמסמל את הכניסה לשנה החדשה", מסביר גדעון עמיחי, מנכ"ל משרד הקריאייטיב No, No, No, No, No, Yes, העומד מאחורי הקמפיין. "ברגע שקיבלנו חומרים מצולמים של הדגמים החדשים ידענו שאנחנו צריכים פס-קול מנצח, עם בולטות גדולה. השיר 'יהודה, יהודה' הוא שיר מדהים, שמגיע עם שמחת חיים גדולה ועם קישוריות למותג. הקצב שלו איפשר לנו עריכה אפקטיבית ושילוב מסרים נכונים למותג. החבר'ה של יונדאי ממש ראו את הנולד והלכו איתנו, וזה עשה את כל ההבדל".
במקום השני מתמקם לו מותג פופולרי נוסף: לאומי דיגיטל, שהצליח למשוך אל שורותיו את אחד הכוכבים היותר מוצלחים שהיו פה בשנים האחרונות - גל תורן ("האחיות המוצלחות שלי", מרסדס בנד). הבחירה בתורן מייצרת אצל הצופים תחושה מוכרת ומצחיקה, מה שיכול להסביר את שני מיליון הצפיות שגרפה הפרסומת. מי שצפו אולי התאכזבו לגלות שאין מתכון ל"ססבחאחייה" של סבתא תורן, אבל המשיכו והקליקו על פרסומות נוספות של המותג, במסגרת כלי ה-End Screen של YouTube, שמצליח להגדיל בצורה משמעותית את החשיפה האורגנית (ניתן לראות בהקלקה על הסרטון לצפייה מתוך YouTube).
את המקום השלישי קטף לו אפקט הלימון של ספרייט ישראל, שמבוסס על משפיעני רשת ופונה לקהלים צעירים. קשה להישאר אדישים מול הסיפורים הקורעים של רני, ליאל וגיא, שהצליחו להביא למעלה מ-1.2 מיליון צפיות - בשיא הפשטות ובגובה העיניים. מחלקת התוכן של קוקה-קולה היא שאחראית על הקריאייטיב, שמושפע לגמרי מדמויותיהם של המשפיענים המככבים בכל סרטון.
במקום הרביעי נמצא ה"כבל בן כבל" - לחבילת הטריפל של בזק בינלאומי. התוכי שכבר הפך לסמל לאומי חוזר שוב - והפעם הוא מתפרץ לסלון של ממוקה מהסדרה הפופולרית "שנות ה-80". עכשיו, כל מה שנשאר זה רק לסגור משחק מילים משעשע ולכבוש את הצופים. גם המקום הרביעי הצליח לגרוף למעלה מ-1.2 מיליון צפיות.
את חמשת הגדולים של המדד סוגרת עמותת מפקדים למען ביטחון ישראל, עם קמפיין רשת שהצליח למשוך הרבה מאוד תשומת לב: תצוגה דרמטית ושוברת לב של ישראלים שיושבים מול המצלמה ומדברים על ההחלטה להתגרש. אלא שהפעם מדובר בגירושים מדיניים. "למה להמשיך את ההתעללות הזאת?", שואלת הפרנזטורית בעיניים דומעות - ורק ברגע האחרון מתחדד המסר - להיפרד ממיליוני פלסטינים. 2.8 מיליון צפיות גרף הקמפיין הזה, בזכות היכולת להחזיק את הדרמה עד לדקה ה-90.
מדד הפרסומות של YouTube ו-ynet מבוסס על מדד עולמי של גוגל ו-YouTube, המדרג את הפרסומות הקריאייטיביות ביותר. המדד לוקח בחשבון שורה של קריטריונים, בהם מספר צפיות משוקלל, משך הצפייה ואחוז הצפיות האורגניות. המדד לוקח בחשבון רק פרסומות שעלו לאוויר בישראל.
בשיתוף Youtube