סובלים מלחץ מים נמוך בבית? כך תתמודדו
לחץ מים נמוך עלול להיגרם מסיבות שונות: שיבר סגור חלקית, אבנית בפילטר של ראש המקלחת, סתימה נקודתית או לחץ חלש בכל הבניין. אתר "המקצוענים" עם הסיבות הנפוצות - והפתרונות המתאימים
מקלחת חמה היא דרך נפלאה לסיים את היום, בייחוד בחורף. אבל כשלחץ המים חלש ופעולה יומיומית פשוטה כמו חפיפת השיער הופכת לסיוט, כדאי לבדוק מה הסיבה לכך. אז לפני שאתם ממהרים להזמין אינסטלטור ולהיפרד מכמה מאות שקלים, הנה מדריך שיפרט לכם אילו תקלות תוכלו לפתור בעצמכם ומתי אין מנוס ויש צורך לפנות לבעל מקצוע ואף לפנות לרשות המקומית.
עוד כתבות בנושא:
איך מונעים עובש בבית
נקודות התורפה של מערכות אזעקה ומיגון לבית סימנים של רטיבותמהן התקלות הקלות לתיקון?
הברז הראשי (השיבר) אינו פתוח לגמרי: במקרה שבו הסיבה ללחץ המים הנמוך הוא שהשיבר סגור בחלקו, לא תצטרכו להזמין בעל מקצוע ולשלם דמי ביקור. "כל שעליכם לעשות הוא לפתוח אותו עד הסוף, בצורה הדרגתית כדי שלא תיגרם סתימה בצנרת", מסביר חיים שטח האינסטלטור שלך באתר "המקצוענים".
הפילטר של השיבר סתום: בבתים בהם מותקן פילטר בסמוך לשיבר הראשי, חשוב להקפיד על תחזוקה. אחרת, במקרה של סתימה בפילטר, לחץ המים בבית יכול להיות חלש יותר. הפילטר מונע סתימות הצנרת לטווח ארוך, אך מחייב ניקוי יסודי שלו על ידי בעל מקצוע אחת לשנתיים.
הפילטר של אחד הברזים בבית סתום: אם לא מדובר בבעיה של זרם חלש בכל הברזים בבית, אלא רק בברז מסוים, כדאי לבדוק את הפילטר של אותו הברז.
אם הוא התמלא באבנית ונסתם, אין צורך לקרוא לבעל מקצוע. כל שצריך לעשות הוא לפתוח ולנקות אותו במי חומץ או במסיר אבנית. במקרים קיצוניים או כשהפילטר ישן במיוחד, ניתן להחליף אותו בעלות של כמה עשרות שקלים.
הברז שמתחת לכיור סגור חלקית: לעתים, בלי לשים לב הברז שמתחת לאחד הברזים נסגר עקב מגע עם חפצים שונים שמכניסים אל מתחת לכיור. במקרה כזה, באמצעות פתיחה של הברז, הזרם יתחזק מיידית.
סתימה מקומית או אזורית יחייבו בעל מקצוע
תקלה בצנרת האזורית: אם אתם לא היחידים שסובלים מלחץ מים נמוך, סביר להניח שמדובר בצנרת האזורית. בדקו עם השכנים שלכם מה מצב לחץ המים בדירה שלהם, ובמידת הצורך, פנו לרשות המקומית.
סתימה בצנרת בתוך הדירה: "לרוב התקלה הנפוצה יותר היא סתימה בצנרת שבתוך הדירה", אומר שטח. "לעתים ניתן יהיה לפתור אותה באמצעות הזרמת מים בכיוון ההפוך (סירקולציה הפוכה) ולעתים התיקון הנדרש יהיה מורכב יותר. הוא יכלול החלפת הקטע הבעייתי שבצנרת על-ידי יצירת מעקף.
ישנם מקרים שלא ישתלם לבצע תיקון נקודתי, כדי שלא ייווצרו הפרשי לחצים שיגרמו לתקלה בקטע אחר בצנרת. כשהצנרת קיימת כ-30 שנה, והיא עשויה מברזל, לרוב אין טעם להשקיע בתיקון, אלא ישתלם יותר להחליף את כל הצנרת לצנרת פלסטיק חדשה".
אם הבעיה היא רק בצנרת של המים החמים, יש לבדוק את כניסת המים לדוד ואת יציאת המים מהדוד. במקרה כזה כדאי להזמין תחילה אינסטלטור, אשר יידע לזהות את מקור הבעיה. רבים יודעים כיצד לתקן תקלה בדוד המים. לעומת זאת, אם תמהרו לקרוא לטכנאי דוודים, והתקלה תהיה בצנרת, תיאלצו לשלם לו דמי ביקור מיותרים, וכן לשלם בנוסף לאינסטלטור שיגיע לתקן את התקלה.
האם התקנת משאבת מים היא פתרון?
תפקידה של משאבת מים היא לשפר את לחץ המים בדירה. הבעיה היא כשהצנרת ישנה, ואם מתקינים משאבת מים יכולים להיגרם פיצוצים בצנרת. אם הבעיה היא נקודתית בדירה מסוימת, ניתן להתקין משאבה רק לאותה הדירה.
אם הצנרת ישנה מדי, ניתן להסתפק במעקף צינור. כשהבעיה היא כללית, ניתן להתקין משאבה לכלל הבניין, אך חשוב להתאים את עוצמת המשאבה למצב הצנרת, ושווה לשקול להחליף את כל הצנרת בבניין, אם היא ישנה.
כמה זה עולה?
פתיחת סתימה בסיסית תעלה 200-300 שקל, תיקון פיצוץ צינור מקומי בתוך הבית יעלה 300-800 שקל. תיקון פיצוץ בסיסי בצנרת, כולל פתיחת הקיר וסגירתו יעלה 1,000-2,000 שקל. הגברת לחץ מים חמים/קרים יעלה 600-1,500 שקל. עלות משאבה לדירה אחת תעלה החל מ-1,000 שקל. בניית מעקף לצנרת יעלה כ-3,000 שקל.
מחפשים אינסטלטור? לרשימה המלאה
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"