שתף קטע נבחר
 

אי-שיוויון גירסת האקסטרים: עושרם של 8 מיליארדרים שווה ל-3.6 מיליארד איש

לקראת פתיחת כנס דאבוס, מפרסם ארגון אוקספם דו"ח המזהיר מריכוזיות העושר ההולכת וגוברת בעולם. בדו"ח נכתב כי היקף עושרם של 8 המיליארדרים העשירים בעולם - המסתכם ב-426 מילארד דולר - שווה לרמת העושר של כל מחצית העולם הענייה

שמונת המיליארדרים העשירים ביותר בעולם שולטים באותה כמות עושר כמו החצי העני ביותר של אוכלוסיית כדור הארץ, כך על פי דו"ח של ארגון הצדקה, אוקספם.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

בדו"ח, המתפרסם באתר הגארדיאן הבריטי על רקע פתיחת הכנס השנתי של הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, צויין כי קומץ עשירים, בראשות מייסד מיקרוסופט ביל גייטס, שווים 426 מילארד דולר - רמת עושר שווה ערך ל-3.6 מיליארד איש.

 

אוקספם טוענת בדו"ח כי המקור לאי שוויון הגובר הוא מגבלות שכר מינימום אגרסיביות, התחמקות ממס וההתמקדות עסקים בתשואות לבעלים העשירים והמנהלים הבכירים. הפורום הכלכלי העולמי (WEF) אמר בשבוע שעבר, כי אי השוויון הגובר והקוטביות החברתית הם שני הסיכונים הגדולים ביותר על הכלכלה הגלובלית ב-2017, וכי הם עשויים להוביל לשינוי מגמה בתהליך הגלובליזציה.

 

בין 8 המיליארדים העשירים ביותר בעולם. מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
בין 8 המיליארדים העשירים ביותר בעולם. מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג(צילום: Gettyimages)

לדברי אוקספם, קונפדרציה בינלאומית של 15 ארגונים חברתיים מ-98 מדינות, שפועלת במטרה למצוא פתרון לעוני וחוסר צדק בעולם, מחצית האוכלוסייה הענייה של כדור הארץ מחזיקה באותה כמות עושר, 426 מיליארד דולר, כמו שמונת העשירים, בראשות, כאמור, גייטס, מייסד רשת האופנה זארה אמנסיו אורטגה, מנכ"ל ברקשייר האת'ווי וורן באפט, טייקון הטלקום המקסיקני קרלוס סלים, מייסד אמאזון ג'ף בזוס, מייסד פייסבוק מארק צוקרברג, בעלי אורקל לארי אליסון וראש עיריית ניו יורק לשעבר ומייסד שירות החדשות בלומברג מייקל בלומברג.

 

בדו"ח השנה שעברה, כתבה אוקספם כי 62 מיליארדרים החזיקו ברמת עושר השווה למחצית אוכלוסיית העולם. כעת, המספר צנח ל-8 על רקע הערכות מחודשות על כך שהעוני בסין ובהודו חמור ממה שנחשב בעבר - מה שמחמיר את מצבה של המחצית הענייה ומגדיל את הפער בין הקצוות.

 

נכנסים לרכב אחד. ראש עיריית ניו יורק לשעבר, מייקל בלומברג ()
נכנסים לרכב אחד. ראש עיריית ניו יורק לשעבר, מייקל בלומברג

על פי הדו"ח הנוכחי של אוקספם, הרוב המכריע של המחצית הענייה של העולם, עמד בפני מאבק יומיומי לשרוד, כש-70% מהם חיים במדינות עם הכנסה נמוכה. לדברי אוקספם, לפני 4 שנים WEF זיהו לראשונה את אי השוויון בתור איום ליציבות חברתית, אך הפער בין העשירים לעניים המשיך להתרחב. כמו כן, נכתב בדו"ח כי מאז 2015 1% האנשים העשירים ביותר החזיקו ביותר עושר משאר אוכלוסיית העולם.

 

נציין כי במדד הפיתוח השוויוני של הפורום הכלכלי העולמי (WEF), נמסר כי הגידול באי שוויון אינו "חוק ברזל של הקפיטליזם", אלא עניין של קביעת מדיניות נכונה. על פי נתוני ה-WEF כמחצית (51%) מתוך 103 המדינות שהיו להן נתונים זמינים, רשמו ירידה במדד הפיתוח השוויוני במהלך חמש השנים האחרונות, "מה שהעלה את החשש בקרב הציבור ביחס לקושי תרגום צמיחה כלכלית לקדמה חברתית רחבה".

 

מארק גולדרינג, מנכ"ל אוקספם בריטניה, אמר כי "התמונה המצטיירת השנה היא ברורה, מדויקת ומזעזעת יותר מאי פעם. זה מעבר למגוחך שקבוצה של גברים שיכולים להיכנס לרכב אחד מחזיקים ביותר עושר מאשר המחצית הענייה של האנושות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים