שתף קטע נבחר
 

עוד צו של טראמפ: עלול לפגוע בחוסכי הפנסיה

אחרי הצו להגבלת ההגירה ממדינות מוסלמיות שעורר סערה, נשיא ארה"ב חתם על שני צווים נשיאותיים נוספים: צו לבחינה מחדש של החקיקה הרגולטורית שבאה לאחר המיתון במטרה לפקח על המוסדות הפיננסיים, וצו המקפיא את "חוק הנאמנות" המחייב יועצי השקעות בפנסיה לפעול למען האינטרס הטוב ביותר של לקוחותיהם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, חתם היום (ו') על צו נשיאותי שימוסס חלק ניכר מהחקיקה הרגולטורית "דוד-פרנק" (Dodd-Frank) שנקבעה כתגובה למשבר הפיננסי. דוד-פרנק נקבע בידי הנשיא לשעבר, ברק אובמה, ונועד להגביר את הפיקוח על המוסדות הפיננסיים. הצו של טראמפ קובע כי משרד האוצר האמריקני יגיש תוך 120 יום דו"ח על השינויים הרגולטוריים הכולל המלצות חקיקה.

 

"לאמריקאים יהיו אפשרויות בחירה טובות יותר ולאמריקאים יהיו מוצרים טובים יותר, משום שאנחנו לא נטיל על הבנקים נטל של מיליארדי דולרים בעלויות רגולטוריות מדי שנה", אמר קודם לכן ראש המועצה הכלכלית-לאומית של הבית הלבן ומנכ"ל גולדמן זאקס לשעבר, גרי כהן, בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל" שפורסם מוקדם יותר היום.

דונלד טראמפ (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
דונלד טראמפ(צילום: רויטרס)
 

החוק החיל שינויים רגולטוריים פיננסיים בכמעט כל ההיבטים של תעשיית השירותים הפיננסיים. החוק נועד להחיל "רפורמה נרחבת במערכת הרגולטורית בתעשייה הפיננסית של ארה"ב", לדברי אובמה. החוק הביא לביטולן, למיזוגן או ליצירתן של רשויות רגולטוריות כדי להגביר את הפיקוח על מוסדות פיננסיים ולקדם שקיפות ושינויים נוספים. הוא החיל דרישות פיקוח נוקשות שנועדו להגן על כספם של הצרכנים, המשקיעים והעסקים בארה"ב.

 

במקביל ביצע טראמפ מהלך נוסף, וחתם על צו המקפיא ב-180 יום את יישום הרגולציה מעוררת המחלוקת המכונה "חוק הנאמנות", שאמורה להיכנס לתוקף באפריל. חוק זה מחייב את יועצי השקעות הפנסיה לפעול למען האינטרס הטוב ביותר של לקוחותיהם. כאשר נשאל בראיון אם חוק הנאמנות יבוטל, הניד כהן בראשו והשיב: "זהו חוק רע לצרכנים".


פורסם לראשונה 03/02/2017 12:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים