שתף קטע נבחר

6 טעויות בשימוש ובתחזוקה של מדיח כלים

מכניסים כלים מלאים בשאריות מזון למדיח, לא בודקים שהממטרות מסתובבות בחופשיות ושוכחים לנקות את הפילטר. אתר "המקצוענים" עם טעויות שגורמות לתקלות נפוצות ומיותרות במדיח

להכניס ולהוציא כלים למדיח זה סיוט עבור חלק מהאנשים. אבל לנקות את הכלים ללא מדיח, זה הרבה יותר מעצבן וגם פחות חסכוני מבחינת צריכת מים וחשמל. אז כדי שהמדיח שלכם יעבוד בצורה תקינה, כדי שכל הכלים יצאו נקיים וכדי שלא תצטרכו לקרוא לטכנאי בשנים הקרובות, הנה כמה טעויות שכדאי להימנע מהן. וגם: כמה טיפים לתחזוקה נכונה של המדיח.

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

לפני שאתם מכניסים את הכלים למדיח, תפרידו מהם שאריות מזון  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לפני שאתם מכניסים את הכלים למדיח, תפרידו מהם שאריות מזון (צילום: shutterstock)

 

מכניסים למדיח כלים מלוכלכים 

את בטח שואלים את עצמכם, זה כל הרעיון, לא? להכניס למדיח כלים מלוכלכים. ובכן, לא בדיוק. יש הבדל בין להכניס כלים מלוכלכים לבין להכניס כלים שהלכלוך הפך כבר להיות חלק מהם. אם הכלים מחכים כבר יומיים על השיש ליחס, סביר להניח שהלכלוך כבר נדבק לצלחת. גם הכנסת כלים עם שאריות מזון עליהם, לא יעזור לכלים להיות נקיים. גרוע מכך, זה יכול להרוס את המדיח עצמו.

 

"הגורם העיקרי לתקלות במדיח הוא הצטברות של שאריות מזון על משאבת הריקון שבתחתית המדיח", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "הצטברות של קסמי שיניים, חרצנים, עצמות של עוף נתקעים במשאבה ומונעים ניקוז תקין של המים".

 

אז מה עושים? אתם לא אמורים לנקות אותם עם סקוטש לפני כן, אבל רצוי שמיד בסיום הארוחה תפרידו את הלכלוך מהצלחות, וגם תיפטרו לפני כן משומנים שנדבקו לצלחות ולסירים. מחבתות עם שמן, כדאי לנקות לפני כן בעזרת נייר סופג.

 

לא מקפידים על סידור נכון של הכלים במדיח

אם לא תסדרו נכון את הכלים במדיח, ותדחסו יותר כלים מכפי שהמדיח אמור להכיל, הוא לא יפעל בצורה תקינה. חשוב לסדר את הכלים בהתאם להוראות היצרן, ולהימנע מהנחת קערות זו על זו. זה ימנע גישה של זרמי המים ויותיר אותן מלוכלכות. שימו לב שמצקת ארוכה לא ממוקמת בצורה שיכולה להפריע לממטרות להסתובב. דאגו לוודא בצורה ידנית לפני כל הפעלה, שהממטרות (הזרועות האחראיות על ריסוס המים) יכולות להסתובב בצורה תקינה. אחרת, תיאלצו להפעיל את המדיח שנית, מפני שהמדיח פשוט לא ידיח את הכלים.

 

שמים את המלח בסיום ההדחה

אחת לכמה חודשים נהוג לשים מלח לריכוך המים בתא המלח שבתחתית המדיח. הבעיה שלעתים שמים אותו בסיום ההדחה מה שגורם לחורים בנירוסטה. מעבר לעניין האסתטי, חורים אלו יכולים לגרום לנזילות בתחתית המדיח. לכן, חשוב להקפיד למלא את המדיח מיד לפני תחילת הדחת הכלים, כדי שהשאריות ישטפו היטב במהלך הפעלת המדיח ולא יחכו להדחה הבאה.

 

שמים סבון כלים במקום אבקת מדיח

לעתים נתקעים בלי הטבליות או האבקה המיועדות למדיח הכלים. במקרה כזה, אם מנסים לשים סבון נוזלי זה יכול לגרום לקצף ולהצפת מים במדיח. חשוב להימנע מכך, כי במקרה כזה תיאלצו לקרוא לטכנאי והתיקון יעלה לכם כסף מיותר.

 

לא מפעילים את המדיח כמה חודשים – והמנוע נתפס 

אם אתם מפעילים את המדיח רק ב"אירועים מיוחדים", ואין הרבה כאלו, אז קחו בחשבון שהמדיח יכול להתקלקל לכם. מדוע? כי מנוע המדיח שאינו בשימוש יכול "להיתפס". לכן, גם אתם רוצים לחסוך במים ובחשמל, הפעילו את המדיח ולו על התוכנית הקצרה ביותר. לעתים ניתן יהיה לשחרר מנוע שנתפס באמצעות מדרג, אך לא תמיד הדבר יהיה אפשרי.

 

שוכחים לנקות את המדיח

גם המדיח זקוק לניקוי מדי פעם. אחת לכמה חודשים כדאי להפעיל אותו כשהוא ריק מכלים, ולהוסיף לו חומר לניקוי תקופתי או מלח לימון. זה מנקה היטב את החלקים הפנימיים מהצטברות של אבנית ושומר על תקינות המערכת לאורך זמן. כדאי לנקות גם את הממטרות. ניתן להשרות אותן עם מים חמים וחומץ כדי להסיר מרבצי אבנית מהם. כמו כן, יש לנקות את החורים שדרכם זורמים המים בעזרת מחט, כדי לפתור את הסתימות ולאפשר זרימת מים בצורה יעילה יותר.

 

מחפשים טכנאי מדיחי כלים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים