רשות ההגבלים בודקת את הבלעדיות בין סופר־פארם לקניונים
זאת בעקבות תלונות שהוגשו מצד מתחרותיה של הרשת ובראשן ניו־פארם, שגם ביקשה מהרשות למנוע מסופר-פארם לחתום על הסכמים מסוג זה
רשות ההגבלים בוחנת האם סופר־פארם הפרה את חוק ההגבלים בהסכמי הבלעדיות עליהם היא חתומה מול הקניונים. ל"כלכליסט" נודע כי הרשות בודקת את הנושא בעקבות תלונות שהוגשו מצד מתחרותיה של רשת הפארם ובראשן ניו־פארם.
רשת ניו־פארם, שבבעלות קבוצת המשביר 365, פנתה לרשות ההגבלים בבקשה שתפעל לביטול הסכמי הבלעדיות עליהם חותמת סופר־פארם עם הקניונים. בניו־פארם ביקשו כי רשות ההגבלים תחקור את הנושא ותמנע מסופר־פארם לחתום על הסכמים מסוג זה.
יתרה מכך, בניו־פארם הציגו בפני הרשות מסמכים המעידים על התנהלות בעייתית, ובין היתר טענו כי סופר־פארם גרמה לבעלי נכסים בצפת ובאשקלון להוציא אותה מהנכס לאחר שנים בו פעל סניף של ניו־פארם. זאת לאחר שסופר־פארם, שלה יכולת כלכלית וכיסים יותר עמוקים משל ניו־פארם, חתמה עם בעלי הנכסים חוזים שהבטיחו להם שכר דירה גבוה משמעותית מזה ששילמה להם ניו־פארם.
סופר־פארם נחשבת לרשת עוגן בקניונים ומרכזים מסחריים. הרשת נהנית מפריים לוקיישן בקניונים והיא חותמת עם בעלי הנכסים הסכמי בלעדיות שאינם מאפשרים להכניס רשת מתחרה בקניון. בניו־פארם מלינים מזה שנים רבות על שהם מנועים מלהיכנס לקניונים.
ב־2005 פסק הממונה על הגבלים דאז, דרור שטרום, כי הסדר בלעדיות בין קניון הראל במבשרת ציון לבין בנק דיסקונט הוא הסדר כובל פסול. במקרה הספציפי ההוא, מדובר היה בקניון היחידי ביישוב מבשרת ציון והסדר הבלעדיות יצר חסימה מלאה לכניסת בנקים מתחרים לקניון לתקופה של 15 שנים.
הממונה ציין בהחלטתו כי חוק ההגבלים העסקיים אינו פוסל לגמרי הסדרי בלעדיות וקובע כי ככלל, מתן בלעדיות עשויה לעודד כניסתם של עסקים לאזורים מסחריים חדשים בראשית דרכם במטרה למצב את הקניון עם תמהיל עסקים אטרקטיבי ללקוחות.
מסופר פארם נמסר: "סופר־פארם מעולם לא דחקה את ניו־פארם ממקום כלשהו וכישלונה של ניו-פארם להתחרות בסופר־פארם נובע מיכולותיה שלה. צר לנו כי גורמים אינטרסנטיים המעוניינים לקדם את המיזוג בוחרים בהאשמות שווא בתקשורת. סופר־פארם מקדמת בברכה כל תחרות הוגנת".