ננעלתם בתוך חדר האמבטיה? כך תפעלו
מנעול אפס המותקן במרבית דלתות הפנים יכול להישחק ולגרום לכם או ליקיריכם להינעל בתוך אחד מחדרי הבית. מדוע זה קורה, כיצד ניתן להימנע מכך ומהם הסימנים המקדימים? אתר "המקצוענים" עם המדריך
במרבית הבתים בישראל יש מנעולים פשוטים יחסית לנעילת דלתות הפנים בבית. דלת חדר האמבטיה היא הדלת שנשחקת במהירות הגבוהה ביותר. מדוע זה קורה, מה עושים בזמן אמת כשננעלים וכיצד ניתן למנוע תקלות מסוג זה? לפניכם מדריך שיכול למנוע אי נעימות.
עוד כתבות בנושא:
עוברים דירה? אל תשכחו להחליף צילינדר
הדור הבא של מנעולי הדלתות
הבעיה: נתקעים בתוך אחד מחדרי הבית
החדר שהכי הרבה ננעלים בתוכו הוא חדר האמבטיה בגלל שלוש סיבות עיקריות: תדירות השימוש גורמת למנגנון להישחק, המים והאדים גורמים לתקלות במנגנון בשל קורוזיה וסוג המנעול, שנקרא 'מנעול אפס'. מנגנון המנעול זול יחסית, אשר טווח המחירים שלו נע בטווח של 20-50 שקל, אך ברגע שהדלת נטרקת מספר פעמים, בכוונה או בטעות (עקב רוחות, למשל), הלשונית יכולה להשתחרר ממקומה ולגרום לנעילת הדלת.
הסכנה: כשאחד מבני הבית ננעל מבלי יכולת להזעיק עזרה
אם הדלת נטרקת וננעלת, כאשר דיירי הבית נמצאים בחדרים אחרים, זו בעיה קטנה יחסית. אמנם תידרש פריצה של הדלת ולעתים החלפת המנגנון, אך אין בכך סכנה לאחד מבני הבית.
לעומת זאת, לעתים ננעלים דיירים המתגוררים לבד מבלי יכולת להזעיק עזרה. במקרה כזה, רשלנות בתחזוקת המנעול יכולה לגרום לאסון של ממש. לכן, כדאי לא להקל ראש בעניין, ולשקול התקנת קו טלפון בתוך חדר האמבטיה, אשר יאפשר להזעיק עזרה בעת הצורך. במקרים של דייר הננעל כשהוא לבדו בבית, לעתים תידרש פריצה כפולה (הן של הדלת הראשית והן של הדלת הפנימית).
ננעלתם בתוך החדר? כך תפעלו בזמן אמת
אם ננעלתם בתוך חדר עם מנעול 'אפס', אחד מבני הבית יכול לחלץ אתכם בעזרת מברג. עליו להחדיר את המברג במרווח שבין המשקוף לדלת, במרחק של כ-2 ס"מ מעל גובה הידית, ולדחוף את הדלת בתנופה. ניתן לנסות להיעזר גם בכרטיס אשראי, אותו מעבירים לאורך המרווח שבין הדלת למשקוף. זאת, בהנחה שהדלת רק נטרקה ואינה נעולה עם מפתח.
לעומת זאת, יהיה קשה יותר להיחלץ מפנים החדר החוצה, בשל היעדר גישה נוחה ללשונית. אם ננעלתם בתוך חדר עם מנעול כפתור, תוכלו להיחלץ בקלות רבה יותר מבפנים, בעזרת מברג, אותו מחדירים במרווח שבין המשקוף לדלת.
מבחוץ, לעתים ניתן יהיה לפתוח את הדלת בעזרת בעיטה קלה, אך חשוב לוודא שמי שננעל בפנים אינו קרוב לדלת, על מנת שלא יפגע מעוצמת פתיחת הדלת. אפשרות נוספת היא להכות קלות באזור שבו נמצאת הלשונית ולנער בזהירות את הדלת.
"כמובן, שמיד לאחר שנחלצתם חשוב שתדאגו להחלפת המנגנון המקולקל", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "תוכלו לקרוא לבעל מקצוע בתחום המנעולים או להנדימן.
"אם עבר זמן רב מאז שהחלפתם את המנגנונים במספר דלתות בבית, כדאי לנצל את הגעת בעל המקצוע להחלפת מספר מנגנונים בבת אחת. משום שתוכלו לקבל הצעת מחיר הרבה יותר אטרקטיבית לכך. כדאי לבקש את הצעת המחיר בטלפון, לפני הגעת המנעולן, מפני שאז כוח המיקוח שלכם הרבה יותר גבוה מאשר כשהוא כבר נמצא בביתכם".
כמה זה עולה? "פריצת דלת שנטרקה תעלה לכם בעלות של דמי ביקור 200-250 שקל", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "פריצה הכוללת התקנת צילינדר לדלת עץ, תעלה 250-350 שקל, לכן במקרים רבים ישתלם יותר להחליף את המנגנון באותו ביקור".
מניעה: לתחזק את המנעול או להתקין מנגנוני כפתור
אם יש לכם מנעולי אפס בדלתות הפנים בבית, כדאי שתהיו ערניים לסימנים המקדימים. אם הידית מעט משוחררת ונפולה, כדאי שתתקנו אותה או תחליפו את המנגנון. כמו כן, כדאי להקפיד על תחזוקה ולשמן אותה אחת לחצי שנה בעזרת תרסיס שמן, אותו ניתן לרכוש בחנויות לחומרי בניין.
אפשרות נוספת, להחליף את מנעולי האפס במנגנוני כפתור (פבלוק). מנגנונים אלו יותר יקרים וגם מחייבים החלפה של דלתות הבית. לכן, מדובר בעלות בלתי מבוטלת.
ייתכן ששווה לשקול להחליף רק את דלת חדר האמבטיה לכזו. יש צורך להזמין אותה מנגר, שכן דלתות סטנדרטיות לרוב מותאמות להתקנה של 'מנעול אפס'. מנגנונים אלו מגיעים בטווח מחירים גדול יחסית (60-300 שקל), בהתאם לאיכות המוצר. גם כאן חשוב להיות ערניים ולהחליף את המנגנון כאשר הוא מתחיל להישחק.
מחפשים מנעולן? לרשימה המלאה
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"