שתף קטע נבחר

ויקטורי החלה למכור בקר טרי מצרפת

בעקבות הורדת המכסים הרשת החלה למכור בקר טרי מצרפת, ייבוא של חברת נטו. המחירים לא מבשרים על תחרות: 119-39.90 שקל – בדומה למחירי הבקר הפולני והאירי. אייל רביד, בעלי ויקטורי: "העניין הוא הטעם, כמה רמות מעל השאר"

בעקבות הורדת המכסים, רשת ויקטורי החלה למכור בשר בקר טרי אשר מיובא ממחוז בריטאני בצרפת על ידי חברת נטו. המחירים דומים פחות או יותר למחירי הבשר המיובא ארצה מפולין ואירלנד, ומעט נמוכים (אך לא תמיד) ממחירי הבשר הארגנטינאי.

 

במקביל, רמי לוי החל לייבא בשר טרי מספרד בייבוא ישי, מסוג בקר מזני שרלוה ולימוזין. ברשת מדגישים כי הבקר גדל במרעה טבעי ועומד בתקנים הכי מחמירים של צער בעלי חיים. המוצרים יגיעו לחנויות בשבוע הבא והמחירים יהיו דומים למחירי הבשר הפולני שנמכר ברשת (בהכשר מחפוד). גם חברת טעמן תחל לייבא בשר מספרד. הייבוא מספרד ומצרפת הוא בהכשר רבנות "חלק".

 

ספקים אמרו ל-ynet שבשר מארגנטינה נחשב לטוב יותר, אבל הייבוא מפולין, צרפת וספרד מגיע ארצה דרך הים במרחק קצר יותר, מה שמוזיל אותו. יחד עם זאת, בקרוב יגיע לישראל גם בשר מארה"ב שישווק לא רק לרשתות השיווק, אלא גם למסעדות (שכן הוא ייובא לארץ לא במסגרת המכסה שנפתחה לרשתות).

 

"זה בשר מעגלי שרולה (שרולה מעורב. מ"ק), אלה העגלים הכי טובים שיש היום באירופה", טוען מנכ"ל ויקטורי והבעלים, אייל רביד, "מהבשר הזה מכינים שאטובריאן - הסטייק הכי משובח שקיים. זה בשר שהוא רמה אחרת מהספרדי, האירי והארגנטינאי".

 

לדבריו, "הפלוס פה זה העובדה שמדובר בבשר צרפתי. בסטייקים הוא קצת יותר יקר מהפולני, כי זו ההתמחות שלו. בשר לטחינה נמכר סביב 40 שקל, הנתחים היקרים יותר – 59 שקל והאנטרקוט 119 שקל. אדום אדום (הבקר הטרי של תנובה), נמכר במחירים האלה ומעלה לנתחים עם עצם".

בשר טרי צרפתי בוויקטורי ()
בשר טרי צרפתי בוויקטורי
 

 

הבשר הצרפתי יותר טוב מהארגנטינאי?

"כן".

 

למרות שארגנטינה נחשבת לאחת מספקיות הבשר הגדולות בעולם בניגוד לצרפת?

"כן הצרפתים מבינים בבשר, אצלם זה משהו שאוכלים כל יום".

 

איך אתה מסביר שסטייק צרפתי נמכר במחיר דומה לסטייק פולני?

"כרגע לצרפתים יש אינטרס להיכנס לארץ. אני דובר את השפה, אז כרגע הבשר מגיע רק אלינו בהמשך בלית ברירה זה בטח יהיה גם בשאר השוק".

 

נטו מייבאת לישראל גם בשר מפולין, אירלנד וארגנטינה. החברה הציעה את הבשר מצרפת לכל לקוחותיה (נטו עובדת עם כל רשתות השיווק). לא ניתן לדעת כרגע מה הכמות השנתית שנטו תייבא ארצה מצרפת, מפני שהשיווק רק החל ויימשך בהתאם לביקוש.

 

רוב שוק הבקר בישראל הוא בכלל קפוא ומופשר ("מיושן"). בוויקטורי ממשיכים למכור במעדניה כמה נתחים מיושנים, כמו ברוב הרשתות, בעוד שברמי לוי עברו למכירת טרי וקפוא. בעקבות פתיחת המכסות לייבוא של בקר טרי, כל השחקנים בשוק הבשר - תנובה, נטו, בלדי, עוף ירושלים ואחרים - החליטו לייבא בשר טרי.

 

 

כמה זה עולה אצל המתחרים?

בדקנו מחירים לק"ג של 3 נתחים: אנטרקוט טרי, צלעות ללא עצם ונתח כתף בקר טרי.


 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים