ארה"ב: שני ישראלים חשודים בשימוש במידע פנים במסחר במניות מובילאיי
רשות ניירות ערך האמריקנית הודיעה כי פרופ' אריאל דרבסי מהאוני' העברית, וד"ר אמיר וולדמן - בכיר לשעבר בסינרון, רשמו רווח של מעל 4.9 מיליון דולר באמצעות מסחר במניות ואופציות של מובילאיי. המניה זינקה בכ-28% ביום בו הוכרזה הרכישה בידי אינטל
רשות ניירות ערך האמריקנית (SEC) הגישה כתב אישום נגד שני תושבי ישראל חשודים בשימוש במידע פנים במסחר במניות מובילאיי, לפני ההודעה על רכישתה בידי אינטל תמורת 15.3 מיליארד דולר - כך מפרסמת סוכנות רויטרס.
לפי התביעה שהוגשה לבית משפט במנהטן, אריאל דרבסי ואמיר וולדמן רשמו רווח כולל של מעל 4.9 מיליון דולר באמצעות רכישת מניות ואופציות "קול" של מובילאיי, לקראת ההודעה על רכישת הענק ב-13 במרץ.
פרופ' דרבסי, גנטיקאי המשמש כסגן דיקאן בפקולטה למדעי הטבע של האוניברסיטה העברית, רשם לפי התביעה רווח של 427 אלף דולר; ד"ר וולדמן, ששימש בעבר סגן נשיא בחברת סינרון וכיום הוא מהנדס עצמאי, רשם רווח של 4.5 מיליון דולר. מניית מובילאיי בניו יורק זינקה ב-28% ביום בו הוכרזה הרכישה. לפי ההודעה, השניים יצרו קשר עם גורמים שהיה להם קשר למובילאיי.
ב-SEC אמרו כי ולדמן ביצע את רוב העסקאות שלו במניות מובילאיי בששת השבועות שלפני ההכרזה על העסקה עם אינטל - ורשם תשואה של 1,883%; דרבסי, כך לפי התביעה, החל לרכוש מניות מובילאיי ב-2 במרץ, לאחר שמכר 40 אלף מניות של חברת טבע שהיו ברשותו.
השופט הקפיא זמנית את חשבונותיהם של השניים ב-Interactive Brokers, וקבע כי קיים "בסיס" לחשד כי הם הפרו את החוק האמריקני הנוגע לשימוש במידע פנים.
לפי רויטרס, השניים לא היו זמינים לתגובה, וגם לא נמסרה תגובה ממובילאיי.
העסקה הגדולה בתולדות ההיי-טק הישראלי
מובילאיי פותחה בשנות ה-90 המאוחרות במעבדות בית הספר להנדסה ומדעי המחשב של האוניברסיטה העברית. הפיתוח נרשם כפטנט והועבר לפיתוח מסחרי על ידי חברת המסחור של האוניברסיטה העברית - "יישום", ולאחר מכן, ב-99', הוקמה החברה עצמה.
בעבר החזיקה יישום מניות בחברה, ובמהלך השנים מעת לעת מכרה אותן - כשחלק מהן נמכרו במחיר הקרוב לזה שבעסקת אינטל. אלא שכל המניות נמכרו לפני האקזיט האחרון שממנו האוניברסיטה לא ראתה דבר. באוניברסיטה נמנעו מלציין מהו הרווח המצטבר מהמניות שנמכרו לפני כן.
בשבוע שעבר דיווחו שתי החברות על עסקת הענק, הגדולה ביותר בתולדות ההיי-טק הישראלי, במסגרתה אינטל רוכשת את מובילאיי בסכום של כ-15 מיליארד דולר. לפי ההערכות, העסקה צפויה להכניס לקופת המדינה כ-3 מיליארד שקל.