שתף קטע נבחר
 

טעויות בהתקנת מקלחון זכוכית באמבטיה

שיפועים לא נכונים במקלחון, לקיחת מידות בשלב מוקדם מדי, הצמדת דלת ציר לאסלה והתקנת דלת שלא נפתחת פנימה. מזמינים מקלחון? אתר "המקצוענים" עם כמה טעויות שכדאי להימנע מהן

אם אתם בשלבי בנייה או שיפוץ ולפני הזמנה של מקלחון לחדר האמבטיה, הנה כמה טעויות שכדאי מאוד להימנע מהן כדי שלא לסבול מהצפות מים, בעיות איטום והצטברות של עובש ופטריות.

 

עוד כתבות בנושא:

מעלים פרופיל: הכול על חלונות בלגיים

סורגים שקופים: להגן על הבית וליהנות מהנוף

זכוכית במטבח כמו שלא הכרתם

 

  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

הטעות הנפוצה: לא לוקחים מידות מדויקות  

"מרבית הטעויות נגרמות בשל מדידה לא מדויקת של בעל מקצוע בלתי מיומן בשטח", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "מצב זה, גורם לבעיות

איטום ולבעיות של עובש ופטריות. קירות רבים הם עקומים, ומחייבים מדידה מדויקת והזמנת זכוכית בחיתוך זוויתי. ברגע שלא מקפידים על כך, ולא חותכים את הזכוכית באלכסון, תידרש כמות גדולה של סיליקון לצורך מילוי המרווח שנוצר בין הזכוכית לקיר. במשך הזמן, הסיליקון יקבל עובש ופטריות והתוצאה תהיה מכוערת והרבה פחות היגיינית".

 

הטעות: הזמנת בעל המקצוע לפני התקנת הכלים הסניטריים ומיקום הריהוט

"את המדידות לצורך הזמנת המקלחון יש לבצע בשלב סופי יחסית בשיפוץ או בניית חדר האמבטיה", אומרים במוקד השירות. "זאת, מפני שיש להתחשב במיקום האסלה, במיקום הארונית לצד המקלחון או הספסל בתוך המקלחון". כמו כן, יש לעשות זאת רק לאחר שנבחר ראש הטוש ונבחרו המיקומים של יתר האביזרים (מתלה, ידית משענת על הקיר או כל אביזר שיכול להפריע לפתיחת הדלתות במקלחון. אם למשל, תתקינו את המקלחון ורק לאחר מכן תבחרו טוש "ראש גשם", הוא יכול להפריע לפתיחה ולסגירה של הדלתות, או לגרום להצפת מים, אם יהיה נמוך מדי. מיקום אסלה בסמוך למקלחון, תחייב למשל התקנה של זכוכית קבועה ולא של דלת נפתחת אשר לא תאפשר איטום טוב, ותקשה על גריפת המים באזור.

 

הטעות: שיפועים לא נכונים במקלחון שגורמים להצפות מים

כבר בשלב הריצוף, ולפני התקנת המקלחון יש לדאוג לשיפוע נכון. מעבר לעניין האסתטי של חיתוכי אריחים בצורה מעוצבת ולא אקראית ומכוערת, ישנו עניין זווית השיפוע. "ההמלצה היא שבין גובה הרצפה לגובה פתח הניקוז יהיה שיפוע של 1-1.5 ס"מ, שיאפשר למים להתנקז בצורה תקינה", אומרים במוקד. "זאת, כדי למנוע גלישת מים מדלתות הזכוכית, ניתן אף להנמיך את המקלחון בכחצי ס"מ, ולמקם את דלתות המקלחון בקצה המדרגה. את פתח הניקוז ניתן למקם או במרכז המקלחון (ממש מתחת לראש הטוש), או באחת מפינות המקלחון, בעזרת תעלת ניקוז. היתרון בתעלה זו, היא שהיא מרחיקה את פתח הניקוז מדלתות הזכוכית, ומונעת בעיות איטום בהמשך".

 

שיפוע נוסף שחשוב לשים לב אליו הוא במקרה של ספסל בנוי או נישה למיקום כלי הרחצה. במקרה כזה, כדאי מאוד להקפיד על שיפוע (אפילו שיפוע עדין), שיאפשר למים לזרום לכיוון פתח הניקוז ולא להצטבר על הנישה ולגרום לעובש ולפטריות.

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

הטעות: לשכוח לבקש אביזרים נלווים ולתמחר אותם  

לפני שסוגרים מחיר עם מתקין המקלחון, כדאי להזמין מראש את כל הכלים הסניטריים והאביזרים שנרצה לתלות על דלתות המקלחון ובתוכו. זאת, גם מפני שברגע שמזמינים את דלתות הזכוכית לא ניתן לבצע בהן שינויים וגם מפני שתמחור כולל לרוב יהיה זול יותר, מפני שבעל המקצוע כבר נמצא עם הציוד בביתכם. תליית מתלה למגבת על דלת מקלחון למשל, מחייבת קידוח מראש, במפעל, שכן לא ניתן לקדוח חורים בזכוכית לאחר התקנת המקלחון. במקרה כזה, לא תהיה ברירה אלא לתלות ידית בהדבקה. בנוסף, כדאי לתכנן את מיקום ידית האחיזה במקלחון, בהתאם לנוחות השימוש ולתנאי השטח (מיקום הרובה שבין האריחים על הקיר). אל תשאירו לבעל המקצוע לקבל החלטות כאלו עבורכם, שכן אתם אלו שתשמשו במקלחון לאורך שנים.

 

הטעות: להצמיד קיר זכוכית לספסל במקלחון, ולמקם ראש טוש מעליו

אם החלטתם להוסיף ספסל במקלחון, חשוב שתימנעו מהצמדת קיר זכוכית אליו. זה יכול לגרום להצטברות של מים במרווח, באופן שלא ניתן יהיה לגרוף אותם. העדיפו להרחיק משמעותית את הספסל מדלת הזכוכית או מקיר הזכוכית הקבוע. אפשרות נוספת היא להתקין קיר זכוכית רק מהחלק העליון של הספסל, כך שהזכוכית תהיה 'חתוכה' בהתאם למידות הספסל.

 

טעות נוספת קשורה למיקום ראש טוש ישירות מעל הספסל. מצב זה לא מאפשר להתקלח בעמידה, ומחייב הארכת ראש הטוש עם זרוע.

 

הטעות: להזמין זכוכית דקה מדי ולא בהתאם לתקן

החל משנת 2006, נקבע תקן המחייב שכל מקלחון יהיה מזכוכית בטיחותית בלבד (מחוסמת או רבודה). לכן, כדאי מאוד להימנע מהזמנה של מקלחון שלא נושא תו תקן ישראלי. עובי הזכוכית המומלץ הוא 8 מ"מ, לזכוכית בגובה של עד 2.30 מטר. אם היא גבוהה יותר, עובי הזכוכית המומלץ הוא 10 מ"מ.

 

הטעות: דלת שנפתחת רק פנימה

חשוב להקפיד שניתן יהיה לפתוח את הדלת גם החוצה (ולא רק פנימה). זאת, על מנת שבמקרה של התעלפות של מי שמתקלח, ניתן יהיה לפתוח את הדלת ולהגיש לו עזרה ראשונה.

 

הטעות: התקנת מעצור דלת בכניסה למקלחון

לעתים, כאשר דלת הכניסה לחדר האמבטיה ממוקמת בסמוך למקלחון, נדרש מעצור דלת. זאת, על מנת שדלת הכניסה לאמבטיה לא תתנגש בקיר הזכוכית של המקלחון. במקרה כזה, בהתאם למידות השטח, כדאי להרחיק ככל הניתן את מעצור הדלת מאזור המדרך של המקלחון, כדי למנוע מצב שדורכים עליו יחפים. הדלת תעצר גם אם תתקינו מעצור במרכזה. כמו כן, בדקו שגובה מעצור הדלת תואם את גובה הדלת, שכן התקן מחייב שרצפת חדר האמבטיה תהיה נמוכה יותר מגובה הרצפה של יתר חדרי הבית. במקרה כזה, יידרש מעצור דלת מוגבה.

 

מחפשים בעלי מקצוע בתחום עיצוב זכוכית? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים