שתף קטע נבחר
 

"דואגים שאלו שמרוויחים 7,000 שקל יתפרנסו בכבוד"

שר הכלכלה אלי כהן מתייחס לתוכנית "נטו למשפחה", הודף את הטענות שהיא תפגע במעמד הבינוני ומסביר שלא תהיה חריגה בתקציב. "אני מזכיר שבממשלה הקודמת כלכלנים הזהירו מפני גרעון ואמרו שצריך להעלות מיסים, ובפועל הייתה צמיחה של 2%. למעמד הביניים נשארת יותר הכנסה פנויה כדי לצרוך יותר, להעלות את רמת החיים, להתפרנס בכבוד - וכל זה דוחף את הכלכלה"

"למדינת ישראל יש אינטרס שאנשים יוכלו לצאת בבוקר לעבוד ולהתפרנס בכבוד", כך אומר שר הכלכלה אלי כהן בראיון באולפן ynet. בראיון מגיב כהן לגבי קביעתו של פרופ' עומר מואב, לפיהם מעמד הביניים ייפגע מהתוכנית וטוען שהיא "לא מבוססת על עסקת מובילאיי, ישנן רזרבות תקציביות". צפו בדברים.

 

צילום: ניצן דרור, אורי דוידוביץ'

צילום: ניצן דרור, אורי דוידוביץ'

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"מדיניות הפחתת המסים אושרה על ידי הממשלה", אומר שר הכלכלה, אלי כהן, ומגיב לתהייה איך ראש הממשלה לא עודכן על פרטי התוכנית, עד שזו הוצגה על ידי שר האוצר. "אני מזכיר שהוזכר על ידי ראש הממשלה ושר האוצר שהם רוצים להוריד מסים. בעבר הורדו מס החברות והמע"מ, ועכשיו בחר שר האוצר לבוא ולטפל במעמד הביניים ובזוגות הצעירים.

 

"לא כל שר נמצא במסיבת עיתונאים. כל שר רוצה להציג הישגים בתחום שהוא אחראי עליו. אני חושב שזה לגיטימי. התוכנית הזאת מגיעה כי הכלכלה חזקה. אחרי למעלה מעשור יש סוף סוף צמיחה של מעל 4%, שפל ברמת האבטלה ודירוג גבוה של מדינת ישראל, אנחנו עושים את מה שנכון עבור האזרחים".

  

כלכלנים אומרים, שאין באמת עודפי גבייה.

"התוכנית הזאת לא מבוססת על הכסף מעסקת מובילאיי. יש עודף של 1.6 מיליארד שקלים מתחילת השנה וישנן רזרבות תקציביות - לא תהיה חריגה מיעד התקציב.

 

"אני מזכיר שאותם כלכלנים אמרו בממשלה הקודמת שהולך להיות גרעון ושצריך להעלות מיסים, ומה שקרה זו צמיחה של 2%. אנחנו דווקא מורידים מיסים ואנחנו רואים צמיחה, הורדנו מס החברות, המע"מ, אנחנו מורידים את המס לשכירים - זה דוחף את המשק.

 

"למעמד הביניים נשארת יותר הכנסה פנויה. מה הם יעשו באותם הכספים? הם יוכלו לבוא ולצרוך יותר, להעלות את רמת החיים שלהם, להתפרנס בכבוד וזה דוחף את הכלכלה"

 

מי בעצם יהנה מאותן הטבות?

"מי שיהנה מהתוכנית הוא מי שיוצא לעבוד, כי אתה מקבל נקודות זיכוי. מה שקרה עד עכשיו, שהצהרונים הפכו למקור הכנסה ורווח לרשויות, ואנחנו אומרים לא! צהרונים זה שירות, למדינת ישראל יש אינטרס שאנשים יוכלו לצאת בבוקר לעבוד ולהתפרנס בכבוד".

 

המלחמה האמיתית היא לא בבגדי תינוקות, אלא אצל אנשים שלא מצליחים לקנות אוכל.

"מי הוביל רפורמה בבנקים אחרי 47 שנה שאף אחד לא העיז לגעת באותו גוף מאוד חזק במשק? מי שבר את המונופול של מכון התקנים? סל המחירים בפסח ירד אחרי מספר שנים, מחירי הבשר והגבינות ירדו ב-12%. אנחנו פותחים מכסות, נלחמים בייבואנים.

 

"צריך לזכור מחצית מאוכלוסיית ישראל מרוויחים פחות מ-7,000 שקלים. אנחנו רוצים שאנשים שקמים בבוקר לעבוד ייוכלו להתקיים בכבוד וזה ידחוף את הכלכלה קדימה, כפי שעשינו עם שכר החיילים, קצבאות הקשישים, זה מוביל לצמיחה המשק. אין לי ספק שהתוכנית תעבור, אנחנו רואים שיש קונצנזוס מקיר לקיר, מבינים שמעמד הביניים בישראל הוא זה שכורע תחת הנטל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים