שתף קטע נבחר
 

"רפורמת המס של טראמפ עלולה לפגוע בישראל"

הפחתת מס החברות צפויה לגרום לחברות ישראליות לשוב ולהתאגד בארה"ב, אך לפי הערכות כלכלנים בכירים, רפורמת טראמפ צפויה עוד לעבור שינויים רבים ולא תהיה דרמטית כפי שהוצגה. יניב חברון מאקסלנס: "תוכנית נטו לעשירים"

יו"ר המועצה הכלכלית הלאומית של ארה"ב, גארי כהן, ושר האוצר האמריקני, סטיבן מנוצ'ין, הציגו אתמול (ד') את תוכנית קיצוץ המס "הגדולה בהיסטוריה של ארה"ב".  אך על פי הערכות, הרפורמה תעבור עוד שינויים רבים בקונגרס ולא תהיה דרמטית כפי שהוצגה. קיצוץ מס החברות בארה"ב ל-15% צפוי לגרום לחברות הישראליות לשוב ולהתאגד בארה"ב, ובישראל יצטרכו להחליט האם להוריד בהתאם את מס החברות בארץ שעומד כעת על 24%.

 

השווקים הפיננסיים, הגיבו באדישות לתוכנית, ואף סיימו את יום המסחר בירידות קלות. הסיבה היא ככל הנראה חוסר מתן הפתרונות מצד בכירי הממשל לאופן שבו תתבצע התוכנית וכיצד היא תמומן.

 

כהן ומנוצ'ין מציגים את רפורמת המיסוי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
כהן ומנוצ'ין מציגים את רפורמת המיסוי(צילום: רויטרס)

 

"לא ברור איך הממשל יממן את התוכנית"

ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים, עפר קליין, אמר כי: "סעיפי התוכנית עולים פחות או יותר בקנה אחד עם ההבטחות שהשמיע טראמפ במהלך מסע הבחירות אשתקד. אך לא ברור איך מתכוון הממשל לממן אותה. המשמעות לישראל, ולמדינות אחרות, מהירידה המשמעותית במס החברות בארה"ב היא תמרוץ חברות שעיקר פעילותן בחו"ל לעבור לארה"ב, כדי להנות ממס החברות הנמוך יותר, דבר שיתמוך בהיחלשות השקל ובעליית האינפלציה. אלא אם הממשלה תפחית את מס החברות לכל החברות הבינלאומית (טכנולוגיה) לשיעורים נמוכים עוד יותר".

 

הכלכלן הראשי של בית ההשקעות "פסגות", אורי גרינפלד, הביע גם הוא ספקנות לגבי הצלחת התוכנית: "שתי השאלות העיקריות שעומדות באוויר הן: ראשית - איך הממשל מתכוון לממן את התוכנית? הפחתות המס שטראמפ מתכנן צפויות להביא את הגירעון של ממשלת ארה"ב ליותר מ-5% מהתוצר, מצב שהרפובליקנים יתקשו לקבל ועלול להוביל לריביות גבוהות יותר בשווקים. שנית - איך הרצון של טראמפ להחזיר טריליונים של רווחים כלואים של החברות הבינלאומיות לארה"ב עומד בקנה אחד עם הרצון לראות את הדולר נחלש? בשורה התחתונה, על אף ששר האוצר נראה נלהב מאוד, הנקודות פשוט לא מתחברות. ארה"ב לא יכולה לצמוח בקצב של 3% בשנה ולנהל גירעון של 5% עם דולר חזק וריבית גבוהה יותר". 

 

"יותר חברות ישראליות יתאגדו בארה"ב"

שותף במחלקה בינלאומית והייטק במשרד גרוס GKH, עו"ד יונתן אירם, צופה השפעה משמעותית על התנהלות החברות הטכנולוגיות הישראליות:" במידה ומס החברות בארה"ב אכן יופחת, להערכתנו נראה יותר חברות ישראליות נכנעות ללחצים של משקיעים זרים ופונות להתאגד בארה"ב. במידה והרפורמה תעבור, ויזמים רבים יעבירו את תושבותם לארה"ב, עוד בטרם הקמת חברה אמריקאית, אובדן ההכנסות למדינת ישראל עשוי להיות משמעותי עד מאוד. הפחתת שיעור מס רווחי הון עקב ביטול מס "אובמהקייר", וביטול מס העיזבון, שלאחרונה רשויות המס האמריקאיות החלו לגבות גם מתושבי חוץ שממחזיקים נכסים בארצות הברית, צפויים לגרום, בין היתר, למשיכת הון ישראלי וכניסת השקעות זרות נוספות לתוך ארצות הברית".

 

הכלכלן הראשי בקבוצת אקסלנס, יניב חברון, הגיב גם הוא לפרסום תוכנית המס של טראמפ ואמר כי: "החידוש היחיד שעלה מהתוכנית, ושממש לא עלה בקנה אחד עם דבריו של טראמפ בזמן הקמפיין, הוא ההטבות האדירות להן זוכים עשירי ארה"ב, בהשוואה לשאר שכבות האוכלוסייה. הפחתת מסי החברות הגדולות לרמה של 15%, הפחתת תקרת המס ליחידים לרמה של 35% וביטול מס הירושה יטיבו מאוד עם בעלי ההכנסות הגבוהות מאוד במדינה. כל זאת בכלכלה שבה אי השוויון הוא מהגבוהים בעולם כאשר בין השנים 2009 ל-2014 כמעט 60% מההכנסות שוייכו ל-1% מאזרחי ארה"ב".

 

ביטול מס העיזבון

עו"ד טלי ירון אלדר, שותפה במשרד ירון אלדר פלר שורץ ושות', התייחסה לסוגיית ביטול מס העיזבון, ואמרה שמטרתו דומה - להביא השקעות נוספות לארצות הברית. "מס העיזבון המוטל כיום בארצות הברית חל בעיקר על מעמד הביניים, 'הלא מתוחכם', שכן בעלי רכוש בסך של עד 5 מיליון דולר פטורים מהמס ובעלי רכוש רב (מעל 5 מיליון דולר), מתכננים את צעדיהם בקפידה. לכן מי נשאר? אלו ממעמד הביניים שלא תכננו כראוי את המס שלהם.

 

"לגבי מי שאינם תושבים, חל מס העיזבון על אזרחים לגבי כל רכושם ועל מי שאינם אזרחים לגבי נכסים בארצות הברית, וזאת ללא מנגנון אפקטיבי של פטור. בזמן האחרון נעשה דרך המערכת הבנקאית מאמץ לאכוף מס זה לגבי השקעות בארצות הברית. ומה תוצאת האכיפה? שיותר אנשים מוותרים על נכסים בארצות הברית, לרבות השקעות במניות, בכדי שלא יכנסו, ולו בטעות למס העיזבון.

 

"ביטול המס יביא את אותם אנשים לחזור ולהשקיע בארצות הברית שהיא, כשלעצמה, יעד אטרקטיבי. צעד נפרד זה, של ביטול מס העיזבון, יכול לעבור גם בלעדיו. כדי להשיג את המטרה, הוא יכול לעבור גם בדרך של אי-הטלתו על נכסים אמריקאים של מי שאינם אמריקאים או על מי שאינם תושבים. הפחתת המס על היחידים היא צעד נדרש בעת הפחתת מס החברות שכן לא ניתן שיהיה פער משמעותי בין מס על רווחים מחולקים בחברה לבין מס על יחידים שכן הדבר יביא להסטת פעילות ממבנה אחד לאחר. לפיכך שני הדברים הללו כרוכים זה בזה ולא ניתן יהיה להעבירם בנפרד".

 

עו"ד אלדר בן רובי, מומחה למיסוי ושותף במשרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות', אמר: "רפורמת המס של טראמפ תפגע באקזיטים של חברות ישראליות. מסיבה פשוטה, היא תקטין את המגבלות החלות על חברות אמריקאיות ביחס להחזקת כספים מחוץ לארה"ב ותאפשר להן להשתמש בכספים אלו לרכישת חברות בתוך ארה"ב. במקביל הרפורמה צפויה להקל על ישראלים להשקיע בארה"ב. הסעיף הרלוונטי הוא זה העוסק בביטול מס העזבון שיגרום להסרת אחד מהחסמים להשקעה של ישראלים בארה"ב".

 

טראמפ    (צילום: רויטרס)

טראמפ    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
דונלד טראמפ. נשיא ארה"ב
צילום: רויטרס
מומלצים