שפל של כמעט 3 שנים בדולר: שערו היציג נקבע מתחת ל-3.6 שקל
שערו היציג של הדולר ננעל היום על 3.593 שקל. הפעם האחרונה שבה ירד היציג מתחת ל-3.60 שקל היתה ב-4 בספטמבר 2014. חוסר היציבות הפוליטית בוושינגטון מפיל את המטבע האמריקאי מול המטבעות החשובים בעולם לרמתו הנמוכה ביותר מנובמבר
שערו היציג של הדולר נקבע היום (ו') ברמה של 3.593 שקלים, ירידה של 0.3%. הפעם האחרונה שבה נעל הדולר מתחת לרף הפסיכולוגי של 3.6 שקלים היתה ב-4 בספטמבר 2014 - אז נקבע הדולר על 3.582 שקלים.
הירידה בדולר נרשמה על רקע צניחה בערכו של המטבע האמריקאי לרמתו הנמוכה ביותר מאז נובמבר מול המטבעות החשובים בעולם. הירידה בדולר היא ביטוי של חוסר היציבות הפוליטית בוושינגטון. מדד ICE שבוחן את הדולר מול סל של 6 מטבעות יריבים ירד היום ב-0.6% בדרך לירידה שבועית של 2%.
כלכלני בנק לאומי כתבו היום: "בשלב זה סביבת האינפלציה ורמת שער החליפין מאפשרים את הותרת הריבית המוניטארית ברמה אפסית על ידי בנק ישראל. הפער בין הריביות המוניטאריות של ארה"ב ושל ישראל צפוי להמשיך ולהתרחב במהלך שנת 2017. התרחבות זו עשויה להביא בהמשך השנה לעלייה בתנודתיות שער החליפין, ולמתן את הלחצים הבסיסיים לתיסוף השקל".
כלכלני בנק אגוד כתבו היום בסקירתם השבועית כי "מאז הסקירה הקודמת הדולר נותר כמעט ללא שינוי מול השקל זאת על רקע נתוני הצמיחה המאכזבים בישראל, התערבות נוספת של בנק ישראל בשוק המט"ח, ההסכמות לקבלת המיסים הנובעים מעסקת מכירת מובילאיי בדולרים ומנגד היחלשות הדולר מול המטבעות העיקריים בעולם בין היתר על רקע פרשת ההדלפות בארה"ב והיחלשות הצפי להעלאות ריבית עד סוף 2017 (צפי לעוד העלאה אחת לעומת 1-2 בסקירה הקודמת). בראייה ארוכת טווח, הדולר צפוי להתחזק מול המטבעות העיקריים בעולם. זאת בשל פערי הריביות בין ארה"ב לעולם, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב בקצב מתון ומדוד, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול שאר העולם".