שתף קטע נבחר
 

"הוצאנו את ה-BDS מחוץ לחוק בנבאדה"

שהם ניקולט, מנכ"ל ארגון IAC בארה"ב, הצליח להפוך את טראומת השירות הצבאי למקור כוח איתו הוא נלחם ב-BDS ומאחד את קהילת מאות אלפי הישראלים בארה"ב. למדור המנכ"לים של ynet הוא מסביר למה המילה "יורדים" פסולה בעיניו ואיך הוא מקרב את דור ה-Z ליהדות. שיחת מנהלים

הלוחם בסיירת צנחנים שהוציא את ה-BDS מחוץ לחוק בנאבדה: "כישלונות הפכו ממעצור למקור כוח".  מנכ"ל ארגון IAC (ארגון הקהילה הישראלית-אמריקאית) בארה"ב שהם ניקולט, עדיין כואב את מות מפקדו בסיירת צנחנים, רס"ן איתן בלחסן, שנהרג בהיתקלות עם מחבלים בדרום לבנון ב-1999 ממש לידו. מאז הוא שם לו למטרה להילחם ב-BDS ולאחד את הצעירים היהודים בארה"ב תחת כיפת היהדות, התרבות והמסורת הישראלית.

 

"המטרה היא לבנות קהילה מאוחדת של ישראלים-אמריקאים". שהם ניקולט מנכ"ל IAC (קרדיט: IAC) (קרדיט: IAC)
"המטרה היא לבנות קהילה מאוחדת של ישראלים-אמריקאים". שהם ניקולט מנכ"ל IAC(קרדיט: IAC)

 

כתבות נוספות במדור שיחות מנהלים:

"הגורם האנושי הוא הבטן הרכה של הארגון"

הסוד ששווה מיליונים שמנכ"ל SABON שמר מעובדיו

מנכ"ל קלאב הוטל: "כסף מגשים משאלות, אבל בריאות ומשפחה הן העיקר"

 

עד היום נושא ניקולט את צלקות המלחמה. "גדלתי באבן יהודה, ובסיום השירות שלי בשנת 2000 טסתי ללימודים בארה"ב. סיימתי לימודי תואר ראשון ושני והחלטתי להישאר בארה"ב. מהרגע שנחתתי פה, היה לי ברור שמשהו מאיתן ומהסיירת תמיד יישאר איתי.

 

"מאיתן קיבלתי את המוטיבציה לשירות ציבורי. יום לאחר שבני הבכור נולד, החלטתי להקים את תוכנית "איתנים" כחלק מה-IAC. היום יש כבר 17 קבוצות, שמאחדות כ-800 בני נוער מחטיבות הביניים והתיכונים, אותם אני מחבר למנטורים מחברות היי-טק בישראל.

 

"כשאני פוגש אותם, אני מספר להם על איתן כזה שהוביל אותי ל"איתנים". הסיפור האישי שלי מחבר אותם לישראל".

 

איתן בלחסן ז"ל (במרכז עם סרט שחור על ראשו) ומצידו השמאלי שהם ניקולט (קרדיט: IAC) (קרדיט: IAC)
איתן בלחסן ז"ל (במרכז עם סרט שחור על ראשו) ומצידו השמאלי שהם ניקולט(קרדיט: IAC)

"כשעלה רעיון הקמת IAC, הקהילה הישראלית-אמריקנית ב-2007, התבקשתי להוביל את התהליך והייתי המנכ"ל המייסד לצד קבוצת המקימים של הארגון. לאחר ארבע שנים שמילאתי את התפקיד, הבאנו מנכ"ל במשרה מלאה והצטרפתי לוועד המנהל. לקראת סוף 2015 הארגון שלנו היה בעיצומו של גידול מאסיבי והנהגת IAC שכנעה אותי להוביל את הארגון, הפעם כמנכ"ל במשרה מלאה".

 

גיל: 40.

מצב משפחתי: נשוי + 1 (17 חודשים).

מגורים: לוס אנג׳לס.

השכלה: תואר ראשון (B.A) ושני (M.B.A) במנהל עסקים מאוניברסיטת AJU (האוניברסיטה היהודית האמריקאית) שבלוס אנג'לס, ארה"ב.

מה מייחד את הארגון: ארגון הקהילה ישראלית-אמריקאית (IAC) שנולד בלוס אנג'לס, פועל בפריסה של 12 סניפים ברחבי ארה"ב: לוס אנג'לס, ניו יורק, בוסטון, וושינגטון, מיאמי, פילדלפיה, סיאטל, שיקגו, לאס וגאס וניו ג'רזי. הארגון מגיע לכמיליון ישראלים –אמריקאים החיים בארה"ב, במטרה לבנות קהילה משולבת ומאוחדת של ישראלים-אמריקאים, שמחזקים את הזהות היהודית והישראלית של הקהילה הקיימת ושל והדור הבא,

מספר עובדים: מעל 80.

מחזור שנתי: 20 מיליון דולרים בשנה.

 

סדר יום

06.00: איתן, בני, מגיע אליי למיטה. בחלק מהימים אני יוצא מוקדם לאימון עם מאמן כושר אישי, שאשתי העניקה לי כמתנת יום הולדת.

08.00: מתחיל את היום, כשאני משתדל להגדיר משימה אחת ביום שיש לה משמעות אסטרטגית. הפקקים האין סופיים של לוס אנג'לס הם גם זמן טוב להתקשר למנהלי אזורים ולמשפחה בישראל.

ערב: בימים שאין ישיבות בערב או אירועים, אני משתדל להגיע לראות את איתן לפני השינה, ואז חוזר לעבודה שמסתיימת בין 12 ל-1 לפנות בבוקר.

בזמן נסיעות מחוץ לארה"ב: מתחיל את היום ב-06.30 בבדיקת מיילים והכנה לקראת פגישות שמסתיימות בעשר בלילה.

סופי שבוע: ימי שישי מוקדשים לעבודה על תכנון ובנייה אסטרטגית. בשבת משתדל להתנתק ולבלות עם טלי אשתי ואיתן. יום ראשון הוא זמן טוב לסגור פערים ולהתכונן לשבוע חדש.

משפחת ניקולט (קרדיט: IAC) (קרדיט: IAC)
משפחת ניקולט(קרדיט: IAC)
  

מה ההישג הכי גדול שלך עד היום, מקצועי ואישי? 

"הארגון הוא פרויקט היסטורי משנה חיים ואני רואה בו את ההישג המקצועי והאישי הגדול ביותר שלי, גם בזכות קבוצת האנשים והתורמים שלנו. התנועה שהקמנו מעצבת את העתיד של הדורות צעירים, מחזקת את מדינת ישראל ויוצרת פרק חדש בהיסטוריה של יהדות ארה"ב".

 

מה הכישלון או הטעות שלך בדרך?

"קולין פאוול אמר פעם שצריך למקד את המבט על השמשה הקדמית ולא על המראה האחורית. הטעות הגדולה שלי הייתה התבוססות בטעויות, עודף שיפוט-עצמי וניסיון להימנע מכישלונות. היום אני נוסע במהירות גבוהה, מחליט החלטות במהירות, לומד מהר מטעויות, בלי לבזבז יותר מדי זמן על הרגשת הכישלון, המראה האחורית. כישלונות הפכו ממעצור למקור כוח".

 

מה מידת ההצלחה של הארגון במלחמה ב-BDS?

"המאבק ב-BDS ובאנטישמיות הגואה הוא נושא חשוב, ורק לפני כשבוע הוביל הארגון חקיקה היסטורית במדינת נאבדה, שמוציאה מחוץ לחוק את תנועת ה-BDS. לפי החוק, כל חברה שתנסה להחרים את ישראל לא תעשה עסקים עם נבאדה. תוך כדי התהליך גילינו תאים של ה-BDS שלא הוכרו בכלל, אנשים שלא ידענו שהם שייכים לתנועה הזאת. זרוע של הארגון מובילה חקיקה דומה בעוד מדינות רבות בארה"ב. אבל בנושא זה אני אופטימי, כי יש פה אויב מוגדר ויש כלים אקטיביסטיים לטפל בו".

 

למשל?

"הקמנו, לראשונה בארה"ב, חדר מלחמה וירטואלי נגד ה-BDS, בשיתוף פעולה עם המרכז הבינתחומי בהרצליה, שיפעיל יחידות מיוחדות שילחמו ברשת נגד BDS. בפרויקט חברים הקהילה הישראלית-אמריקאית שנחשבת כיום לכוח עולה בתוך הקהילה היהודית אמריקאית, המרכז הבינתחומי שמביא ידע, חדשנות ויזמות ישראלית, והפדרציה היהודית בבוסטון.

 

"בכל שבוע יגיעו עשרות פעילים פרו-ישראלים לחדר המדיה שנפתח במרכז IAC בבוסטון וייאבקו באנטישמיות ברשת. לאחרונה גם השקנו אפליקציה אזרחית שתילחם ב-BDS כחלק מהקמפיין של המשרד לנושאים אסטרטגיים בישראל.

 

"צריך לזכור שה-BDS זו קואליציה של ארגונים וכוחות אפלים, ובשביל לנצח קואליציה אתה חייב לבנות קואליציה. כדי לנצח במערכה חייבים לעבוד בשיתוף פעולה וליצור קהילת אונליין שתיאבק בשקרים, בהסתה ובדה-לגיטימציה המופנים כנגד מדינת ישראל ברשת".

 

שהם ניקולט במצעד התמיכה בישראל בניו יורק (צילום: אלקסי רוזנפלד) (צילום: אלקסי רוזנפלד)
שהם ניקולט במצעד התמיכה בישראל בניו יורק(צילום: אלקסי רוזנפלד)

 

ההתבוללות גם מטרידה אותך? לא סוד שזאת תופעה בארה"ב.

"היא מטרידה אותי, אבל המשימה העיקרית שלי בארגון היא להיות הגשר בין יהדות ארה"ב לישראל, לחבר את האנשים ובעיקר את הדור הצעיר לשפה העברית ולתרבות הישראלית. המוטו שלי בחיים הוא לא להסתכל על הבעיה, אלא להצביע על ההזדמנות.

 

"במקרה הזה, לקחת את הקהילה האמריקאית-ישראלית, שנחשבה ל"איום" על ישראל, מה שגרם לנתק ולביטויי לעג כמו "יורדים", ולהביא למצב שמסתכלים על הקהילות היהודיות בארה"ב כעל קהילה לא מוקצה. לא חסרים לנו אויבים מבחוץ, ולכן משימת הארגון היא להקים קהילה יהודית ישראלית מאוחדת ולמצוא דרכי פעולה לחיזוק הזהות ההיברידית.

 

"יש מה לעשות עם התרחקות הקהילה היהודית אמריקנית ממדינת ישראל, ועם חוסר העניין של הדור הצעיר בתמיכה בישראל. רבים מהקהילה היהודית לא מוצאים דרך לבטא את אהבתם ותמיכתם בישראל, ויש דרכים להביע קול משותף, חזק וציוני".

 

"לכן יש את 'איתנים' ואת חדר המדיה והגשת אוכל ישראלי באירועים שלנו. כל מי שמריח את הריח לכמה שעות מרגיש את החיבור".

 

 (קרדיט: IAC) (קרדיט: IAC)
(קרדיט: IAC)

 

מי המודל לחיקוי או המנטור שלך ולמה.

"אני עוקב בדבקות אחרי מספר מנכ"לים, שהתחילו כיזמים עם רעיון ובנו חברות ענק, בין השאר אילון מאסק (יזם, מהנדס ופילנתרופ קנדי-אמריקאי, מייסד החברות PayPal וטסלה מוטורס, שהונו מוערך ב-13.9 מיליארד דולרים ומתגורר בלוס אנג'לס. י.ו.). הוא שילוב של השראה וחידה בעייני. הארגון שלנו בנוי מאוסף של אנשי עסקים עם הרבה ניסיון, כך שאני נמצא בסביבה עשירה במנטורים ולא מפסיק ללמוד מהם".

 

מה הסיבה העיקרית לקבלת או לפסילת עובד חדש?  

"יש תחושה נהדרת כשמתחילים ראיון ואחרי זמן קצר מבינים שיושב מולך מישהו רציני, עמוק, כישרוני ועם האנרגיה הנכונה. בניית צוות נכון זה האתגר הכי משמעותי שלי כמנהל. טעות בהעסקת עובד היא הטעות היקרה ביותר. בכל פעם שהייתה לי תחושת פשרה - הקשר לא הסתיים טוב".

 

מי המתחרים הגדולים של הארגון?  

ה-IAC גילה כ-800 אלף ישראלים-אמריקנים לא מאורגנים. מראש הגדרנו שאין לנו מתחרים, אלא רק שותפים לדרך. ה"תחרות" האמתית והקשה שלנו היא על תשומת הלב של קהל היעד שלנו, דור ה-Z, עלינו לנסות לחבר אותו למורשת ולמדינת ישראל".

 

הוועד המנהל של IAC (קרדיט: IAC) (קרדיט: IAC)
הוועד המנהל של IAC(קרדיט: IAC)

 

מה הקושי הכי גדול שלך כמנכ"ל בעולם פילנטרופי ושל ריבוי לוביסטים למען ישראל? 

"הקהילה היהודית-אמריקנית מפולגת והכל נחשב פוליטי, גם ישראל. יש תחושה של אפשרויות בלתי מוגבלות למול משאבים מוגבלים ומציאות משתנה במהירות. זוהי מעמסה נפשית שדורשת הרבה פוקוס וקביעת סדרי עדיפויות".

 

מה ישיבו המנהלים/ עובדים שלך, אם יישאלו מה אתה אוהב ומה לא?

"הם יגידו שאני קורן כשמגיעים לתוצאות טובות משדמיינתי בלי שהייתי צריך להתערב, ושקשה לי מאוד כשלא נצמדים לאמת".

 

מה משמעות הכסף עבורך?  

"יש בכסף המון כוח לעשות טוב. הכסף במקרה שלי אחראי לפעילות ב-27 קהילות בארצות הברית, השפעה על רבע מיליון אנשים ופרנסה של יותר מ-80 עובדים".

 

עד כמה העבודה מארגנת לך את החיים ואיך אתה מצליח להתנתק ממנה, אם בכלל? 

"אני עושה את מה שהכי אהבתי לעשות בהתנדבות, אבל עכשיו מקבל על זה שכר. קשה לי לקרוא לזה עבודה. מעולם לא הצטיינתי בלשון המעטה, בלהפריד בין עבודה לחיים ואני לא לגמרי מבין את ההבדל".

 

בעולם מקביל – מה היית רוצה להיות? 

"להיוולד בנג׳מין פרנקלין, איש אשכולות עם הספק של כמה גלגולי חיים, שחי בתקופה היסטורית בתולית ומרתקת שממנה נולדה אמריקה".

 

תפתיע אותנו במשהו אישי שלא יודעים עליך.  

"אני משתדל בסיום כל יום, ממש לפני שאני עוצם עיניים, למלמל תודה על שלושה דברים שעושים אותי מאושר".

 

5 טיפים למנכ"ל מתחיל/ה:

 אין דרך ברורה וידועה מראש, אבל לפני תחילת המסע חשוב להגדיר יעד ברור ולמצוא את כוכב הצפון.

 ההצלחה תלויה קודם כל באיכות הצוות שתבנה/י. זה המקום האחרון להתפשר בו.

 פוקוס. ההצלחה תלויה לא פחות בהחלטות על מה לא לעשות מאשר בהחלטות על מה כן לעשות.

 הצלחה משמעותית כרוכה בלקיחת סיכונים וכישלונות.

 קריאת ספרים היא הכרח, לא מותרות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרדיט: IAC
שהם ניקולט מנכ"ל IAC
קרדיט: IAC
מומלצים