המסחר בבורסת ת"א הסתיים בעליות שערים קלות; קנון זינקה
ת"א 35 עלה ב-0.1% ות"א 125 נחלש ב-0.3%; מדד ת"א נפט וגז טיפס ב-2.2% בהובלת דלק קידוחים שעלתה ב-2.3%, ישראמקו שטיפסה ב-1.9% ורציו שהתחזקה ב-1.9%; קנון קפצה ב-3.5% על רקע כניסתו של משקיע סיני להחזקת רוב בקורוס
המסחר בבורסת ת"א ננעל בעליות שערים קלות: מדד ת"א 35 עלה ב-0.1% ומדד ת"א 125 נחלש ב-0.3%. מדד ת"א נפט וגז טיפס ב-2.2% בהובלת דלק קידוחים שעלתה ב-2.3%, ישראמקו שטיפסה ב-1.9% ורציו שהתחזקה ב-1.9%. עוד בלטה לחיוב: קנון שדיווחה על כניסתו של משקיע סיני להחזקת רוב בפרויקט הרכב קורוס - המניה זינקה ב-3.5%.
ברקע למסחר
הבורסה הודיעה על השקת מדד חדש, תל בונד גלובל, המבוסס על אג"ח הנדל"ן האמריקניות. המדד כולל 25 סדרות בעלות שווי שוק של כ-14.5 מיליארד שקל, שהונפקו בת"א על ידי 18 חברות נדל"ן אמריקאיות.
מניות מובילות
מיכל אלשייך מאקסלנס ברוקראז' מוציאה היום 2 סקירות, על דלתא ועל החברה לישראל.
דלתא: "חברת נייקי, האחראית על כמעט 10% ממכירות דלתא ומייצרת עבורה גרביים, הודיעה כי בכוונתה להפסיק לייצר כרבע מהדגמים הקיימים של הנעליים ולקצץ כ-2% מכח האדם שלה. נייקי מתכוונת על פי הודעתה להגביר את הפעילות באונליין ולהפחית את מספר הדגמים - לאחר שבשנה האחרונה התחזקה התחרות מול אדידס ואנדר ארמור.
"העדכון של נייקי הוא ידיעה שלילית לדלתא. החברה לא דיווחה עד כה לבורסה על שינוי כלשהו, ונראה שכרגע אין שינוי בפעילות הגרביים, אך יש סיכוי גבוה כעת, יותר מבעבר, שיהיה יותר קשה מול נייקי בשנים הקרובות. ייתכן שדלתא תפיק מזה יותר פוטנציאל ע"י פיתוח דגמים חדשניים יותר לנייקי, לא רק בתחום הגרביים, אבל עוד חזון למועד. בטווח יותר קצר הסיכון עולה על הפוטנציאל. דלתא חברה עם הנהלה טובה אבל השינוי בשוק האופנה בארה"ב גורם לחוסר נוחות. אנו ממשיכים להחזיק בהמלצת תשואת שוק במחיר של 105 שקלים, לעומת מחיר בסיס של 108.5 שקלים היום וירידה לסביבת 107 שקלים".
החברה לישראל: "הודעת קנון על מכירת 51% מקורוס למשקיע סיני תמורת 942 מיליון דולר, היא ידיעה מצויינת לא רק לקנון, אלא גם באופן עקיף גם לחברה לישראל, וזאת למרות שקנון כבר פוצלה ממנה מזמן. הסיבה היא שקיים חוב של קנון כלפי החברה לישראל של 227 מיליון דולר (200 מיליון רן והיתרה ריבית). החוב אמנם הוא לעוד כ-7 שנים, או לשנה וחצי ממועד הנפקת ICP, ובריבית נאה (ליבור דולרי פלוס 6%).
"ההזרמות הצפוןיות של המשקיע הסיני הן לקורוס עצמה ולא לקנון, אך ככל שמצבה של קנון משתפר, גדל הסיכוי להחזרת ההלוואה לחברה לישראל מוקדם ממועד הפרעון הסופי גדל. וככל שההלוואה תוחזר מהר יותר הדבר עשוי להקל על החברה לישראל לחזור לחלוקת הדיבידנדים שבה החלה ב-2015 ואותה הפסיקה לאחר הידרדרות מצבה של כיל. אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה לחברה לישראל על פני כיל - החברה לישראל רשמה מתחילת השנה תשואה עודפת של 11% על כיל ולדעתנו מגמה זו תמשיך".
חוזה חדש לאורביט: החברה קיבלה הזמנות לשדרוג מערכות בקרת אנטנות בסוכנות מדע אמריקאית מרכזית. תקופת החוזה היא עד 2019 והתמורה שתקבל אורביט תעמוד על 4.2 מיליון שקל.
שביתה בכלל ביטוח: בהתאם להודעת ועד העובדים בשבוע שעבר, כ-4,000 עובדי קבוצת כלל ביטוח פתחו הבוקר בשביתה כללית, על רקע חוסר ההתקדמות במו"מ להסכם קיבוצי חדש.
איסתא מודיעה כי חתמה על הסכם הלוואה עם חברת ביטוח, בסכום של 422 מיליון שקל, לטובת מימון הקמת פרויקט מחיר למשתכן בהרצליה.
נכסים שבשליטת דסק"ש ואלקטרה נדל"ן שבשליטת אלקו מדווחת שחברה כלולה המוחזקת על ידן ב-45% מוכרת את זכויותיה בפרויקטים בהודו תמורת 45.5 מיליון דולר. השלמת העסקה תזרים לקופתן של החברות סכום של 21 מיליון דולר.
דיווחים מהבוקר של חברות תקשורת: בזק דיווחה הבוקר על העברת הכסף בהסכם ההלוואה מול המוסדיים (עליו דיווחה בדצמבר 2015), בהיקף כולל של 900 מיליון שקל; פרטנר השלימה גיוס בהנפקת מניות, בהיקף כולל של 190 מיליון שקל.
הדסית ביו מוכרת לביוטיים את החזקותיה בחברת סלקיור נוירוסאיינסס (21%) תמורת 12.75 מיליון דולר במניות. העסקה כוללת מתן אופציה ל-5 שנים להדסית לרכישת 5% מסלקיור.
קרור חתמה על הסכם חלק מזכויותיה במקרקעין בנשר, שגודלו 20.268 דונים, תמורת 15 מיליון שקל. לרוכש ניתנה זכות סירוב לראשונה לתקופה של שנתיים במקרה של מכירת חלק נוסף מהשטח. העסקה תניב לקרור רווח של 12 מיליון שקל.
קנון מוכרת נתח מהותי בקורוס: "כלכליסט" דיווח בסוף השבוע שמשקיע סיני פרטי יזרים 6.5 מיליארד יואן (942 מיליון דולר) ליצרנית המכוניות קורוס, המוחזקת בחלקים שווים (50%) על ידי צ'רי הסינית וחברת ההחזקות קנון שבשליטת עידן עופר. המשקיע יקבל 51% ממניות החברה, והיתרה תוחזק בחלקים שווים על ידי קורוס וצ'רי.