שתף קטע נבחר
 

משחקן כדורגל בקיבוץ למנכ"ל ASUS ישראל

עוד מהילדות בקיבוץ, מנכ"ל ASUS ישראל, רע קורנבליט, למד למצוא את היתרונות בלא צפוי. בראיון ל-ynet הוא מספר איך שיחת סקייפ הובילה אותו לנהל חברה בסין, כיצד הגיע לענקית הטכנולוגיה ASUS ואילו עצות יש לו לשרי האוצר והכלכלה. שיחת מנהלים

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

אפשר להגדיר את מסלול חייו של מנכ"ל ASUS ישראל רע קורנבליט כרצף של טעויות או אפילו רק עניין של מזל. הוא גדל בקיבוץ משמר העמק ולמד שלא להיבהל מהלא צפוי, אלא להבין את היתרון שבו. "בצעירותי שיחקתי כדורגל. באחד המשחקים עשיתי טעות, שבעקבותיה הקבוצה שלי חטפה גול והפסידה. כעסתי על עצמי. חבר טוב, שראה כמה אני מתייסר, אמר לי שאילולא טעויות כל החיים היו 0:0. הטעויות ממלאות את החיים שלנו בדברים מעניינים".

 

כתבות נוספות במדור שיחת מנהלים

 

"הטעויות" בחייו של קורנבליט לא נעצרו באותו משחק ילדים. הן המשיכו כשטעות במהלך שיחת סקייפ הובילה אותו לנהל עסק של עגלות קפה בסין. "אחרי הצבא טסתי לארה"ב ועבדתי בעגלות, שם גם הכרתי את אשתי. לאחר כמה שנים בארה"ב ובדרום אמריקה חזרנו לישראל, היא למדה לימודי מזרח אסיה וסינית באוניברסיטה, ובסיום הלימודים הציעה לי לנסוע לסין.

למד לא להיבהל מהלא צפוי. קורנבליט ()
למד לא להיבהל מהלא צפוי. קורנבליט
 

"באותה תקופה הייתי בין עבודות וזה נשמע לי מגניב. שבועיים לאחר ההחלטה, כשלא ידעתי מה אני עומד לעשות במזרח, הגעתי בעקבות טעות בסקייפ לאילן, חבר קיבוץ לשעבר, שהתגורר באותה תקופה בשנגחאי. תוך כדי שיחה הוא הציע לי להיפגש, ובפגישה סיפר שהוא צפוי להיכנס לעסקי הקפה בסין והציע לי ללכת איתו על זה.

 

"פתחנו עסק של עגלות קפה, משהו כמו Coffee to go. חיינו בסין כמה שנים, עד שאשתי נכנסה להריון הראשון, אז החלטנו לחזור לישראל ומכרתי את חלקי במיזם. אילן עדיין בסין מייצר עגלות קפה מנירוסטה. גם לתפקיד מנכ"ל ASUS ישראל הגעתי בטעות".

שיחת הסקייפ שהובילה לעסק בסין ()
שיחת הסקייפ שהובילה לעסק בסין
 

מה הפעם?

"כשהסניף הישראלי של ASUS התחיל להתרחב התקשרו לחבר שלי והציעו לו משרה של אחראי על כל המשווקים. ההצעה לא התאימה לו, לכן עשה 'שידוך' וחיבר ביני לבין מי שהתקשר אליו. באותו זמן עבדתי במכירות בבית דפוס. לא היה לי רקע במחשבים או בסוג העבודה שהציעו, אבל החלטתי ללכת לפגישה. כנראה שהקסמתי, כי מיד לאחר מכן נערכו לי כמה ראיונות אצל הטייוואנים, ובתחילת 2012 התחלתי לעבוד ב-ASUS ישראל.

 

גיל: 40

מצב משפחתי: נשוי + 3 ילדים

מגורים: פרדס חנה-כרכור

השכלה: תואר ראשון במנהל עסקים ממכללת רופין.

תפקיד: מנכ"ל ASUS ישראל

נתוני חברה: ASUS היא יצרנית בינלאומית של מחשבים, חומרת מחשבים ואלקטרוניקה שנסחרת בבורסת טייוואן. החברה נוסדה בשנת 1989 על ידי ASUStek. מחזור המכירות העולמי נאמד בכ-15 מיליארד דולרים ורווחי החברה ב-585 מיליון דולרים.

 

לחברה העולמית ישנם כ-19 אלף עובדים במעל 20 סניפים ברחבי העולם, ביניהם נציגות בישראל. בסניף המקומי מועסקים 15 עובדים קבועים ועוד כמה עשרות במיקור חוץ.

"להנגיש את מוצרי האיכות של עולם הטכנולוגיה". קורנבליט ()
"להנגיש את מוצרי האיכות של עולם הטכנולוגיה". קורנבליט
 

מה מייחד את החברה בישראל?

"האג'נדה היא להנגיש את מוצרי האיכות של עולם הטכנולוגיה במחיר שמתאים לכל הצרכנים. עם זאת, יש גם צרכנים, שמוכנים ורוצים להשקיע הרבה כסף במחשב שלהם - אז בונים עבורם מפרט מיוחד. לאחרונה מכרנו מחשב נייד ב-30 אלף שקל, אבל ראיתי את המפרט - הוא היה משהו מטורף".

 

סדר יום

06.30: פותח את היום בהליכת בוקר קצרה עם הכלב. אחריה ארגון ופיזור הילדים לבית הספר ולגנים.

08.30: עובד קצת מהבית. מנקה מיילים ועובר על פניות מחו"ל. לאחר שמתפזרים הפקקים נוסע למשרד לפגישות ועבודה שוטפת.

19.00: חוזר הביתה. פעמיים בשבוע חוזר מוקדם יותר ומקדיש את הזמן לילדים.

סופי שבוע מוקדשים למשפחה: הרבה טיולים, בריכה וים.

 

עובדי ASUS ()
עובדי ASUS

איך הגעת להיות מנכ"ל החברה?

"כאמור, העבודה בחברה התחילה במקרה לאחר שחבר המליץ עליי. במרבית הסניפים המקומיים יש נציג טייוואני שמיישם את מדיניות החברה ושומר על קשר מול ההנהלה העולמית - כך היה גם בישראל כשהתחלתי לעבוד בה.

 

"עם הזמן צברתי ניסיון בתחומים השונים, שיפרתי את השירות וטיב המוצרים שמגיעים לישראל, העליתי את המכירות בעשרות אחוזים. עם הזמן הפכתי למועמד המוביל לרשת את הנציג הטייוואני, ובמרס 2015 התמניתי למנכ"ל החברה בישראל".

קורנבליט ומשפחתו ()
קורנבליט ומשפחתו
 

מה ההישג הכי גדול שלך?

"במהלך השנתיים האחרונות שילשנו את היקף הפעילות של הסניף המקומי. הישג משמעותי נוסף הוא גם הצלחת בניית מערך השירות לצרכן, כזה שיעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר שיש בעולם".

 

איזו טעות עשית ומה למדת ממנה?

"ביצענו ניסיון כושל להחדיר את הטלפונים של ASUS לשוק המקומי. כמו שקרה בהרבה מקומות בעולם, המוצר עצמו לא עמד בציפיות השוק, לכן הפעילות נכשלה.

 

"עם זאת, כמי שלומד מטעויות, אנחנו כבר נערכים להשקה המחודשת של דגמי הטלפונים החדשים ומאמינים שהפעם התוצאה תהיה אחרת".

 

מי המודל לחיקוי או המנטור שלך ולמה?

"דנג שיאו פינג, ממנהיגי המפלגה הקומוניסטית בסין. הוא החליף את מאו דזה דונג ופתח את סין למערב. הוא היה מהפכן שתחת הנהגתו הפכה הכלכלה הסינית לאחת הגדולות והחזקות בעולם".

 

עסקי הקפה בסין של קורנבליט ()
עסקי הקפה בסין של קורנבליט

מה הסיבה העיקרית לקבלת עובד חדש או לפסול אותו?

"אני משתדל לתת משקל שווה בין הפוטנציאל שאני מזהה לניסיון שהמועמד מביא איתו. אני חייב למצוא משהו שיחבר בין המועמד לצוות הקיים, זאב בודד לא יצליח תחתיי".

 

איזו שיטת עבודה סיגלת לעצמך מכל התחנות עברת החיים?

"בתחילת דרכנו המשותפת למדתי מאילן שלעבוד בסין אומר לעבוד באווירה של חוסר ודאות. יש בסינית ביטוי: 'צ'אבו דו', כלומר פחות או יותר. כשאתה שואל למחירו של מוצר מסויים, ישיבו לך '90 צ'אבו דו', זה יכול להיות 82 או 98, המנעד רחב. רק כשאתה מגיע לעמדת התשלום נקבע המחיר. לכן כאסטרטגיה אתה מוכן לכל דבר. לדעת לעבוד בחוסר ודאות ולנווט תוך כדי זה חלק מהצלחה".

 

מי המתחרים הגדולים של החברה בשווקים הישראלי והבינלאומי, ואיך החברה מתמודדת עם התחרות?

"התחרות העיקרית היא עם יצרניות החומרה לנובו, HP ו-DELL. אנחנו מאמינים בקשר ישיר עם המשווקים ואנשי המכירות בחנויות השונות. ככל שתהיה להם יותר אינפורמציה עלינו כחברה ועל המוצר אותו הם מוכרים - כך הם יוכלו לשווק אותנו בצורה הנכונה ביותר".

קורנבליט עם זוגתו ושניים מילדיו ()
קורנבליט עם זוגתו ושניים מילדיו
 

תן עצות לשרי האוצר הכלכלה בנוגע להתנהלות נכונה של הכלכלה הישראלית בכלל ולגבי תחום שלך בפרט.

"צריך לטפל באפליית הציבור הישראלי ביחס לצרכנים בשאר העולם. מחירי המוצרים הטכנולוגיים בישראל גבוהים ממקומות אחרים בעולם ללא הצדקה.

 

"בנוסף צריך לטפל בחוסר הוודאות הרגולטורית שמאפיינת את השוק הישראלי. כיצרן חומרה בינלאומי חשוב לנו לדעת בכל רגע נתון מהם התנאים בהם אנחנו פועלים בכל שוק. חוסר הוודאות והאימפולסיביות של מקבלי ההחלטות בישראל, כמו הורדת המס על הטלפונים, גורמת לנו מבוכה גדולה מול החברה הגלובלית.

 

"והעצה האחרונה, חשוב לטפל בשיעור המס בישראל על עבודה שהוא מהגבוהים בעולם. לא יתכן שבמקום לתגמל עובדים ולתת להם אפשרות לצמוח ולפרוח, המדינה מקשה עליהם את הקיום".

 

מה הקושי הכי גדול של מנכ"ל בעולם הכלכלה הישראלי של היום?

"כמי שמנהל פעילות של חברה גלובלית בישראל יש הרבה אתגרים גדולים. אחד מהם הוא עבודה מול שווקים עם פערי שעות משמעותיים, מה שמותח את יום העבודה שלנו להרבה מעבר ליום עבודה רגיל. אתגר נוסף הוא להסביר לממונים עלייך בחו"ל את המציאות הישראלית כמו פיגועים או מילואים, ואיך היא משפיעה על העסק".

 

פורים במשרדי ASUS ()
פורים במשרדי ASUS
 

מה ישיבו המנהלים והעובדים שלך אם ישאלו אותם מה אתה אוהב ומה לא?

"בסביבת העבודה שלי יודעים שאני מעריך יצירתיות ויוזמה. אוהב שאומרים לי את האמת ולא מורחים אותי, ולא אוהב בזבוז זמן".

 

מה משמעות הכסף עבורך כמנכ"ל וכאדם פרטי? מה הדבר הכי "משוגע" שעשית עם כסף?

"אני לא מייחס חשיבות גבוהה לכסף. הוא אמצעי להשגת יעדים, בעיקר חומריים. בסופו של דבר חשוב להיות מאושרים ולהסתפק במה שיש לנו. אני לא עושה דברים 'משוגעים' עם כסף".

 

עד כמה העבודה מארגנת לך את החיים ואיך אתה מצליח להתנתק ממנה, אם בכלל?

"הפקקים מארגנים לי את החיים יותר מהעבודה. כיום יש פחות משמעות למימד הפיזי, וחשוב לדעת לנצל את הזמן בצורה מיטבית, בעבודה ועם המשפחה".

 

"מעריך יצירתיות ויוזמה". קורנבליט ()
"מעריך יצירתיות ויוזמה". קורנבליט

מה היית רוצה להיות בעולם מקביל?

"מציל בחוף הים".

 

תפתיע אותנו במשהו שלא יודעים.

"בסין יש כמה עשרות אנשים שמחזיקים בשם מערבי שאני הענקתי להם. כשגייסנו עובדים לעגלות, השמות היו כל כך דומים והתחילו מחזות סוריאליסטיים, כשהיינו צריכים להנפיק להם כרטיסי ביקור הענקתי להם שמות מערביים, כמו ווילאם לוואיי הסיני. אני מזמן לא איתם, אבל השמות נשארו רשומים בתעודות הזהות".

 

5 טיפים למנכ"ל/ית מתחיל/ה.

הרבה סבלנות.

נכונות לעבודה קשה - מה שבא בקלות באותה הקלות ייעלם.

הון אנושי הוא יותר משמעותי מהון פיננסי.

שירות טוב עדיף ממחיר טוב.

אי אפשר להצליח לבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים