שתף קטע נבחר
 

מתהדק הקשר בין ישראל להודו

לקראת ביקורו של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי בישראל בשבוע הבא, תעלה היום בממשלה החלטה לחיזוק הקשרים של ישראל עם הרפובליקה של הודו. השבוע נציין גם 25 שנים לכינון היחסים הדיפלומטיים עם המדינה האסיאתית

 

60 שניות על היצוא להודו    (צילום: אלי סגל)

60 שניות על היצוא להודו    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

היום (א') תעלה בממשלה החלטה לחיזוק הקשרים של ישראל עם הרפובליקה של הודו, עם ציון 25 שנים לכינון היחסים הדיפלומטיים ולקראת ביקורו של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי בישראל.

 

ההחלטה מרכזת את שורת הצעדים הנרחבת ביותר עד כה במסגרת יישום מדיניות ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לגיוון יעדי הסחר של ישראל וחיזוק הקשרים הכלכליים מול שווקים באסיה והאחת מהגדולות בהם.

 

בהודו חיים כיום כ-1.3 מיליארד תושבים והיא צפויה להפוך למדינה המאוכלסת ביותר בעולם בשנת 2025. הודו מדורגת כיום לכלכלה השביעית בגודלה בעולם והשלישית בגודלה באסיה, אולם במונחי כוח קנייה נחשבת הכלכלה השלישית בגודלה אחרי סין וארה"ב. משנת 2014 תחת הנהגתו של ראש הממשלה הנכנס נרנדרה מודי הנחשב למי שדוגל בעקרונות השוק החופשי, מקדם הממשל ההודי הליכים מואצים של התפתחות וצמיחה כלכלית.

הודו (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הודו(צילום: shutterstock)

מאז כינון היחסים הדיפלומטיים בין ישראל והודו בשנת 1992 הלכו והתהדקו יחסי הסחר ושיתופי הפעולה בין המדינות והודו הפכה לאחת מעשר שותפות הסחר הגדולות של ישראל. שיתופי פעולה רבים הושקו בתחומי החקלאות, המדע, הבריאות, ה-IT, הביטחון ועוד.

 

ההחלטה גובשה על-ידי צוות בין-משרדי רחב שכלל את מרבית משרדי הממשלה וגופים נוספים והיא שמה דגש על הרחבת הייצוא הישראלי להודו, העמקת שיתופי הפעולה בתחומי המים והחקלאות, עידוד השקעות ותיירות בישראל ויצירת שיתופי פעולה בתחומי האקדמיה והתרבות.

הנשיא ראובן ריבלין עם ראש ממשלת הודו" נרנדרה מודי, בביקורו של הנשיא לפני מספר חודשים בהודו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הנשיא ראובן ריבלין עם ראש ממשלת הודו" נרנדרה מודי, בביקורו של הנשיא לפני מספר חודשים בהודו(צילום: AFP)

עיקרי ההחלטה: הקמת קרן משותפת למדינות לעידוד תאגידים ישראלים והודים על בסיס חדשנות ומו''פ בהיקף של 140 מיליון ש"ח, השקת מגוון כלי סיוע ליצואנים הישראלים להודו בהיקף תקציבי רחב. צעדים להגדלה משמעותית של מספר התיירים ההודים בישראל בתוך ארבע שנים, בין השאר, על ידי צילום סרט של תעשיית הסרטים ההודית (בוליוודית) בישראל.

 

עוד נקבע בהחלטה על גיבוש פרויקט דגל משותף לממשלת ישראל והודו בתחום המים והחקלאות, תוך שיתוף פעולה עם הבנק העולמי וגופים פיננסים נוספים, והרחבת שיתופי הפעולה האקדמיים ויצירת שיתופי פעולה בין סוכנויות החלל והסייבר.

 

"היחסים בין ישראל והודו מתחזקים בשנים האחרונות באופן חסר תקדים", אמר נתניהו "יש לנו אתגרים דומים במישורים רבים. הביקור של ראש ממשלת הודו, מודי, מהווה צעד משמעותי נוסף בהידוק העבודה המשותפת, ובחיזוק השותפות האסטרטגית בין המדינות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הודו ניו דלהי
צילום: shutterstock
מומלצים