שתף קטע נבחר
 

עכשיו מותר לגלות: צו איסור פרסום הוטל על החקירה בפרשת בזק

באופן חריג ביותר, ביקשה רשות ניירות ערך להסתיר את עצם הצו המונע חשיפה של פרטי חקירה חדשים, אך בקשה זו בוטלה לפני זמן קצר על ידי ביהמ"ש

 

רועי ברגמן מסביר על שאול אלוביץ'    (צילום: תומריקו)

רועי ברגמן מסביר על שאול אלוביץ'    (צילום: תומריקו)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

צו איסור פורסם הוטל על כל פרטי החקירה שלא פורסמו עד כה בפרשת בזק, כך החליט היום (ב') בית המשפט בהמשך לבקשת רשות ניירות ערך. באופן חריג ביותר, ביקשו ברשות להטיל איסור פרסום אודות הצו עצמו. בקשה זו אושרה, אך בוטלה לפני זמן קצר.

 

 (צילום: אוראל כהן) (צילום: אוראל כהן)
(צילום: אוראל כהן)

 

הראיות בפרשת בזק מתחילות להיחשף: "אני לא מוכן לדווח את זה לאלוביץ'"

"זה לא חדש שבעלי השפעה גונבים את כספי הציבור"

 

חקירת הרשות מתמקדת בעסקת בעלי העניין שביצע בעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ', במרץ 2015, ובמסגרתה בזק רכשה את מניות חברת הלוויין (50.2%) שהחזיקה חברת יורוקם הפרטית שבבעלותו. על פי הבקשה לשחרור בתנאים מדובר בחשד להתנהלותם של נושאי משרה בכירים בחברה.

 

החשד הראשון נוגע להליך שבמסגרתו אישר דירקטוריון בזק לרכוש את מלוא מניות yes שהוחזקו על יד חברת יורוקום של אלוביץ', בתמורה שהגיעה עד היום ליותר ממיליארד שקל. על פי החשד, העסקה אושרה תוך שאלוביץ' נמצא בניגוד עניינים בין האינטרס שלו למכור את מניות yes בתמורה גבוהה, לבין האינטרס של בזק.

 

החשד השני הוא שבוצעו מניפולציות בדו"חות yes במטרה להגדיל את התשלומים שתעביר בזק ליורוקום בתמורה למניות חברת הלוויין. התשלומים בעסקה היו מותנים ביעדי תזרים המזומנים של yes, ולפי החשד נושאי משרה בחברה פעלו על מנת שהחברה תעמוד ביעדים אלה כדי שיורוקום תקבל את התמורה בין השנים 2016-2015.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי דסה וצביקה טישלר
הנחקרים בפרשה עד כה
צילום: אלי דסה וצביקה טישלר
מומלצים