עוברים דירה? 7 טיפים למעבר חכם יותר
מה לארוז ומה להשאיר בחוץ, מדוע לא כדאי להתעקש על תאריך הובלה מסוים ואיך למנוע ריבים מיותרים על המחיר ביום ההובלה? כדי שיום המעבר יעבור חלק, אתר "המקצוענים" עם עצות שיחסכו כסף וכאב ראש
חודשי הקיץ הגיעו והם נחשבים לשיא של עונת מעברי הדירה. החום המעיק, שעות האריזה הארוכות והצורך לקבל החלטות ולהיפטר מחפצים מתישים גם כך, ולכן אתם רוצים שההובלה תתבצע בזמן, עם כמה שפחות עיכובים, תקלות והפתעות במחיר. כך תעשו זאת נכון, עם התארגנות נכונה מראש.
עוד כתבות בנושא:
הובלה צריכה כיסוי
אל תעשו את זה לבד: פירוק והרכבת רהיטים בהובלהעוברים דירה בלי משברים של השנייה האחרונה
אל תתעקשו על תאריך הובלה מסוים
תתפלאו, אבל לתאריך מעבר הדירה יש השפעה על מחיר ההובלה. זה הכל שאלה של היצע וביקוש. ישנם תאריכים "חמים" יותר שנתפסים מהר, ועבורם המובילים יכולים לגבות יותר כסף.
מעבר לעניין החיסכון במחיר, זה גם מגדיל את הסיכוי לכך שהמוביל יבטל את הגעתו באותו יום. ישנם מובילים שלאחר שסגרו אתכם מקבלים הובלה גדולה ואטרקטיבית יותר לאותו היום, ויכולים לתרץ ולהתנער מההתחייבות אליכם. גם אם תקבלו פיצוי או שהם ידאגו לכם לחברה חלופית, זו עדיין התעסקות שאתם רוצים להימנע ממנה.
מהם התאריכים שבהם הביקוש גבוה יותר? "היומיים הראשונים והאחרונים של כל חודש וכן היומיים של אמצע החודש", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".
"זאת, מפני שבתאריכים אלו לרוב מסתיימים או מתחילים חוזי שכירות. לכן, אם תקדימו או תדחו את המעבר בכמה ימים, תזכו להיצע גדול יותר של מובילים פנויים ומטבע הדברים גם תוכלו להתמקח בצורה טובה יותר על המחיר ולהרוויח שירות ברמה גבוהה יותר. הדבר הנכון במיוחד לגבי חודשי הקיץ, אשר נחשבים לעמוסים אף יותר מיתר חודשי השנה".
התעקשו על שעת ההובלה
אם כדאי להיות גמישים לגבי התאריך, לגבי שעת ההובלה ממש לא כדאי להתפשר. גם אם זה כרוך ביקיצה מוקדמת מבחינתכם, הרי שאתם ממש לא מעוניינים במובילים שמגיעים אליכם אחרי יום הובלה עמוס ומתיש במקום אחר. זה יקטין את הסיכוי לאיחור המובילים (עקב בלת"מים בהובלה הקודמת) וימנע מהם לסחוב את הציוד היקר שלכם כשהם כבר עייפים.
אל תסתפקו בהצעת מחיר טלפונית
הצעת מחיר טלפונית נועדה להבטיח את ההובלה למוביל. כל עוד היא טלפונית, ערטילאית וללא ביקור של נציג מטעם חברת ההובלה בשטח, היא אינה סופית. לא מצדו ולא מצדכם.
ייתכן שאתם לא מצליחים להעריך נכון את כמות הארגזים שיידרשו להובלה, שלא תיארתם נכון את הריהוט שיש להוביל או שלא שמתם לב שאין גישה למשאית ברחוב שבו אתם מתגוררים מה שיעלה משמעותית את עלות ההובלה, שכן המובילים יידרשו לסחוב את הארגזים כמה עשרות מטרים.
אם בכל זאת החלטתם לסגור טלפונית את המחיר, ודאו עם חברת ההובלה מהם כל הפרמטרים החשובים שיכולים להשפיע על המחיר ובקשו מהם מראש את עלות התוספות הנדרשות. כך ביום ההובלה, גם אם תהיינה תוספות במחיר, התעריף שלהם יהיה מוסכם ומוגדר מראש.
דרשו הזמנת עבודה בכתב
חברת הובלה שמכבדת את עצמה תדאג להעביר לכם בכתב את הזמנת העבודה בה יפורט יום ההובלה, שעת ההובלה, הפירוט שיש להוביל, כמות הארגזים ובאחריות מי לספק אותם, עלות פירוק והרכבה של רהיטים וכן גובה הקנס שעל המוביל לשלם לכם במקרה של איחור או ביטול.
אם תירצו גם שירותי אריזה - דאגו לתמחר אותם מראש. גם אם אתם מסתפקים רק באריזת ציוד שביר במטבח, דאגו שייכתב מה תעריף האריזה מראש. כך ביום ההובלה לא תתעסקו בהתמקחויות על המחיר שיכולות לגרור אי נעימות ועיכובים מיותרים. הצעת המחיר בכתב חשובה במיוחד אם לא הגיע נציג מטעם חברת ההובלה לדירה. כך החברה לא תוכל להתנער מאחריות, והכל יהיה ברור ומוסכם מראש.
התחילו לארוז מספיק זמן מראש
הנטייה לדחות את שלב האריזה היא טבעית. לכן, כדאי מאוד שתתחילו לארוז חפצים שלא השתמשתם בהם תקופה ארוכה. כדי להשיג ציוד אריזה בזול, כדאי להתקשר קודם עם חברת הובלה ולבקש ממנה לספק לכם ארגזים מראש.
איך תדעו מתי להתחיל לארוז? תלוי בגודל הדירה ובכמות החפצים שלכם. נהוג להתחיל לארוז דירת חמישה חדרים כשלושה שבועות מראש, דירת שלושה חדרים - שבוע מראש ודירת חדר עד שני חדרים - יום עד שלושה ימים מראש.
התהליך הקשה ביותר לאריזה הוא של חפצים שבירים, אשר לרוב נמצאים במטבח. דעו שתוכלו להשאיר אותם לסוף, ואף להשתמש בשירותי אריזה חלקיים מטעם חברת ההובלה. כלומר, אם יארזו עבורכם רק את המטבח, תשלמו על אריזה לפי כמות הארגזים הנדרשת. היתרון לכך הוא שחברת ההובלה אחראית לארגזים שהיא ארזה. מכיוון שאריזת כלי מטבח מצריכה יותר ניסיון ומומחיות, ייתכן ששווה לשקול להוריד מעצמכם את כאב הראש הזה. אם תזמינו שירותי אריזה מטעם החברה המובילה, רוב הסיכויים שהעלות תהיה נמוכה יותר מאשר הזמנת שירותי אריזה מחברה נפרדת.
השאירו בהישג יד ציוד שתצטרכו בשבוע שלאחר המעבר
ישנם דברים שלא כדאי לארוז יחד עם כל יתר תכולת הדירה. ממש כפי שנוסעים לחופשה, דאגו למזוודה שתשמש אתכם בשבוע-שבועיים הראשונים למעבר בה תכללו ביגוד שתצטרכו, כלי רחצה, לפטופ, מטענים לסלולרי, ציוד להכנת קפה, סכו"ם בסיסי, נייר טואלט ובקיצור, כל דבר שלא תרצו לקנות מיד לאחר המעבר מפני שאין לכם מושג באיזה ארגז הוא מתחבא.
כמו כן, כדאי להשאיר בדירה אותה אתם עוזבים ציוד להכנת קפה ומעט כיבוד עבור המובילים - אלו הדברים הקטנים שעושים את ההובלה להרבה יותר נעימה ומתחשבת ומצדיקים את ההשקעה הקטנה הזו.
לא כדאי לארוז את הכבלים של מכשירי החשמל בסיום ובמרוכז, אלא כל כבל יחד עם המכשיר אליו הוא מתאים. זה יקל משמעותית על מלאכת פריקת הציוד בדירה החדשה.
דאגו להזמין מראש טכנאים ובעלי מקצוע
דאגו להזמין מראש נציג של חברות האינטרנט, הכבלים, הגז, הטלפון ולמעשה כל חברה שתצטרכו את שירותיה בדירה החדשה. כמה שתקדימו לטפל בכל הבירוקרטיה - כך תרגישו מהר יותר "כמו בבית" בדירה החדשה שלכם. הזמן הנכון לעשות זאת הוא כשבועיים-שלושה לפני המעבר, כדי לא למצוא את עצמכם מחכים להם ימים ארוכים לאחר שעברתם.
מחפשים חברת הובלה? לרשימה המלאה
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"