תקלה בנאסד"ק עיוותה נתוני מניות גוגל, מיקרוסופט ואמזון
נתוני סימולציית מידע, שהציגו ערך מניה של 123.47 דולר בכל החברות, הופצו בטעות ופורסמו כנתוני אמת באתרי פיננסים. נאסד"ק: הנתונים הופצו באופן שגוי בידי צד שלישי והנושא נמצא בבדיקה
תקלת שמקורה לא ברור יצרה מצג שגוי שלפיו מניות אמזון, גוגל, מיקרוסופט ואחרות איבדו מיליארדים משוויים ונסחרו כולן במחיר אחיד של 123.47 דולר למניה.
מחירי המניות השגויים הוצגו במספר אתרי חדשות שונים כמו בלומברג, גוגל פיננסים ויאהו פיננסים לאחר סגירת המסחר אתמול (ב') בנאסד"ק. המחירים היו ככל הנראה נתוני בדיקה שנשלחים מבורסת נאסד"ק ואחרות ברחבי ארה"ב בתום יום המסחר, כדי לבדוק את כשירות ערוצי המידע. מסיבה שטרם הובהרה, כמה אתרים הציגו את הנתונים כמידע מדויק בזמן אמת.
לרוב לא מציגים האתרים את הנתונים המדומים, ולא ברור מדוע הפעם עשו כן (בנאסד"ק עצמה המחירים הופיעו כראוי). בנאסד"ק מסרו בהודעה כי התקלה לא השפיעה על המסחר במניות. "נאסד"ק בוחנת את השימוש השגוי בנתוני הבדיקה שהופצו על ידי UPT (זכות המאפשרת לבורסות שונות מסחר במניות שלא רשומות אצלן - ו"א) שבהם השתמשו צדדים שלישיים. כחלק מההליכים השגרתיים שלה ה-UTP הפיצו נתוני בדיקה וצדדים שלישיים הפיצו אותם בצורה לא נכונה. נאסד"ק משתפת פעולה איתם כדי לפתור את הבעיה".
תקלות טכניות בבורסות קורות מפעם לפעם, אם כי אינן אירועים שכיחים במיוחד: לפני כשנה השעתה בורסת ניו יורק את המסחר ב-200 מניות שונות לאחר שדווחה על תקלה חמורה במערכת המסחר שלה. גם בישראל סבלה הבורסה המקומית מתקלות שונות, לעיתים במערכות המסחר ולעיתים גם במערכת הדיווחים של החברות - המאיה.