נעילה חיובית בוול סטריט אחרי דוח התעסוקה ופסגת טראמפ-פוטין
דאו ג'ונס עלה ב-0.4%, S&P 500 התחזק ב-0.6% ונאסד"ק הוסיף לערכו 1%; הנפט נחלש היום ב-2.8% וירד מתחת ל-45 דולר לחבית; בחודש יוני נוספו 222 אלף משרות למשק האמריקאי והאבטלה עלתה
המסחר בארה"ב ננעל היום (ו') בעליות שערים לאחר דוח התעסוקה האמריקאי ופסגת טראמפ-פוטין בגרמניה. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.4% ובסיכום שבועי - ב-0.3%; מדד S&P 500 התחזק ב-0.6% היום ורשם עלייה שבועית מזערית של 0.1%; מדד נאסד"ק טיפס היום ב-1% ורשם עלייה שבועית קטנה יותר של 0.2%.
המסחר בבורסות ניו יורק התנהל היום על רקע פגישתם של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין בפסגת 20 המדינות המתועשות בהמבורג, גרמניה. לאחר לחיצת יד קצרה בתחילת האירוע - נפתחה פגישתם הרשמית של השניים ובה אמר טראמפ לפוטין: "זה כבוד לפגוש אותך". בתגובה אמר נשיא רוסיה: "אני נרגש לפגוש איתך אישית ואני מצפה שפגישתנו תביא עימה תוצאות". נשיא ארה"ב סירב להתייחס לשאלה שהופנתה אליו ולפיה ההתערבות הרוסית בבחירות בארה"ב הביאה אותו לבית הלבן, אך אמר לפוטין: "עינינו נשואות קדימה לקראת דברים חיוביים רבים שיקרו עבור רוסיה וארה"ב".
עוד ברקע למסחר היום - משרד העבודה האמריקאי פרסם את דוח התעסוקה בארה"ב, לפיו לכלכלה האמריקאית נוספו 222 אלף משרות חדשות ביוני, אך שיעור האבטלה טיפס ל-4.4% מ-4.3% חודש קודם לכן. התוצאות היו טובות מתחזיות האנליסטים, שציפו לתוספת של 179 אלף משרות. העלייה בשיעור האבטלה נובעת מכך שיותר אנשים נכנסו לכוח העבודה בחיפוש אחר עבודה. על פי הדו"ח, השכר הממוצע לשעה עלה ב-0.2% מיולי ל-26.25 דולר. השכר השעתי עלה ב-2.5% ב-12 החודשים האחרונים. שבוע העבודה הממוצע טיפס ב-0.1 שעות ל-34.5 שעות.
סחורות
הנפט מסוג WTI נחלש היום ב-2.8% בבורסת הסחורות של ניו יורק ומחירו נקבע על 44.23 דולר לחבית. ברקע, נתונים לפיהם נרשמה עלייה במספר הקידוחים הפעילים בארה"ב בשבוע האחרון. בסיכום שבועי נחלש מחירו של הנפט ב-3.9%, בירידה השישית בשבעת השבועות האחרונים.
אתמול (ה') עלה הנפט (WTI) ב-0.9% וננעל ברמה של 45.5 דולר לחבית, לאחר שבמהלך המסחר כבר הגיע לרמה של 46.5 דולר לחבית. שלשום נחלש ב-4.1% - הירידה החדה זה חודש. הברנט עלה אתמול ב-0.7% לרמה של 48.1 דולר לחבית, לאחר ששלשום איבד 3.7%.
אתמול פורסמו בארה"ב נתוני המלאי, לפיהם המלאי נפל בשבוע שעבר ב-6.3 מיליון חביות, זאת לעומת צפי לירידה של 1.6 מיליון חביות. מדובר בירידה החדה זה חמישה שבועות. מגמת הירידות בנפט החלה לאור ההערכות על קושי בצמצום תפוקות נוסף של מדינות אופ"ק, כאשר רוסיה הודיעה שלא תתמוך בקיצוצים נוספים.
כלכלני מורגן סטנלי הזהירו היום כי מחיר הנפט לא יצליח לעלות רק בזכות המהלכים של מדינות אופ"ק. הכלכלנים כתבו כי ללא שיתוף פעולה מצד יצרני הנפט בארה"ב, התעשייה תמשיך לסבול ממחיר נפט נמוך ותנודתי. במורגן סטנלי הורידו את התחזית שלהם למחיר הנפט וצופים כעת מחיר של 48 דולר לחבית נפט מסוג WTI בסוף השנה, לעומת תחזית קודמת של 55 דולר.
בורסות אירופה ואסיה
המסחר בבורסות אירופה ננעל היום במגמה מעורבת, כשברקע פסגת 20 המדינות המתועשות . מדד פוטסי עלה ב-0.2% בבורסת לונדון, מדד דאקס הגרמני הוסיף לערכו 0.1%, ומדד קאק הצרפתי נחלש בשיעור של 0.1%.
התפוקה התעשייתית בגרמניה עלתה מעל הצפי. התפוקה עלתה ב-1.2% בחודש מאי (לעומת אפריל), חודש חמישי ברציפות של צמיחה. צפי הכלכלנים עמד על צמיחה של 0.3%. בהשוואה למאי אשתקד עלתה התפוקה התעשייתית של גרמניה ב-5%.
באסיה, ניקיי סגר בירידה של 0.3% ושנגחאי סיימה בעלייה של 0.2%.
מניות במרכז
אלון מאסק הודיע היום שטסלה חברה לחברת האנרגיה הצרפתית Neoen על מנת להקים את מה שיהיה כנראה מפעל הסוללות הגדול ביותר בעולם. המפעל מיועד להיבנות בדרום אוסטרליה עד לסוף השנה הנוכחית. המפעל יתמקד בייצור סוללות ליתיום-יון שמיועדות מן הסתם בראש ובראשונה לרכבים של טסלה. עם זאת מפעל בסדר הגודל הזה כנראה גם יספק את מוצריו ללקוחות נוספים. העיתוי של הצהרת וולבו על המעבר לייצור של רכבים חשמליים בלבד בשנים הקרובות אולי קשור לכך במידה מסוימת.
סירס הולדינגס (Sears Holdings), החברה שמפעילה את חנויות הכלבו סירס ואת רשת הסופרמרקטים קיימארט (Kmart), הודיעה היום כי תסגור עוד מחנויות הכלבו שלה וכן סניפי סופרמרקט של קיימארט. לדברי מנכ"ל החברה, מדובר ב-8 חנויות כלבו נוספות של סירס ו-35 סופרמרקטים של קיימארט, בעוד "החברה ממשיכה להתמקד בסניפים הטובים ביותר שלה על מנת להגיע לרווחיות", נמסר.
וויימו, חברת הרכב האוטונומי של אלפבית, ביטלה שלוש מארבע התביעות שהגישה נגד אובר. על פי מסמכים שהוגשו לבית המשפט היום, גוגל ויתרה על תביעות שנוגעות להפרת פטנטים בתחום טכנולוגיית הלידאר ועוד שתיים שנוגעות למערכות נהיגה אוטונומיות. את התביעות הגישה וויימו לפני מספר חודשים בטענה שמצאה ראיות לכך שבכיר לשעבר בחברה, אנת'וני לבנדובסקי, גנב ממנה מידע על פיתוחים בתחום הרכב האוטונומי. לפי התביעה, לבנדובסקי הקים לאחר עזיבתו את אוטו, סטארט-אפ בתחום שפיתח מערכת נהיגה אוטונומית. אובר רכשה את החברה בעסקה של 680 מיליון דולר בסתיו שעבר.