שתף קטע נבחר
 

רצועת התריס נקרעה? כך תתקנו ותמנעו נזק בעתיד

בחדרי השינה ובחלונות קטנים יחסית נהוג להתקין תריסי גלילה ידניים. מדוע הרצועה נוטה להיקרע, למה תיקון לא תמיד אפקטיבי ועל מה להקפיד כשבעל המקצוע מגיע? אתר "המקצוענים" עם הטיפים

שוב נקרעה הרצועה בתריס הגלילה הידני? כדי שלא תסכנו את הקרובים לכם, הנה כמה עצות לשימוש נכון ותחזוקה נאותה. מהי עלות תיקון, מדוע איכות הרצועה חשובה ועל מה חשוב להקפיד במהלך התיקון, כדי שהתקלה לא תחזור על עצמה תוך כמה חודשים.

 

עוד כתבות בנושא:

ניקוי ותחזוקה של התריסים

עשה זאת בעצמך: תיקון תריס גלילה

תריסים - כל מה שחשוב לדעת

 

הסיבות לכך שרצועת התריס נוטה להיקרע  

רצועת התריס נושאת את משקל התריס, ועם השנים היא מתבלה ומתייבשת. במצב כזה, היא אינה יכולה לשאת את התריס, והוא קורס. איך ניתן למנוע זאת? "חשוב להשתמש בה בצורה נכונה בעת שפותחים או סוגרים את התריס", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "ההמלצה היא לאחוז אותה במרכזה ולקרב אותה אלינו, ובכך להוריד ממנה את עומס משקל התריס. אסור למשוך אותה בחוזקה, שכן משיכה קיצונית תגביר את הלחץ ואת הסיכוי לקרע".

 

כדי להקטין את הנזק ואת עלות התיקון, כדאי להיות ערניים למצב הרצועה. "אם הרצועה כבר בלויה או שמתחילים להיות עליה סימנים קרעים קטנים, כדאי להחליף אותה ולא לחכות עד שהיא תיקרע לגמרי", מציעים במוקד.

 

הרצועה נקרעה? השאירו את התריס סגור

אם ניסיתם לפתוח את התריס ולפתע נקרעה הרצועה והתריס נסגר, אל תנסו לפתוח את התריס בעצמכם. גם אם המשמעות היא שהחדר יישאר חשוך עד שבעל מקצוע יגיע, לא כדאי שתנסו פתרונות שיכולים לסכן אתכם. זכרו שתריס הכלילה כבד מאוד ואם הוא ייסגר בפתאומיות זו סכנה ממשית.

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הזמנתם בעל מקצוע? הנה כמה דברים שכדאי לוודא מולו

התעקשו על רצועה איכותית: "לעתים, בתחום תיקוני התריסים ישנה נטייה של בעלי מקצוע חאפרים לחסוך על חשבון הצרכנים", אומרים במוקד. "אל תסכימו להחלפה של רצועה מאיכות ירודה, שכן המשמעות היא שתוך כמה חודשים תצטרכו להחליפה שנית, ובחישוב כולל תצאו נפסדים. ודאו שהרצועה החדשה שמותקנת לכם אינה בלויה או מקומטת ושאין בה זיפים שיגרמו לה להתבלות מהר יותר".

 

ודאו שכל הרצועות מוחלפות: "להחליף רק את הרצועה הראשית, זו חצי עבודה", מסבירים במוקד. "לכן, חשוב לוודא שבעל המקצוע מחליף גם את שתי הרצועות הנוספות של התריס. יש לשים לב שאורך הרצועה החדשה זהה לרצועה הישנה (אותה מחליפים). את קצה הרצועה עליו לחמם (בעזרת מצת) על מנת למנוע מהזיפים לפרום אותה. כמו כן, נצלו את הגעת בעל המקצוע, ובקשו ממנו לנקות עם מברשת את ארגז הרצועה. בארגז זה נוטה להצטבר לכלוך, אבק ושאריות של חומרי בנייה ואבני בטון. אם במהלך התיקון, ובייחוד כשמדובר בקירות גבס, בעל המקצוע פגע בקיר וגרם לנזק, דרשו ממנו להחזיר את המצב לקדמותו ולתקן את הקיר. אם הוא מקצועי, הוא לא יסרב לכך (וסביר להניח שלא יפגע בקיר מלכתחילה)".

 

כמה זה עולה?

"כדי שתשלמו את המחיר הריאלי לתיקון, וכדי שלא תהיינה הפתעות במהלך ביקור בעל המקצוע, סכמו איתו את המחיר מראש", מציעים במוקד השירות. "המחיר הנהוג בשוק עבור תיקון מסוג זה הוא 150-220 שקל. ההפרשים במחיר הם בהתאם לגודל החלון, מורכבות ההתקנה (האם יש גישה נוחה לארגז), ואם נדרש גם להחליף את הגומיות שבארגז הרצועה או קפיץ חלוד. אם אתם מיומנים ויכולים לבצע תיקון מסוג זה בעצמכם, הרי שרצועה באורך של כ-50 מטר, תעלה לכם כ-120 שקל".

 

מעוניינים בתיקון תריסים? לרשימת בעלי המקצוע

 

Ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים