חוד החנית של פתרונות מים בתעשייה
חברת UET הישראלית נחשבת למובילה טכנולוגית בטיפול במים ללא כימיקלים. כיום מוצרי החברה שמיועדים למגזר התעשייתי, המסחרי והחקלאי כבר נמכרים בכל העולם. "תעשיית המים הישראלית לא יושבת על זרי הדפנה של מתקני ההתפלה שלה", אומרת גל ג'וס ממכון היצוא. סיפור הצלחה ישראלי
עד היום הותקנו מוצריה בכ-4,000 מתקנים במפעלי ומוסדות שונים בישראל, ארה”ב, אפריקה, גרמניה, הולנד, תורכיה, הודו, סין, יפן עוד. חברת UET שנוסדה בתחילת שנות ה-90 בישראל על ידי המהנדס דוד שרצר נחשבת למובילה טכנולוגית בטיפול במים ללא כימיקלים. מוצרי החברה מיועדים למגזר התעשייתי, המסחרי והחקלאי בארץ ובעולם ומסייעים לפתרון בעיות אבנית, מתכות, קורוזיה וזיהום ביולוגי במערכות מים שונות והיא מייצאת את הטכנולוגיה מהישוב עומר שבדרום לכל רחבי העולם.
"המערכת שלנו יודעת לקחת את המים ממגדל הקירור, לטפל בו ולמחזר את המים בהרבה מחזורים וכך אין צורך לזרוק את המים החוצה, כשכל הטיפול אינו נעשה עם שימוש בכימיקלים שבהמשך יגרמו לזיהום הים והקרקע", מספר אילן סוסנוביץ', מנהל פיתוח עסקי ב-UET. "כל זאת באמצעות פירוק חשמלי של המים (פירוק חלקי) שבו המערכת מאיצה את תהליכים כימיים וכך המערכת נשמרת נקייה מפגעים של אבנית, קורוזיה וזיהום ביולוגי".
ביקרנו שם. צפו בכתבה
את המערכות הללו החברה מייצאת היום לחו"ל בכל העולם והיא חוסכת מיליוני קוב של מים בשנה. "ישראל ממותגת בתחום המים וידועה בטכנולוגיות של מחזור שפכים. ברגע שרואים טכנולוגיה ישראלית שהצליחה בכל מיני אפיקים אחרים ועכשיו מצליחה גם בתעשייה, יש בזה קרדיט גדול עבורנו כדי להצליח ולמנף את הדבר הזה", אומר סוסנוביץ'.
גל ג'וס, מנהלת ענף המים מכון היצוא מוסיפה כי "כמו הרבה דברים בישראל פתרונות יצירתיים נובעים מתוך צורך, ומשם אנו יודעים כיצד לצמוח ולהפיק את המירב. ג'וס מציינת כי תעשיית המים הישראלית היא תעשיה שלא יושבת על זרי הדפנה של מתקני ההתפלה שלה. "כיום ישראל נמצאת בחוד החנית של פתרונות המים לקשת רחבה של צרכים; מטיפול, אספקה, שימור ואפילו סייבר להגנה על תשתיות קריטיות".
"פתרונות מים אינם צורך של מדינות בבצורת בלבד, כבר היום אני מוצאת שמדינות שיש בהן ריבוי מים צריכות לשנות חשיבה ולהתחיל לראות את המים כמשאב לאומי שצריך לשמור, להגן, לשמר ובעיקר לא לאבד אותו".
"כגודל האתגרים עימם צריך העולם להתמודד בתחום המים, כך גודל ההזדמנות לתעשיית המים הישראלית", אומר עודד דיסטל, מנהל Israel NewTech התוכנית הלאומית לקידום תעשיות המים והאנרגיה התחדשת, משרד הכלכלה והתעשייה. דסטל מציין כי במשרד הכלכלה מובילים תכנית לאומית בשם Israel NewTech בה חברים 11 גופים ממשלתיים, העוסקים כולם לקידום טכנולוגיות המים במשק המקומי ובזירה הגלובלית.
"אנו יוצרים אירועי קידום שיווקי ועסקי, חיבור בין משקיעים ולקוחות פוטנציאליים וכל פעולה העשויה לתרום לפיתוח העסקי של התעשייה בעבודה הדוקה עם מינהל סחר חוץ ומערך הנספחים המסחריים של המשרד יחד עם מכון היצוא. "אנו משוכנעים שבשנים הקרובות תעשיית המים הישראלית תמשיך ותצמח בקצבים מהירים ותיישם פתרונות יעילים, חסכוניים וסביבתיים, בכל רחבי תבל".
בשיתוף מכון היצוא