הדרכה שמצילה חיים: יום בחיי מדריך בטיחות
מדוע חשוב לשמור על הבטיחות במקום העבודה, מה חשוב לדעת לפני שמתחילים בעבודה ולמה כדאי לפגוש, לפחות פעם אחת, את מדריכי הבטיחות של המוסד לבטיחות ולגיהות? ביקרנו בשלושה אתרי עבודה כדי ללמוד על עבודה בטוחה
בשיתוף המוסד לבטיחות ולגיהות
בשנה האחרונה נרשמה עלייה מדאיגה במספר תאונות העבודה, לרבות אלו שהסתיימו בפציעות קשות ואף מוות. המוסד לבטיחות ולגיהות פועל על מנת למנוע ולהקטין ככל האפשר את מספר תאונות העבודה. מטרתו כמוגדר בחוק: "לקדם את תנאי הבטיחות בעבודה והגיהות המקצועית" ולהקנות תרבות לבטיחות ולבריאות בסביבה האנושית של ימינו באמצעות עבודה במעגל רחב, המתייחסת לבטיחות כאל מרכיב מרכזי באיכות החיים ובתרומה לכלכלה על ידי צמצום מספר התאונות בישראל. יצאנו עם מדריכי הבטיחות לאתרי עבודה שונים כדי ללמוד מהי עבודתם ולמה היא כל כך חשובה.
עוד על בטיחות וגיהות במתחם המיוחד ב-ynet
תפקידם של מדריכי הבנייה של המוסד לבטיחות וגיהות הוא להגיע לאתרים, לעבוד מול מנהל העבודה כדי למנוע את התאונה הבאה. להתיישר לפי החוקים, לפי התקנות, לפי הפקודות עצמן, מסבירים המדריכים. מאחר ובעלי המקום או מנהלי האתרים הם אנשים שבדרך כלל מאוד עמוסים עם המון מטלות והמון דרישות, תפקיד המדריכים הוא לעשות להם סדר בכל מה שקשור לבטיחות בעבודה.
ההדרכות נעשות בשפות השונות ויש אפילו ניידות מיוחדות של המוסד לבטיחות ולגיהות שתפקידן לעבור בין אתרי עבודה שונים כדי לספק הדרכה מלאה לבטיחות בעבודה. "אנחנו מגיעים לכל מקום, לכל עבודה, מסבירים להם על הכל, וכל העובדים בדרך כלל, עד היום אני לא נתקלתי באף אחד שלא משתף פעולה" אומר מוטי סולטני, אחד המדריכים, ומסכם: "ההדרכה שלנו מצילה חיים. עצם ההדרכה וההסברה זה מה שבשורה התחתונה מעלה לנו את הרמה של הבטיחות באתרי הבנייה."
בשיתוף המוסד לבטיחות ולגיהות (המוס"ל) שהינו גוף ציבורי לאומי, מטרתו היא להטמיע תרבות של בטיחות בעבודה ובריאות תעסוקתית, בסביבת העבודה. המוס"ל מעניק סל שירותים, ללא תשלום, לטובת העובד והמעסיק (שירותים משלימים מוצעים בעלות ללא רווח). כמו כן, במוס"ל עוסקים בפעולות מניעה, הסברה, הדרכה ומחקר.
בכל שאלה ניתן לפנות 9214 *, באמצעות אתר האינטרנט בפייסבוק או באפליקציה בנייד