תבע בגיל 25 על פציעה בכיתה ד' וזכה ב-105 אלף שקל
צעיר שנפצע בכיתה ד' במהלך משחק כדורגל, השתחרר משירות קבע בגיל 25 ותבע את בית הספר: 20 שנה אחרי הפציעה קיבל פיצוי של 105 אלף שקל
בית משפט השלום בתל אביב חייב את המועצה המקומית כוכב יאיר ומשרד החינוך לשלם לתובע שנפצע בהיותו בכיתה ד', סך של 105 אלף שקל, 20 שנה אחרי האירוע.
התובע, יליד 1988, למד בבית הספר הנמצא באחריות המועצה המקומית כוכב יאיר. בשנת 1997, בהיותו תלמיד כיתה ד', במהלך משחק כדורגל בחצר בית הספר, הוא נדחף על ידי ילד אחר, נפל על צינור מים מרכזי חשוף שבלט בשטח החצר, ונפגע בעיקר בשיניו, בראשו ובאפו.
בדו"ח פציעה שמולא בבית הספר ונחתם על ידי המנהלת דאז, נכתב כי במהלך ההפסקה במשחק כדורגל, אחד השחקנים נתן לתובע מכה בברך, והעיף אותו על צינור המים. כתוצאה מכך, נכתב, נשברו שיניו הקדמיות. בדו"ח אף רשומים שמות ילדים שהיו עדים לתאונה.
16 שנה אחרי הפציעה, החליט הנפגע לתבוע את המועצה המקומית ואת בית הספר על פציעתו, באמצעות עוה"ד דוד פייל ואיתן פרגו.
נציין כי חלה התיישנות בתביעת נזיקין לאחר 3 שנים (תביעת ביטוח), אולם כאשר מדובר בקטין, מתחת לגיל 18, מועד ההתיישנות הינו 7 שנים לאחר הגיעו לגיל 18, כלומר בגיל 25.
נציגי בית הספר ומשרד החינוך טענו במשפט, כי צינור ההשקיה לא היווה מפגע, שלא ניתן להשגיח על ילדים בכל רגע ורגע, וכי התביעה הוגשה בשיהוי רב ולא סביר - ולכן לא נשמרו המסמכים שיוכלו לבסס את טענותיהם.
השופטת אורלי מור-אל מבית משפט השלום בתל אביב קבעה בפסק דינה כי התביעה הוגשה במסגרת החוק, המאפשרת לצעירים עד גיל 25 להגיש תביעות נזיקיות שארעו להם במהלך היותם קטינים.
"בעת התאונה היה התובע קטין בן 9, ואין לצפות ממנו להגיש תביעה", פסקה השופטת. "התובע הסביר ששירת בצבא ולאחר מכן בקבע, ורק לאחר שהשתחרר התפנה לטפל בעניין. מדובר בהתנהלות סבירה, בגדר החוק, ואין בה כל שיהוי".
כמו כן, קבעה השופטת כי התובע הביא ראיות התומכות בגירסתו, בעוד שמשרד החינוך ובית הספר לא הביאו כל עדות או מסמך המאוששים את עמדתם.
השופטת קבעה כי הנתבעים ישלמו לתובע סכום של 85,500 שקל בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עורכי דין, בשיעור של 23.4%.