שתף קטע נבחר
 

הכנתם את הבית לחורף? הנה הצ'קליסט

בכל שנה הגשם מגיע, ובכל שנה רבים נזכרים להיערך מאוחר מדי ונאלצים להתמודד עם כשלי איטום, מרזב סתום או חפצים מתעופפים באווויר. אתר "המקצוענים" ממליץ על ההכנות שצריך לסמן עליהן וי לפני בוא החורף

"הגג עדיין לא מתוקן, הצבע על הקיר מתקלף, הרדיו משתעל והברז דולף. שלוש נורות שרופות במטבח, הפקק קופץ והתריס לא נפתח, על המסך שואג בן אדם מקופח. מי יציל את הבית שלי? אולי כל זה קורה לי בגללי?".

 

מכירים את השיר של דפנה דקל? כדי שהבית שלכם לא ירגיש ככה בעוד כמה שבועות, כשסערת החורף תהיה במלוא עוצמתה, הנה כל הבדיקות שצריך לעשות וכל התיקונים ההכרחיים שיגנו עליכם, על בני ביתכם ועל עוברי אורח שלא אשמים שלא עיגנתם את קולטי השמש לגג, למשל. כך תעברו את החורף בצורה בטיחותית ותמנעו נזק לגוף ולרכוש. אז מה צריך לעשות? לפניכם ההמלצות של אתר "המקצוענים" ו"התאחדות קבלני השיפוצים".

 

חמים ונעים: חימום תת רצפתי

הארקה: כיצד בדיקה תקופתית יכולה להציל חיים?

ליקויי איטום בבית - כיצד מתמודדים?

 

גרים בבית משותף? אלו הבדיקות שיש לבצע

כשמדובר בבית משותף, תקלות רבות יכולה להשפיע על כלל הבניין והנזק שייגרם הוא עצום. "לקראת החורף יש לוודא שוועד הבית או חברת הניהול של הבניין בדקו את מצב הגג, תיקנו סדקים בקירות חיצוניים, תיקנו את השיפועים בגג והזיזו כל מכשול שיכול להפריע לזרימת המים ולניקוז תקין שלהם", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אם נפערו סדקים בזפת או ביריעות הביטומניות יש לתקן אותם בהקדם, ולבדוק את נקודות התורפה כמו החיבורים של מעטפת הגג והחיבורים בקרבת דוד השמש וקולטי השמש. יש לוודא שמכסי הביובים סגורים היטב כדי להימנע מחדירת מי גשמים שיכולים לגרום להצפות. אם ישנם חניונים תת-קרקעיים יש לבדוק שמשאבות המים תקינות, כדי למנוע הצפת החניון ונזק למכוניות".

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לבדוק שהמרזבים תקינים  

"בגגות מרוצפים, מומלץ לבדוק שהמרזבים לא נסתמו", אומר ערן סיב, יו"ר ההתאחדות. "שקיות ניילון, עלים ולכלוך רב המכסה את פתח המרזב יוצר סתימה. הבדיקה הפשוטה ביותר היא לשפוך מים אל תוך המרזב ולוודא שהמים אכן מתנקזים בצורה תקינה. אם לא, יש צורך להכניס את היד אל תוך המרזב ולגלות מה גורם לסתימה. במקרים חריגים יותר ניאלץ להשתמש בספירלה (קפיץ לפתיחת סתימות), על מנת לפתוח את הסתימה".

 

לבדוק שאין רעפים שבורים בגג

"אם יש לכם גג רעפים, זה הזמן לבדוק שאין רעפים שבורים. אחרת, תסבלו מחדירת מים לתוך המבנה", אומר סיב. "ניתן לעלות בשעות היום ולבדוק בקלות האם רעף נשבר, או הוזז ממקומו", מוסיפים במוקד השירות, "בכל מקרה, ההמלצה היא להזמין בעל מקצוע מוסמך עם אישור עבודה בגובה לצורך תיקון. באותה הזדמנות הוא יבדוק את תקינות המרזבים ויפתח את הסתימות במידת הצורך".

 

לעגן כל מה שיכול לעוף ברוח: פרגולות, קולטי שמש, דוודים

"חשוב לעגן כל מה שאינו יציב מספיק, ויכול להתעופף בזמן רוחות", ממליץ סיב. "דוודי שמש, אנטנות, פרגולות, קולטי שמש וכל דבר שמוצב על המרפסת או על הגג. קשירה באמצעות חוט שזור מגלוון עשויה למנוע נזקים לגוף ולרכוש".

 

לבדוק שמערכות החשמל אינן חשופות למים

"מערכות חשמל בקרבת מים הן סכנה של ממש", מוסיף סיב. "יש לבדוק שהתאורה במרפסת מבודדת, לגזום עצים בקרבת כבלי חשמל ולבדוק את תקינות לוח החשמל".

 

מוקד השירות: "יש לוודא שאין נזילות או רטיבות בקירות עם שקעי חשמל, ושכל השקעים אכן אטומים. במקרה של רטיבות בקרבת שקע חשמלי, אין להקל ראש בכך ויש לתקן מיידית את כשל האיטום".

 

לבדוק את תקינות לוח החשמל  

"בעונת החורף, ריבוי הפסקות החשמל יכול לגרום לקצרים רבים", אומרים במוקד השירות. "לכן, בדיקת תקינות ההארקה בדירה על ידי חשמלאי, הוספת אביזרים מגני ברקים למכשירי חשמל (מקרר, מכונת כביסה, וכו'), תמנע נזקים שיכולים להגיע לאלפי שקלים. מרבית מכשירי החשמל בעלי כרטיס אלקטרוני, וזהו רכיב שעלות החלפתו גבוהה יחסית. לכן, משתלם להשקיע בבדיקה ובהתקנת אביזרים שעלותם זניחה ביחס לנזקים שיכולים להיגרם".

 

כמו כן, ישנן בדיקות שניתן לבצע לבד. מוקד השירות: "יש לגשת ללוח החשמל ולבדוק שאין כתמי רטיבות על הפקקים. מומלץ לבדוק את הפקקים אחד אחד, ולוודא שכל אזור מתנתק מאספקת החשמל עם הורדת הפקק. כמו כן, יש ללחוץ על כפתור ה'טסט' של ממסר הפחת, שתפקידו להגן עלינו בשעת חירום. הוא אמור להתנתק בזמן של תקלה בחשמל או קצר, כדי למנוע שריפה כתוצאה מהתלקחות. אם כל מערכת החשמל אינה מתנתקת לאחר שלחצתם על כפתור זה, עליכם לקרוא מיידית לחשמלאי שכן מדובר בסכנת חיים".

 

לגזום ולחזק עצים שנמצאים בסכנת קריסה

"יש לבדוק את מצב העצים בגינה, ואם הם בסכנת נפילה יש לחזק אותם בעזרת מוטות וקרשים", אומרים במוקד השירות. "מומלץ לחפות את החבלים בגומי, על מנת שהגזע לא יינזק. אם העץ בקרבת חוטי חשמל, אין לגזום אותו לבד בשום מצב, שכן מדובר בסכנת חיים. מעבר לכך, כשמדובר בענפים גדולים, חשוב לעשות זאת בצורה מקצועית. אחרת, האיזון של העץ מופר ויכול לגרום לחוסר יציבות שלו ובסופו של דבר לקריסתו".

 

   (צילום: Shuttersotck) (צילום: Shuttersotck)
(צילום: Shuttersotck)

 

לבדוק את תקינות תנור הגז

"אם במהלך החורף אתם נוהגים להסיק את הבית באמצעות תנור גז, ולא ביצעתם בחמש השנים האחרונות בדיקה באמצעות טכנאי גז, חשוב לעשות זאת", אומרים במוקד השירות. "כך גם אם לא הפעלתם את המערכת במשך שנתיים. הטכנאי יבדוק את תקינות המערכת, את אורך הצינור ואת מיקומו של התנור".

 

לאטום את הקירות ואת החלונות ולתקן תריסים שבורים

מוקד השירות: "זה הזמן לבדוק שאין כשלי איטום בקירות החיצוניים של הבית, ולאטום אותם במידת הצורך. אם יש לכם תריסי שלבים בבית, כדאי להחליף או לתקן את השלבים השבורים או את אלו שהתנתקו, מבעוד מועד. כמו כן, אם יש לכם חלונות ציר, בדקו את מצב הגומיות. במידה שהן התבלו או התנתקו, רכשו גומייה מתאימה ואטמו אותם היטב. אם נקודת החיבור שבין המשקופים לקיר אינה אטומה היטב, יש להסיר את חומר האטימה הישן ולמרוח חומר חדש במקומו".

 

"בחלונות הפנימיים יש לבדוק שפתחי הניקוז הממוקמים במסילות החלונות תקינים", ממליץ סיב. "הסיבה העיקרית לסתימות בהן היא אבק ולכלוך שמצטבר על הפתחים וסותם אותם".  

 

מחפשים חשמלאי? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף ב"אתר המקצוענים"  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים