שתף קטע נבחר

חמישה טיפים למניעת תקלות בתנור האפייה

באמצעות הקפדה על כמה כללי התנהגות פשוטים, תוכלו למנוע את מרבית התקלות בתנור האפייה שלכם. כיצד? אתר "המקצוענים" עם העצות

בוא החורף הוא גם בואם של תבשילי קדירה בתנור ואפייה של לחמים ומאפים מנחמים. התנור עובד שעות ארוכות יותר, ומטבע הדברים חשוף ליותר תקלות. אם אתם חולי ניקיון, קחו בחשבון שמרבית התקלות נגרמות דווקא מניקוי יתר של הניקוי. באמצעות הקפדה על כמה כללי התנהגות ותחזוקה חכמים, תימנעו תקלות מיותרות.

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הכי חשוב: אל תנקו את התנור עם חומרי ניקוי חזקים מדי  

שימוש בחומרי ניקוי חזקים מדי יגרום לקילוף של שכבת האמייל של התנור. מצב זה יגרום לחלודה ולהתפוררות של התנור. במצב כזה, איטום התנור לא יהיה אפקטיבי, תהיה בריחת חום והאפייה לא תהיה נכונה.

 

"הימנעו מהתזת חומרי ניקוי ישירות על גוף החימום", מוסיפים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "הדבר יכול לגרום לקצרים ולהרוס אותו. ההמלצה היא להמתין כרבע שעה לאחר הפעלת התנור ולנגב אותו עם מטלית לחה. כשהתנור חם, מרבית השומנים יוסרו גם מבלי שתשמשו בחומרי ניקוי. אם בכל זאת אתם מעוניינים בחומרי ניקוי, בחרו בחומרי ניקוי עדינים יחסית והתיזו אותם ישירות על המטלית ולא ישירות על התנור".

 

גם ניקוי צג ההפעלה של התנור באמצעות מסירי שומן או ספוג הפלא למיניהם יכול למחוק את הסימונים. במצב כזה, התנור יהפוך לבלתי שמיש. ניתן להסתפק בניקוי של צג ההפעלה עם מטלית לחה או לכל היותר עם מעט סבון כלים.

 

אל תכניסו סירים וקערות מלאות בנוזלים

לא משנה מה כתוב במתכון האפייה או הבישול, הימנעו מהכנסת קערת מים אל תוך תנור האפייה. מוקד השירות: "כמות גדולה מדי של נוזלים יכולה לגלוש אל תחתית התנור ולגרום לקצרים ולתקלות שהנזק שלהם יהיה גבוה במיוחד. זכרו שמדובר במוצר חשמלי, ושהשילוב של מים וחשמל יכול להיות קטלני.

 

"כמו כן, הימנעו מהנחה של סיר או תבנית כבדים על תחתית התנור או על דלת התנור. בתחתית התנור ממוקם גוף החימום, שיכול להיהרס, ואילו דלת התנור יכולה פשוט להישבר, בשל היעדר יכולת הצירים לעמוד בעומס המשקל".

 

הימנעו מהפעלת התנור למשך כמה שעות רצופות  

כדי לא לגרום לנזק לתנור, השתדלו לא להשאיר אותו דולק למשך שעות ארוכות כשהוא מכוון לטמפרטורות גבוהות. אפשרו לגופי החימום להתקרר בין הפעלה להפעלה.

 

הפעילו את התנור פעם בחודש לפחות למשך 5 דקות

גם אם אתם לא בשלנים מטבעכם, וגם אם המטבח שלכם הוא בעיקר לתצוגה, זכרו להדליק את התנור אחת לחודש לפחות למשך 5 דקות. הדבר יגרום לסילוק הלחות שעלולה להצטבר על גופי החימום ולמנוע קצרים.

 

בדקו מדי פעם ששקע החשמל של התנור תקין

מדי פעם בדקו שהשקע והתקע של תנור החשמל תקינים. מוקד השירות: "ריח שרוף, שינוי הצורה של הפלסטיק או כל דבר אחר שיכול לעורר חשד לתקלה, מחייב אתכם להימנע מהפעלת התנור ולהזמין טכנאי תנורים. מעבר לנזק שיכול להיגרם לתנור עצמו, הרי ששקע במצב לא בטיחותי יכול לגרום לשריפה".

 

מחפשים טכנאי? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים