בלי הפתעות במחיר: אלו האביזרים שמייקרים התקנת דוד
אם לקראת החורף אתם מחליפים את דוד השמש וסגרתם את עלות ההתקנה עם טכנאי, אל תתפלאו אם ביום ההתקנה יוצעו לכם אביזרים משלימים לשדרוג. כדי שלא תקבלו את ההחלטה מתוך לחץ, אלו התוספות שייקרו, וגם מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם. אתר "המקצוענים" עם הסקירה
"מומלץ לסגור את העלות של כל הרכיבים האלו לפני הגעת הטכנאי לביתכם", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים", "זאת מפני שהצעת המחיר הגלובאלית יכולה להיות נמוכה יותר. ברגע שהוא כבר נמצא בביתכם יכולת המיקוח שלכם קטנה יותר".
עוד כתבות בנושא:
מים חמים ומהר: הכל על מאיץ חום בדוד
דוד שמש: העיקר האמינותלהתקין דוד שמש במקום דוד חשמל - זה כדאי?
מעמד מגלוון מייקר את ההתקנה ב-500-200 שקל
המעמד של דוד השמש הוא בגדר רכיב חובה. "מעמד סטנדרטי כלול בהצעה הראשונית, ואינו מצריך תוספת כלשהי במחיר", אומרים במוקד השירות. "לרוב, הוא יחזיק מעמד מספר שנים לפני שיחליד, בהתאם למיקום הגיאוגרפי של ביתכם. אם אתם גרים בקרבת הים, למשל, שווה להשקיע במעמד מגלוון אשר יחזיק מעמד לאורך זמן רב יותר.
"מעמד זה יהיה כרוך בתוספת של כ-250 שקל, בעבור התקנה רגילה. אם התקנת הדוד היא על גג רעפים אשר מצריך התקן מיוחד, עלות מעמד מגלוון מסוג זה כ-500 שקל".
מסנן אבנית מייקר את ההתקנה ב-300-200 שקל
תפקידו של מסנן אבנית הוא להגן על הדוד מפני הצטברות של אבנית על גוף החימום. אבנית זו, יכולה למנוע מגוף החימום לחמם את המים במהירות, שכן היא יוצרת מעין שכבת בידוד בין גוף החימום למים. במקרה כזה, גוף החימום יכול להתאמץ לחמם את המים עד שהוא נשרף וגורם לקצרים בדוד.
"התוספת של מסנן אבנית תעלה 300-200 שקל, בהתאם לסוג המסנן", אומרים במוקד השירות. מסנן זה מומלץ בעיקר באזורים בהם ישנה כמות אבנית גדולה במיוחד במים. יחד עם זאת, חשוב לציין כי גם מסנן אבנית לא ימנע הצטברות של אבנית באופן מוחלט, ואם ממילא אתם מתכוונים להקפיד על תחזוקה של הדוד, ולהחליף את גוף החימום כל שנתיים בממוצע, לא בטוח שרכיב זה הוא הכרחי".
תוספת של טיימר תייקר את ההתקנה ב-450-250 שקל
היתרון הגדול שבהתקנת טיימר (שעון שמפעיל ומכבה את הדוד אוטומטית, בהתאם לשעות שכיוונתם אותו לפעול בהן), הוא שהוא שומר עליכם מפני מצב שבו שכחתם לכבות את הדוד בזמן. הוא מונע נזק לתרמוסטט שבדוד, שיכול להתקלקל עקב הפעלת גוף החימום למשך שעות ארוכות ברציפות.
במצב כזה, ימנע פיצוץ של הדוד, שיכול להוביל לאסון (מעבר לנזק הכלכלי). כמו כן, הוא מונע מכם את הצורך להתעורר מוקדם על מנת להדליק את הדוד, ומכוון בהתאם לצריכה הביתית שלכם.
"רכיב זה מייקר את ההתקנה ב-450-250 שקל, וכמובן שאין חובה להתקין אותו מיד בעת התקנת הדוד, אך הסיכוי שתזכו להנחה גבוה במיוחד, בייחוד אם אתם מזמינים כמה תוספות בו זמנית", אומרים במוקד השירות. "זאת, מפני שבעל המקצוע ממילא נמצא בשטח. כדאי לסכם זאת מראש, על מנת שבעל המקצוע ירכוש את הטיימר עבורכם, או להתייעץ איתו לגבי הטיימר המומלץ לרכישה, ולדאוג שיהיה בנמצא ביום ההתקנה. אחרת, תצטרכו להזמין בעל מקצוע בנפרד, מה שיכול לגרור עלויות גבוהות יותר".
מאיץ חום אמור להיות מגולם במחיר הדוד
מאיץ חום הוא שרוול מפלסטיק, המותקן על גוף החימום. תפקידו להאיץ את מהירות החימום ולמנוע מכם את זמן ההמתנה הממושך הלוקח לכל הדוד להתחמם. כך, תוכלו ליהנות ממים חמים תוך כחצי שעה, במקום שעה ואף שעתיים בימות החורף הקרים.
"רכיב זה מותקן במרבית הדודים ומגולם במחיר הדוד, אך אם אינו מותקן בו, עלות התוספת שלו היא כ-150 שקל", אומרים במוקד השירות. "הבעיה עם רכיב זה היא שהוא גורם להצטברות מואצת של אבנית סביב גוף החימום ולבלאי גדול יותר שלו. ואולם, גם בהקשר זה אם הנכם מתכוונים להחליף אחת לשנתיים את גוף החימום, הוא רכיב משתלם שיכול לחסוך לכם בחשבון החשמל, מפני שעבור מקלחת אחת לא תצטרכו לחמם את כל המים שבדוד".
מחפש מתקין דודי שמש? לרשימה המלאה
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"