שתף קטע נבחר
 

סובלים מסדקים בבית? כך תמנעו נזקים בחורף

אם גם אתם סובלים מסדקים בקירות, ברצפה או בגג, עכשיו זו הקריאה האחרונה לפני שהגשם יגרום לבית נזק בלתי הפיך. מהו תפר התפשטות, איך בודקים את איכות האיטום שלו וכיצד ניתן לתקן אותו? אתר "המקצוענים" עם המדריך שיעזור לכם לעבור את החורף הקרוב עם כמה שפחות נזקים

אחת הבעיות הנפוצות בתשתית הבית היא היווצרות של סדקים בקירות. מעבר לעניין האסתטי, תקלה זו יכולה ליצור נזקים קונסטרוקטיביים לשלד של המבנה ולבעיות רטיבות. התקלה נפוצה בעיקר במבנים ישנים או בתוספות למבנה. על מנת להימנע מסדקים עמוקים, יש לתכנן מראש מרווח שנקרא "תפר התפשטות", שתפקידו למנוע את היווצרות הסדקים במבנה. העניין הוא שתפר זה מצריך תחזוקה והקפדה על מצב האיטום שלו.

 

עוד כתבות בנושא:

ליקויי איטום בבית - כיצד מתמודדים?

אל תזרקו את הכסף שלכם מהגג

סימנים של רטיבות

 

סובלים מסדקים בתשתית הבית? תפר התפשטות נועד למנוע זאת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
סובלים מסדקים בתשתית הבית? תפר התפשטות נועד למנוע זאת(צילום: shutterstock)

מהו תפר התפשטות?  

"שינויי מזג האוויר הקיצוניים גורמים להתרחבות ולהתכווצות של המבנה", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "כך גם תזוזות הקרקע עליה ממוקם המבנה. תפר ההתפשטות ממוקם בין הקירות, בשבילים או בנקודות מסוימות בחיבורי הריצוף. נהוג לאטום אותו בעזרת חומרי איטום גמישים, שמיועדים לעמוד בלחץ של התפשטות.

 

"אם התפר ממוקם לאורך הגג, נהוג לאטום אותו באמצעות חומרי איטום ובנוסף באמצעות יריעות ביטומניות - כל זאת כדי לתת פתרון אפקטיבי במצב שבו מי גשם יצטברו בתפר. במצב שבו התפר הוא אופקי, הוא חשוף יותר למצב של מים כלואים, וחשיבות האיטום שלו גבוהה יותר".

 

כיצד מתקנים כשלי איטום בתפר התפשטות?

"קיימים סוגים שונים של תפרי התפשטות: תפרים לאורך קירות המבנה, תפרים לאורך הרצפה או תפרים בגגות", מסביר נתנאל אמברק מק.פ.י איטום וסיוד גגות באתר "המקצוענים". "האיטום של כל אחד מהם שונה מבחינת חומרי האיטום ואופי העבודה. לא משנה באיזה תפר מדובר, יש כמה דברים שחייבים להקפיד עליהם, כדי שהעבודה תהיה איכותית לאורך זמן".

 

הכנה לפני תיקון האיטום: "שלב ההכנה הוא קריטי לאיכות האיטום, שכן הוא שישפיע על איכות היאחזות חומר האיטום", אומר אמברק.

 

"בשלב זה יש להוריד את כל חומרי המילוי עד לעומק שיאפשר קיבוע פס גב אחורי לחומר האיטום. לאחר מכן, יש לנקות את צדי התפר באמצעות דיסק ולנקות ביסודיות את האבק או שאריות חומרי בניין שיכולים למנוע היאחזות טובה של החומר. לבסוף, יש למרוח את החומר המקשר (פריימר) ולוודא שהוא נדבק בצורה טובה לדפנות התפר".

 

פעולת האיטום עצמה: "לפני שממלאים את התפר בחומר האיטום, יש להכניס מעין גב אחורי שאמור לשמש כמחסום לכמות חומר האיטום שמוחדרת אל התפר", מסביר אמברק. "תפקידו לאפשר תמיכה והדבקה אפקטיבית יותר של חומר האיטום, ולמנוע חדירת מים למבנה".

  

חשיבות השימוש בחומר איטום מתאים: "חומר האיטום צריך להיות בעל יכולת התפשטות והתכווצות על מנת שהוא יוכל לעמוד בשינויי טמפרטורה קיצוניים ובתזוזות של הקרקע", מפרט אמברק. "קיימים חומרי איטום על בסיס פוליאוריטן המיועדים ליישום על קירות חוץ או על גגות, אשר עמידים בפני קרינת UV.

 

"כאשר בעל המקצוע מתאים את חומר האיטום, עליו להתחשב באלסטיות של החומר ביחס לרוחב ולעומק של התפר. בחירה שגויה של חומר איטום תגרום בסופו של דבר לחדירת מים למבנה".

 

כמה זה עולה?

מוקד השירות: "התמחור לתיקון של איטום בתפר התפשטות משתנה בהתאם למורכבות העבודה ולחומרי האיטום הנדרשים. טווח המחירים הוא 200-400 שקל למטר אורך, וכולל את האיטום לרבות ביצוע הכנות העבודה לאיטום".

 

מחפשים קבלן איטום? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים