הלמ"ס: מדד אוקטובר עלה ב-0.3%, הדירות המשיכו להתייקר
הציפיות היו לעלייה של 0.2%; מדד מחירי הדירות עלה ב-0.4% באוגוסט-ספטמבר ומחיר עסקה ממוצעת ברבעון השלישי עמד על 1.47 מיליון שקל, עליה של 0.5% לעומת הרבעון השני
מדד המחירים לצרכן עלה באוקטובר בשיעור של 0.3%, כך מסרה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. עליית המדד מעט גבוהה מהציפיות בשוק ההון שעמדו על 0.2%, בעיקר עקב עלייה עונתית במחירי ההלבשה וההנעלה, שאכן רשמו את העלייה המשמעותית ביותר בחודש שעבר מבין כל סעיפי המדד, ועלו בשיעור של 6.1%.
מתחילת השנה מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.6% וב-12 החודשים האחרונים רשם עלייה של 0.2%. מדד ספטמבר שפורסם בחודש שעבר עלה ב-0.1%.
עלייה משמעותית במחיר נרשמה גם בירקות הטריים, שעלו ב-3.2%. מנגד, מחירי הפירות הטריים ירדו ב-1.1%, וריהוט וציוד לבית הוזל בממוצע ב-0.6%.
אם שני המדדים שעוד נותרו לשנה הנוכחית - נובמבר ודצמבר - ירשמו עלייה מצרפית של 0.4%, האינפלציה השנה תגיע לתחום התחתון של היעד שנקבע לבנק ישראל, בשיעור של 1%-3% בשנה. במקרה כזה זו תהיה השנה הראשונה, אחרי שלוש שנים רצופות של מדדים שליליים ואפסיים, של חזרה אל תוך תחום היעד.
בתחזית האחרונה שפרסמה חטיבת המחקר של הבנק, בחודש שעבר, הורדה תחזית האינפלציה השנתית מ-0.5% ל-0%, והתחזית לשנה הבאה הורדה מ-1.5% ל-1%. כך שאם המדד אכן יישאר על כנו או יתקרב ל-1% כבר השנה, זו תהיה הפתעה גדולה גם בבנק ישראל.
מדד מחירי הדירות, המתפרסם בנפרד ממדד המחירים לצרכן, עלה ב-0.4% בחודשים אוגוסט-ספטמבר לעומת החודשים יולי-אוגוסט (שהמדד של חודשים הללו עודכן מ-0.2% ל-0.6%). מדד מחירי הדירות עלה ב-12 החודשים האחרונים. ב-4.2%, בהתאם לקצב שנרשם עד כה.
הלמ"ס מוסיפה כי המחיר הממוצע הכללי ארצי של עסקאות שבוצעו ברבעון השלישי בהשוואה לרבעון השני רשם עלייה של 0.5%. זהו אינדיקטור של מחירים ממוצעים של עסקאות, ללא ניכוי שוני בין דירות כמו מיקום הדירה, גודלה, איכותה וכדומה. כך, העסקה הממוצעת עמדה על 1.473 מיליון שקל ברבעון השלישי, לעומת 1.466 ברבעון השני.