מנכ"ל בזן המתפטר: "הרגולציה הסביבתית הפכה להיות בלתי אפשרית"
אבנר מימון שהודיע הבוקר במפתיע על פרישתו מהתפקיד אמר בשיחה עם "כלכליסט": יש היום אי רישיון חברתי לבזן לפעול במדינה". בכיר בבזן: "כל מה שעושה הרגולטור זה להכביד - כל שני וחמישי התראות להפרת היתרי פליטה ושימועים"
לאחר הודעת ההתפטרות היום (א') נפוצו שמועות בשוק לפיהם עזיבתו קשורה להודעה שיצאה מבזן ביום חמישי, על חלוקת דיבידנד של 65 מיליון דולר לבעלות השליטה, החברה לישראל של עידן עופר (33%) ופטרוכימיים של דיויד פדרמן (15.5%). מימון הכחיש את הדברים ואף הדגיש כי הוא תמך בחלוקת הדיבידנד.
אחד הבכירים בקבוצת בזן המקרוב למימון אמר היום ל"כלכליסט" כי "הסיבה האמיתית לההתפטרות היא הקטע הרגולטורי החונק - אנחנו עומדים בפני סיטואציה שבה המשרד להגנת הסביבה מוציא לנו בקשות והיתרי פליטה שאנחנו לא עומדים בהם – אין קשב לבקשות להעניק הקלות, לא בזמן הנדרש ולא בתקן שנדרש. בכירים בחברה מוצאים את עצמם כל שני וחמישי בסיטואציה של התראות להפרת היתרי פליטה, עם משטרה ירוקה ושימועים. מימון היה בארבעה שימועים כאלה. זו סיטואציה שקשה להשלים איתה".
עוד אמר הבכיר בבזן : "כל מה שעושה הרגולטור זה זה להכביד עוד ועוד - מדובר לא רק במשרד להגנת הסביבה - זה עיריית חיפה וגופים שונים אחרים שיש להם דרישות לא הגיוניות. מימון הרגיש שהוא לא יכל להמשיך יותר" אמר הבכיר.
עובדיה עלי יו"ר דירקטוריון בזן, התייחס אף הוא לפניית "כלכליסט" ואמר: "אני באופן אישי, בשמי ובשם הדירקטוריון, הבעתי את ההוקרה שלנו בפני מנכ"ל הקבוצה על תקופה משמעותית בשירות בזן. אנו מעריכים מאוד את העבודה המאומצת שהשקיע ואת ההתמודדות עם היבטי הרגולציה והשיפוצים המאתגרים במפעלי הקבוצה, הכל תוך שמירה על מערכת יחסים טובה הן בין המנכ"ל לדירקטוריון והן בין ההנהלה לעובדים".
רק לפני 10 ימים העביר המשרד להגנת הסביבה לבזן דרישת תשלום קנס של כ-2.2 מיליון שקל בעקבות זיהום אוויר חריג - לאחר שאנשי המשרד מצאו את בית הזיקוק אחראי לסדרת התקלות שאירעו בספטמבר-אוקטובר 2016. על בזן לשלם את הקנס עד סוף החודש.