ניסנקורן: "תוכנית הביטוח הסיעודי היא לא פלסטר"
יו"ר ההסתדרות טען באולפן ynet כי תוכנית הסיעוד החדשה שהוצגה אמש היא "מהלך חשוב. הפתרון לטווח ארוך זהו ביטוח ממלכתי". שר הבריאות ליצמן: "מצב הקשישים היום טוב לאין ערוך ממה שהיה"
אמש (ב') הוצגה במפתיע תוכנית סיעוד חדשה , שגיבשו שר האוצר משה כחלון, שר הבריאות יעקב ליצמן ויושב ראש ההסתדרות אבי ניסנקורן.
בתוכנית נכללים שלושה סעיפים עיקריים: הגדלת קצבאות הסיעוד מ-3,500 שקל ל-5,000 שקל, הכנסת טיפולי שיניים לקשישים לסל הבריאות הממלכתי, והצגת פיתרון חלקי למשבר הביטוח הסיעודי הקבוצתי - חולים סיעודיים מעל גיל 60 יוכל לעבור לביטוח של קופת החולים ללא חיתום וללא תקופת ניסיון.
שר הבריאות יעקב ליצמן אמר הבוקר (ג') בראיון לאולפן ynet כי "מצב הקשישים היום טוב לאין ערוך ממה שהיה. אין קשר בין טיפולי שיניים לטיפולים הסיעודיים. אבל מצד שני, מדובר בהוצאות אדירות, הטיפולים שעוברים זקנים הם טיפולים יקרים יותר מאלו הרגילים". צפו בדברים
במקביל, יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן אמר לאולפן ynet כי "מה שקורה בשנים האחרונות זו מהפכה. להעלות את הקצבה מ-3,500 ל-5,000 שקל זה משהו אדיר. אנשים עדיין יזדקקו לביטוח של קופות החולים, מלבד הביטוח הממלכתי, אבל בזה יסתיים הצורך שלהם". צפו בראיון המלא.
לטענת ניסנקורן, "הביטוחים הקולקטיביים בעיתיים. אני כבר ארבע שנים מושך על מנת שהם לא יבוטלו, בגלל שאני רוצה אלטרנטיבה. אני לא הסתרתי שאני רוצה ביטוח ממלכתי - שזה הפתרון לטווח הארוך. לכן המהלך הזה היה צריך להיעשות, דחייה של שנה נוספת לא הייתה משנה את המצב".
לגבי הטענה הנשמעת על כך שרק חולים סיעודיים מעל גיל 60 יזכו לתנאי הביטוח המשופרים, אמר ניסנקורן: "כל מי שמעל גיל 60 יוכל להיכנס ללא חיתום וללא תקופת הכשרה, ויוכל לקבל גמלה בגובה 3,500 שקל. זה אומר שבסך הכול הוא יקבל 8,500 שקל, וזה מספיק.
"מתחת לגיל 50 אין שום בעיה - אפשר להגיע לקופת חולים ולקבל 5,500 שקל. אנשים בגילאי 50 עד 60 לא נכנסו להסדר אי תקופת ההכשרה, משום שאנחנו מחייבים את חברות הביטוח לעבוד עם פרמייה נמוכה ומפוקחת על ידי משרד האוצר. גם לאוכלוסייה הזו יהיה פתרון".
ניסנקורן בטוח כי "התוכנית הזו היא לא פלסטר, זה שינוי חברתי אמיתי. העלאה ל-5,000 שקל, ביקורי בית לכולם - זה שינוי. עברנו שני תקציבים, ולמרות שזה הופיע בהסכם הקואליציוני, זה לא מומש. הוכרז סכסוך עבודה - ותוך שבועים זה מומש. שימו לב גם לזה".
שר העבודה והרווחה, חיים כץ, מסר בתגובה לתוכנית שהוצגה כי מדובר בנקודת התחלה טובה מאוד בדרך לביטוח סיעודי ממלכתי, אך הוסיף: "לצערי לא מדובר בפתרון מספק. ודאי שלא נפתר המשבר של למעלה ממיליון אזרחים אשר שילמו במשך שנים ממיטב כספם, ויוותרו בינואר 2018 ללא ביטוח סיעודי. כמו כן, המתווה המוצע לא מתייחס למבחני הכנסה הקיימים בחוק הסיעוד, וחייבים לעבור רפורמה משמעותית".