שתף קטע נבחר
 

רוצים להימנע מהצפות מים וביוב בחורף? כך תיערכו

מדי חורף דיירים מתמודדים עם חדירת מים אל מערכת הביוב ואל חניונים תת-קרקעיים. על איזו תחזוקה חשוב להקפיד בעונה זו, מי אחראי על העניין וכמה זה עולה? אתר "המקצוענים" עם הסקירה

שלוליות בחצר הבית המשותף, הצפות מים בחניון התת קרקעי והצפות מי ביוב, הן בהחלט לא מסוג התקלות שנעים להתמודד איתן. ועדיין, מדי שנה דיירים רבים מוצאים את עצמם בחורף עם תקלות מהסוג הזה. הסיבה העיקרית היא אי הקפדה על תחזוקה שנתית שכוללת בדיקת מערכות ניקוז ובדיקת תקינות משאבות המים. אז לפני שיהיה מאוחר מדי, הנה כמה דברים שכדאי לבדוק בעונה זו.

 

עוד כתבות בנושא:

איך מונעים עובש בבית

נקודות התורפה של מערכות אזעקה ומיגון לבית

סימנים של רטיבות

 

   (צילום: רוני נבות) (צילום: רוני נבות)
(צילום: רוני נבות)

בדקו את מכסי הביובים ואת משאבות המים ובצעו שטיפות קווים  

לפני הכל חשוב לוודא שמכסי בריכות הביוב סגורים ואין בהם סדקים. אחרת, חדירת מים תתאפשר דרכם ותגרום להצפות ביוב ולסתימות בשל סחף של חול ומים אל תוך צנרת הביוב. אחת לשנה מומלץ לוודא שקווי הביוב נקיים ושמערכת הניקוז תקינה. אמנם ניקוי קווי ביוב כרוך בתשלום, אך הוא זניח בהשוואה לעלות הצורך בתיקון תקלות שנגרמות כתוצאה מהצפה.

 

"בבתים משותפים חדישים בעלי חניון תת-קרקעי יש לבצע בדיקת תקינות של משאבות המים", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "זאת, גם אם מדובר בבניינים בהם הצנרת והמשאבות חדישות. אחרת, במקרה של תקלה החניון יוצף במים, ומעבר לחוסר הנעימות הכרוך בכך, הנזק שייגרם לתשתית הבניין ולכלי הרכב שבו, יכול לעלות לדיירי הבניין לא מעט כסף".

 

בבניינים ישנים, אחת התקלות הנפוצות הן תקלות שנגרמות כתוצאה מבלאי ומחדירת שורשי צמחים אל תוך הצנרת, ויצירת סדקים בה. "במצב כזה, חול יחדור אל תוך הצנרת ויגרום לסתימות", מוסיפים במוקד השירות. "לתיקון התקלה יהיה צורך בשטיפת קווי הצנרת בלחץ מים גבוה, ובהזרקה של חומר כימי שתפקידו לעכב את התפתחות השורשים בה. במקרים בהם הנזק גדול במיוחד, אין מנוס מהחלפת כל צנרת המים או הביוב".

 

באחריות מי לטפל בבעיה?

האחריות לתחזוקה השוטפת ולטיפול בתקלות, תלוי במיקום התקלה. אם הסתימה היא מנקודת ניקוז בתוך הדירה ועד לקו הראשי, האחריות תהיה של בעל הדירה.

 

מוקד השירות: "כדי למנוע תקלות מסוג זה, חשוב להימנע מלהשליך מגבונים, מוצרי היגיינה, פסולת ושומנים לצנרת הביוב. במקרה של הצפה חמורה שתגרום לנזקים גדולים, בעל הדירה הוא שיצטרך לשאת באחריות לכך, ולא כלל דיירי הבניין. אם הבעיה היא בקו הביוב שנחשב לרכוש המשותף, האחריות לתחזוקה ולטיפול בתקלות הוא של ועד-הבית או של חברת הניהול. אם התקלה היא מחוץ לקו הבניין, היא כבר באחריות הרשות המקומית".

 

מה לבדוק לפני שמזמינים ביובית?  

לפני שקובעים עם בעל המקצוע, חשוב לוודא שהוא מגיע עם ביובית מסוג שמתאים לתנאי השטח. למשל, מבחינת גובה, יש למסור לו את גובה הכניסה לחניון, ולוודא שהביובית יכולה לעבור דרכו. אם ישנו פתח כניסה צר, יש להזמין ביובית קטנה יותר שנקראת מיקרו-ביובית.

 

כמו כן, חשוב לוודא שהביובית מתאימה לפתיחת סוג הסתימה הנדרשת, וכי יש לה מנוע שאיבה בעל מיכל שאיבה בגודל מתאים. מוקד השירות: "עבור מערכות ביוב קטנות בבתים פרטיים או בבנייני מגורים שאינם גבוהים במיוחד, נדרשת ביוביות שיכולה לפתוח סתימות שמשקלן הוא 8-7 טון. עבור מקרים מורכבים יותר, נדרשות ביוביות שיכולות לפתוח סתימות שמשקלן עד 15 טון, ובמקרים קיצוניים ישנן משאיות שמתאימות לפתיחת סתימות במשקל של עד 30 טון".

 

 

 

כמה תעלה הזמנת ביובית?

מוקד השירות: "אם מדובר בפתיחת סתימה בתוך אחת הדירות, לרוב העבודה תסתכם ב-650 עד 750 שקל. לעומת זאת, שטיפת קו לצורך תחזוקה, או פתיחת סתימה תעלה 1,100-750 שקל, בהתאם למורכבות התקלה, לתנאי השטח ולגישה של המשאית למיקום הסתימה. אם תזמינו משאית לצורך שטיפת כמה קווי ביוב באותו ביקור, העלות עבור כל קו תהיה נמוכה יותר".

 

זקוקים לשירותי ביובית? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים