שתף קטע נבחר
 

לוחמי הסייבר הישראלים נכנסים ליפן

הסכם הבנות בין יפן וישראל שנחתם לפני מספר חודשים בתחום הסייבר מניב פירות עם עשרות חברות ישראליות שמשתתפות בשבוע הסייבר הישראלי המתקיים בימים אלו בטוקיו. "יפן מתקדמת מאד מבחינה טכנולוגית ופתרונות הסייבר הישראלים מתאימים לה"

במסגרת שבוע הסייבר הישראלי שהתקיים בימים האחרונים בטוקיו, יצאה בסוף השבוע שעבר משלחת של עשרות אנשי תעשיה ומומחי סייבר כשבראשה שר הכלכלה אלי כהן. המשלחת שכללה 11 חברות סייבר ישראליות קיימו סדנאות עבודה משותפות עם מומחי סייבר יפנים לטובת חיזוק שיתופי הפעולה הנרקמים בין שתי המדינות בתחום. אחת הסיבות העיקריות לתנופה בין המדינות בתחום, הוא בזכות הסכם הבנות בין ממשלת יפן וממשלת ישראל שנחתם לפני מספר חודשים.

 

"יפן מתקדמת מאוד מבחינה טכנולוגית ופתרונות הסייבר הישראלים מתאימים לה", אומר גדי אריאלי, מנכ"ל מכון היצוא. יש לציין כי במערך הטכנולוגיה והסייבר שותפים משרד הכלכלה, באמצעות מטה סחר חוץ שלו, מטה הסייבר של ישראל והביטוי העסקי של פעולות אלה מתממש אצלנו, במכון היצוא. התוצאות המידיות של ההסכם הוא, שהחברות הישראליות נכנסות ליפן ותערוכת CyberTech Tokyo היא חלק מאותה מגמה.

 

בחמישי האחרון (30.11.17) אף התקיימה תערוכת CyberTech Tokyo, בה מכון היצוא בשיתוף מנהל סחר חוץ של משרד הכלכלה ומטה הסייבר של ישראל ניהלו מתחם מפגשים עסקיים בין החברות הישראליות ליפנים. במקום אף התקיימו דיונים עסקיים על איומי הסייבר הגלובליים, פינטק, חדשנות, השקעה והגנה על תשתיות קריטיות


יש לציין כי ענף הסייבר בישראל, כולל חברות מהמוערכות והגדולות בשוק העולמי ויחד עם חברות סטארט אפ, מהווים שחקן מרכזי בשוק אבטחת המידע הישראלית. בישראל מתקיימת, בחשאי ובגלוי, פעילות פיתוח כלים התקפיים ללוחמת סייבר כבר מסוף שנות ה-80 ומכאן יצאו כבר חברות מובילות בתחום בעולם.

 

מבחינת מכון היצוא המטרה היא, כנציגי המדינה, שהיפנים יבינו את הסיכונים הקיימים בתחום הסייבר. מאז התערוכה שהתקיימה בחודש מאי, היחסים עם היפנים רק התחממו ותערוכת CyberTech Tokyo היא המשך טבעי. במסגרת שבוע הסייבר 11 חברות ישראליות יצאו מטעם מכון היצוא לתערוכה שכללה ביתן לאומי בו הוצגו סטארטאפים והתקיימו גם אירועים נפרדים ופגישות שאורגנו מראש.

 

קידום וחשיפה של חברות ישראליות בשוק היפני

לדברי גדי אריאלי, מנכ"ל מכון היצוא, המכון בשיתוף מנהל סחר חוץ פועל רבות כדי לקדם ולחשוף את הטכנולוגיות הישראליות ברחבי העולם ולייצר הזדמנויות עסקיות לחברות הישראליות. "התעשייה הישראלית היא מהמובילות בעולם בתחום הסייבר, עם טכנולוגיות פורצות דרך בהגנה מתקדמת כנגד איומים ברשת. אני צופה הצלחה רבה לביקור שיהווה קרקע פורייה והזדמנות משמעותית לחברות הישראליות בשוק היפני".

 

אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה מוסיף כי קבוצת העבודה מתקיימת כיישום ראשון של הסכם שיתוף פעולה בתחום הסייבר עליו חתם שר הכלכלה והתעשייה ועמיתו היפני במאי 2017, הקורא להגברת ההשקעות והפעילות המשותפת בתחום הסייבר. "נקבע כי המדינות יערכו תכנית הכשרה משותפת, יקיימו סדנאות עבודה משותפות, מומחים ישראלים יתרמו למרכז המצוינות בתחום הסייבר המוקם ביפן ועוד. אנו מצפים להתקדמות משמעותית בשיתופי פעולה בתחום אבטחת הסייבר בייחוד לאור אולימפיאדת טוקיו 2020".

 

מערכת החיסון הביולוגית כמודל סייבר

בין חברות הסטארטאפ שהציגו בביתן הישראלי בסייבר-טק, נמצאת גם Intezer שפיתחה טכנולוגיה שעושה מאין מיפוי גנטי לכל פיסת קוד בתוכנה הלא מוכרת. ואגב כל אחד יכול לחוות את הטכנולוגיה באתר החברה לאחר הרשמה קצרה ולעשות מיפוי גנטי לקבצים שיש לו במחשב. החברה הוקמה לפני כשנתיים על ידי איתי טבת, המכהן כמנכ"ל, שהיה בעברו ראש צוות התגובה של צה"ל לאירועי סייבר (IDF CERT); רועי הלוי, ה-CTO, לשעבר ארכיטקט לפתרונות הגנה בסייבר לצה"ל ואלון כהן, לשעבר מייסד ומנכ"ל סייברארק, שלושתם בוגרי ממר"מ. לאחרונה גייסה החברה 8 מיליון דולר.



עובדי Intezer  (צילון: יח"צ) (צילון: יח
עובדי Intezer (צילון: יח"צ)

"לקחנו את המערכת החיסונית הביולוגית והאופן בו היא עובדת ושכפלנו אותה לתחום הסייבר סקיוריטי", אומר טבת בשיחה מיפן. "אנחנו בעצם לקחנו את הצורה בה הגוף מזהה וירוסים ובה אנחנו משתמשים. יש לכך כמה סיבות: ראשית, זו מערכת שפותחה במשך מיליארדי שנות אבולוציה וסיבה נוספת היא שהפתרונות שקיימים היום בשוק אינם אופטימליים".

 

טבת מציין כי השיטה של החברה יחודית בשוק העולמי. "הטכנולוגיה שלנו עושה מאין מיפוי גנטי לכל פיסת קוד בתוכנה הלא מוכרת. אם רוב תוכנות הסייבר מזהות אנומליות, אנחנו מזהים טביעת אצבע, שאחריה ניתן להתחקות. זו בעצם מערכת ביג דאטה. אנחנו "שומרים" מאגר של מידע ולכן המיפוי ברזולוציה גבוהה", הוא מסביר.

 

-ואיך זה מתבטא בפועל ברגע שגיליתם משהו חריג? 

"המערכת שלנו יודעת לעצור כמעט הכל ואם היא לא מצליחה לעצור אז היא שולחת התראות בזמן אמת לטיפול מיידי של צוותים בשטח. היו לנו כמה זיהויים מוצלחים שעשו קצת רעש בחו"ל. אנחנו עובדים עם כמה חברות ובנקים בארץ ובעולם, שמסיבות של סודיות אי אפשר לנקוב בשמם".

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בטוקיו תציג החברה את הטכנולוגיה בדוכן עצמו ותראה את התוכנה פועלת על וירוס שמוכר ביפן ומטריד הרבה חברות יפניות. "בביקור שלנו אנחנו פונים בעיקר לשוק היפני מפני שהוא אחד השווקים הגדולים שדורש וצריך פתרונות סייבר". טבת מציין כי בתור חברה ללא משאבים רבים מכון היצוא מסייע להם לפרוץ לשווקים דרך תערוכות, תמיכה כלכלית, עזרה בארגון פגישות רלוונטיות ובהשתתפות במשלחות.

 

סייבר ידידותי למשתמש

חברה נוספת שתציג את פתרונות הסייבר שלה היא חברת SaferVPN. החברה הוקמה לפני כ-3 שנים ומאפשרת גישה מאובטחת מרחוק (Secure Remote Accsess) - תחום שנשלט בידי חברות ענק כגון סיסקו, צ'ק פוינט. "אנחנו מאפשרים גישה מאובטחת למקורות של החברה - במשרד או בענן", אומר לנו מנכ"ל החברה, עמית ברקת בשיחה מטוקיו.

 

-מה היתרון שלכם על פני חברות הענק שהיו הראשונות בתחום?

"20 שנה לא היתה התקדמות משמעותית בתחום", אומר. "זהו שוק גדול של 70 מיליארד דולר שנשלט על ידי אותן חברות. את החברה הזו הקמנו כדי לעשות שינוי גדול בתחום בעיקר בתחום חווית השימוש של משתמש הקצה בחברות".

 

- תגדיר - מה זה אומר שינוי?

"אנחנו מעוניינים לעשות את השירות ללקוח הקצה יותר ידידותי לשימוש, מוכן יותר לשימוש דרך שירותי ענן ולהתאים יותר לסביבת הרשתות של הדור הבא".

 (צילון: יח"צ) (צילון: יח
(צילון: יח"צ)

- ומה הסיכוי שלכם מול הענקים האלה?

"אנחנו מעבירים את השירות לענן, מפשטים ומוזילים אותו. זה היתרון שלנו. כרגע אנחנו מכוונים בעיקר לשווקים בארה"ב, יפן וסינגפור אז התערוכה מתאימה לנו. נציג בה את הפתרון שלנו מול לקוחות פוטנציאליים משמעותיים".

 

ברקת מספר שהחיבור למכון היצוא נרקם ממש לאחרונה אך הם כבר מתחילים לראות את התוצאות. "נקבעו לנו פגישות משמעותיות ונוצרו קשרים עם לקוחות פוטנציאליים".

 

בשיתוף מכון היצוא


פורסם לראשונה 28/11/2017 10:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים