בורסות וול סטריט ננעלו בעליות
דאו ג'ונס עלה ב-0.5%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.6%, נאסד"ק התחזק ב-0.4%. ברקע - דו"ח התעסוקה החזק שהצביע על תוספת של 228 אלף משרות למשק האמריקאי בנובמבר. טבע עלתה ב-7% לאחר דיווח בבלומברג שלפיו המנכ"ל שולץ שוקל פיטורים של 10,000 עובדים. בורסות אירופה ננעלו בשיא של חודש על רקע ההתקדמות לקראת הסכם הפירוד של בריטניה. הנפט עלה ב-1.2%
המדדים המובילים בניו יורק ננעלו הערב בעליות שערים ושברו שיאים. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.5% לשיא חדש, וכך גם S&P 500 שהוסיף לערכו 0.6%, ונאסד"ק התחזק ב-0.4%. בלטה במסחר: מניית טבע שהוסיפה לערכה 7%, על רקע דיווחים לפיה המנכ"ל החדש קאר שולץ שוקל פיטורים של 10,000 עובדים.
מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ננעל היום בעלייה של 1.2% ונקבע על 57.4 דולר לחבית. העלייתה במחיר הנפט תודלקה, בין היתר, על רקע נתוני היבוא החזקים שפורסמו בסין. בסיכום שבועי ירד הזהב השחור ב-1.7%, הירידה הגדולה ביותר שלו זה חודשיים. מוקדם יותר ירד מחיר הזהב ב-0.4% ונקבע על 1,248.4 דולר לאונקיה. זהו מחיר הנעילה הנמוך ביותר של המתכת היקרה מאז 20 ביולי.
לפי דו"ח התעסוקה האמריקאי שפורסם היום, מספר המשרות שהתווספו לכלכלת ארה"ב בנובמבר עמד על 228 אלף, ושיעור האבטלה נותר על 4.1%, שפל של 17 שנה. האנליסטים ציפו לתוספת של 200 אלף משרות חדשות, ולשיעור אבטלה של 4.1%.
עוד בארה"ב: הקונגרס אישר אמש ארכה בת שבועיים למימון הפדראלי, כדי למנוע השבתה כללית של הממשלה בסוף השבוע; עם זאת הוא עיכב החלטות על תקציבי הביטחון ופנים.
בורסות אירופה
בורסות אירופה ננעלו הערב בעליות שערים לרמתם הגבוהה ביותר זה חודש, לאחר פריצת הדרך שעליה דווח במגעים בין בריטניה והאיחוד האירופי על הברקזיט. מדד הבנצ'מארק האירופי Stoxx 600 עלה היום ב-0.8%, כאשר רוב הבורסות ביבשת ננעלו בטריטוריה חיובית.
סקטור הבנקאות הוביל את העליות והוסיף לערכו 2%. מדד הפוטסי הבריטי ננעל בעלייה של 1%, מדד דאקס הגרמני הוסיף לערכו 0.8%, והקאק הצרפתי התחזק ב-0.3%. הפאונד התחזק ב-0.5% מול היורו ורשם שיא של חודשים לאחר ההודעה על התקדמות המגעים לקראת הברקזיט.
לפי דיווחים שהתפרסמו הבוקר, בריטניה והאיחוד האירופי השיגו פריצת דרך בנוגע להסכם על הברקזיט (פרישתה של המדינה מהאיחוד). הדבר יאפשר עתה מו"מ בסוגיות המסחריות בין הצדדים. נציבות האיחוד האירופי מסרה שהמליצה למנהיגי האיחוד השבוע לסכם שהושגה "התקדמות מספקת" שתאפשר לצדדים לעבור לשלב הבא במו"מ.
בבריטניה, הייצור התעשייתי עלה ב-0.1% באוקטובר לעומת ספטמבר, חודש שישי ברציפות של עליות, ומעט מעל ציפיות האנליסטים. ב-12 החודשים האחרונים גדל הייצור ב-3.9%. בצרפת, הייצור התעשייתי עלה ב-1.9% באוקטובר - הרבה מעבר לתחזיות האנליסטים, שעמדו על פלוס 0.2%. הנתון לספטמבר עודכן לעלייה של 0.8%, מ-0.6%.
בגרמניה, נתונים רשמיים שפרסמה לשכת הסטטיסטיקה מעלים כי העודף המסחרי של המדינה הסתכם ב-19.9 מיליארד אירו באוקטובר, לעומת 21.9 מיליארד אירו בספטמבר. הכלכלנים ציפו לנתון של 21 מיליארד אירו.
המסחר באסיה
בורסות אסיה נסחרו הבוקר בעליות על רקע המגמה החיובית שנרשמה אמש בוול סטריט ובעוד המשקיעים ממתינים להתפתחויות בנוגע לרפורמת המס בארה"ב ולדו"ח התעסוקה שיפורסם שם היום. מדד ניקיי ננעל בעלייה של 1.4%, האנג סנאג טיפס ב-1.2%, והבורסה בשנגחאי הוסיפה 0.6% לערכה.
המשקיעים ביפן מעו
דדים מנתוני התמ"ג לרבעון השלישי שתוקנו מ-1.4% ל-2.5%, ועלייה חודשית של 0.6% לעומת הנתון הראשוני של 0.4%. גם בסין נרשם נתון מעודד: יצוא הסחורות שמחירן נקוב בדולרים גדל בנובמבר ב-12.3% לעומת החודש המקביל אשתקד ותחזית לעלייה של 5%. הייבוא גדל ב-17.7% לעומת צפי ל-11.3%. העודף המסחרי של סין גדל ל-40.21 מיליארד דולר לעומת צפי ל-35 מיליארד דולר.