מזמינים מקלחון? 5 דברים שכדאי לסגור לפני
אם אתם רוצים ליהנות ממקלחון בטיחותי לאורך שנים, יש כמה דברים שכדאי שתבדקו מראש. באיזה שלב בשיפוץ כדאי לרכוש את המקלחון, מדוע הריצוף באזור זה הוא קריטי ואיך ומה לסגור בשלב ההזמנה? אתר "המקצוענים" עם העצות
התקלות הנפוצות במקלחונים הם בעיות ניקוז של המים במהלך המקלחת, כשלי איטום, הצטברות של עובש ופטריות על גבי הסיליקון וחוסר יכולת לנצל את מלוא מפתח דלת הזכוכית. מרבית התקלות יכולות היו להימנע מראש עם הזמנה חכמה, בהתאם לתנאי חדר האמבטיה.
עוד כתבות בנושא:
מעלים פרופיל: הכול על חלונות בלגיים
סורגים שקופים: להגן על הבית וליהנות מהנוף זכוכית במטבח כמו שלא הכרתם
הזמינו את המקלחון רק בסיום השיפוץ ולאחר אבזור חדר האמבטיה
אל תמהרו להזמין את המקלחון לפני שסיימתם את השיפוץ, בחרתם כלים סניטריים ותכננתם את מיקומם בחלל האמבטיה. אמנם מרגע המדידה ועד הגעת המקלחון יכולים לחלוף 14 ימי עבודה, אך זה עדיף על פני בחירה של מקלחון שלא מתאים לתנאי השטח. אם לא תבחרו לפני כן את מיקום האסלה, את סוג ראש האמבטיה ואת מיקום הספסל או הארונית בחלל, דלת המקלחון יכולה להיות בלתי שמישה, בשל היעדר תכנון נכון שלה ביחס לשאר האביזרים.
דאגו שבעל המקצוע יגיע לביתכם וייקח מידות מדויקות בשטח
"אל תסתפקו בלקיחת מידות בעצמכם ובהזמנה בחנות. בנוסף, שבעל המקצוע מגיע לביתכם ודאו כי הוא מבצע מדידה מדויקת", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אחרת, ההתקנה תהיה בלתי מדויקת. במקלחונים כל מילימטר משמעותי, וכל מרווח מיותר שיישאר בין הקיר לבין זכוכיות המקלחון יצריך איטום בסיליקון. הבעיה העיקרית היא הצטברות של עובש ופטריות בסיליקון, אשר יכולה הייתה להימנע מראש עם עבודה מדויקת וחיתוכים אלכסוניים של הזכוכית".
ודאו שהרצף שומר על שיפועים שיאפשרו ניקוז תקין של המים
לא צריכים להיות מומחים גדולים כדי להבין שאם המקלחון לא יהיו מרוצף בשיפוע, תסבלו לאורך שנים מהצפות מים אל מחוץ למקלחון. מוקד השירות: "השיפוע התקין הוא של 1.5-1 ס"מ מגובה הרצפה לפתח הניקוז שבמקלחון".
שיפוע חשוב גם במקרה שבחרתם לבנות ספסל מבטון בתוך המקלחון, או מדף לתליית כלי הרחצה. היעדר שיפוע יגרום להצטברות של מים על משטחים אלו, לעובש ולפטריות ואף לבעיות איטום במרווח שבין המשטח האופקי לקיר.
ודאו שאתם שומרים על בטיחות
אמנם בעל מקצוע מקצועי אמור להקפיד על דברים אלו מבלי שתאמרו לו דבר, ובכל זאת, דאגו לבדוק שעובי הזכוכית הוא בטיחותי, ושהמקלחון נושא תו תקן ישראלי. מוקד השירות: "חשוב שעובי הזכוכית יהיה לפחות 8 מ"מ, ואם הזכוכית בגובה של יותר מ-2.30 מטרים, עליה להיות אף בעובי של 10 מ"מ. כמו כן, ודאו שצירי הדלת מאפשרים את פתיחתה גם פנימה וגם החוצה. זאת, כדי שתהיה גישה לצורך מתן עזרה ראשונה, במקרה של התעלפות במהלך המקלחת".
בשלב הזמנת העבודה הזמינו את כל האביזרים הנלווים
ידית אחיזה שתהיה מחוברת לקיר, ידיות לדלתות המקלחון, מתלה מגבות המחובר לדלת ומתקנים לכלי רחצה. כל אלו הם אביזרים שהם חלק בלתי נפרד מהזמנת מקלחון. כדאי לתמחר אותם במקביל להזמנת המקלחון משתי סיבות: האחת, טכנית. ישנם אביזרים שאם לא תזמינו מראש לא ניתן יהיה להוסיף אותם בהמשך. למשל, קידוח בדלתות הזכוכית לצורך הוספת ידיות או מתלים, ניתן לעשות רק במפעל. אם תרצו להוסיף בהמשך, תצרכו לפרק את המקלחון ולהזמין דלתות חדשות.
הסיבה השנייה היא כלכלית. תוכלו לקבל הצעת מחיר גלובאלית אטרקטיבית יותר מאשר אם תזמינו בהמשך את שאר האביזרים. בעל מקצוע שמגיע לבצע לכם את התקנת המקלחון, ישמח תמורת סכום נוסף להתקין עבורכם את יתר האביזרים. אם תצטרכו להזמינו שנית במיוחד, ייתכן שהן האביזרים והן העבודה יתייקרו.
מחפשים בעלי מקצוע בתחום עיצוב זכוכית? לרשימה המלאה
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"