מנוצ'ין: "רוצים לוודא שהביטקוין לא הופך לחשבון בנק בשווייץ"
באירוע של המועדון הכלכלי של וושינגטון אמר שר האוצר האמריקאי שארה"ב ושאר מדינות ה-G20 רוצות לוודא ש"אנשים רעים" לא יוכלו להשתמש בביטקוין כדי לבצע מעשים רעים. "אני רוצה להיות בטוח שאנשים שסוחרים במטבעות וירטואליים מבינים את הסיכון, ואני מודאג שהם ייפגעו"
שר האוצר האמריקאי סטיבן מנוצ'ין רוצה לוודא ש"אנשים רעים" לא יוכלו להשתמש בביטקוין כדי לבצע מעשים רעים. באירוע של המועדון הכלכלי של וושינגטון שנערך ביום שישי אמר השר, שארה"ב עובדת עם מנהיגי מדינות ה-20-G כדי "לוודא שהביטקוין לא הופך לחשבון בנק בשווייץ".
החברות שמציעות שירותי ארנק דיגיטלי לאחסון ביטקוין כפופות לאותם חוקים המחייבים בנקים לוודא את זהות לקוחותיהם, זאת בנוסף לחוקים שאוסרים על הלבנת הון. "אנחנו מסוגלים לעקוב אחר הפעילויות האלה, שאר העולם לא", כך אמר מנוצ'ין.
חשבונות בנק שווייצרים צברו מוניטין בזכות חוקי שמירת הפרטיות הנוקשים של שווייץ, ויש להם היסטוריה כמקלט למעלימי מס, אבל מצב זה הגיע לסופו בשנים האחרונות.
בדומה לכך היה הביטקוין בעבר אמצעי תשלום מועדף ברשת האפלה (dark web) - כלכלה מחתרתית שבה מתבצעות בין היתר עסקאות לא חוקיות. אבל רשויות אכיפת החוק התקדמו מאוד באיתור פעילויות בביטקוין, מה שגרם לתנועה הבלתי חוקית לעבור למטבעות דיגיטליים אחרים.
מנוצ'ין גם אמר שהוא מודאג מספקולציות במטבעות קריפטוגרפיים. מחיר הביטקוין זינק בשנה שעברה בכ-1,200%, ואחרים כמו האית'ריום וה-XRP משכו גם הם תשומת לב. "אני רוצה להיות בטוח שאנשים שסוחרים בהם מבינים את הסיכון, ואני מודאג שהם ייפגעו".
כל כך קשה להתעלם מתופעת הביטקוין עד שאפילו בנקים מרכזיים החלו לבדוק את האפשרות לפתח מטבעות וירטואליים משלהם. ישנם דיווחים שרוסיה החלה גם היא לבדוק את האפשרות, אך זה משהו שמנוצ'ין אמר שכלל אינו מודאג לגביו.
הוא אמר גם שהבנק הפדרלי שקל לפתח דולרים דיגיטליים, אך ש"הם ואנחנו לא חושבים שיש בזה צורך כעת".