דאו ג'ונס ננעל לראשונה מעל 26 אלף נקודות. בואינג זינקה ב-4.7%
דאו ג'ונס עלה ב-1.2%, נאסד"ק - ב-1%. אפל הודיעה על תוכנית השקעות חדשה - המניה עלתה ב-1.7%. גולדמן זאקס איבד 2% - דיווח על הפסד רבעוני לראשונה זה 7 שנים, בעקבות רפורמת המס. אורבוטק הישראלית ניתרה ב-5.1%
נעילה ירוקה בניו יורק: דאו ג'ונס טיפס ב-1.2%, וננעל לראשונה מעל 26 אלף נקודות. נאסד"ק עלה ב-1%, S&P 500 טיפס ב-0.9%.
ברקע למסחר
פורסם ספר הבז' של הפדרל ריזרב. לפי הדו"ח, שבחן את הפעילות הכלכלית בין סוף נובמבר ל-8 בינואר, קצב הצמיחה ממשיך להיות "מתון עד בינוני". חלק מהמעסיקים ברוב המחוזות של הבנק המרכזי התקשו לעתים למצוא עובדים מיומנים; למרות זאת, קצב העלייה בשכר המשיך להיות מתון. התחזית ל-2018 ממשיכה להיות אופטימית. חלק מהקמעונאים דיווחו כי המכירות בחגים היו גבוהות מהצפוי.
כלכלני אופנהיימר: "אנו צופים השנה תהליך רוטציה בשוק המניות האמריקאי מאפיקי "צמיחה" לאפיקי "ערך", וכן מאפיקים גלובאליים לאפיקים מקומיים בארה"ב, ובכך ממליצים על הסקטורים של הפיננסים, התעשיה והאנרגיה (תוך דגש על החברות שעיקר פעילותן בארה"ב). במקביל, אנו עוברים לגישה שמרנית יותר כלפי הסקטורים של הטכנולוגיה והבריאות, בשל חשיפה גלובאלית רחבה, המגבילה את ההשפעה החיובית של רפורמת המס".
"אף שאין הסבר נראה לעין למגמה השלילית, אפשר לומר שהשוק מתנהל בזהירות לנוכח החשש הגובר ממצב של סגירת הפעילות הפדרלית בארה"ב. לקונגרס יש עד יום שישי להעביר חוק שיאפשר להגדיל את הגירעון, ואם הדבר לא יקרה הממשל הפדרלי ייסגר. כרגע הדיונים בענייני ההגירה מקשים על המאמצים להגיע לעסקה על תקצוב נוסף", אומר סיימון רבינגטון, אלניסט ב- City Index.
מאקרו אירופה: מדד המחירים לצרכן רשם בדצמבר עלייה חודשית של 0.4%, בדומה לתחזיות. שיעור האינפלציה השנתי עמד על 1.4%, בדומה לתחזיות.
מניות מרכזיות
אפל הודיעה הערב כי תשלם באופן חד-פעמי מסים בהיקף של 38 מיליארד דולר על המזומנים שהיא מחזיקה מחוץ לארה"ב. זאת, בעקבות רפורמת המס החדשה שאישר הקונגרס בדצמבר. מדובר בסכום שדומה להערכות האנליסטים.
ענקית הטכנולוגיה הודיעה גם כי תפתח קמפוס שני בארה"ב, שיתמקד בשירות לצרכנים, כחלק מתוכנית השקעות בהיקף של 30 מיליארד דולר שתתפרס על פני חמש שנים.
הענק הפיננסי האמריקאי גולדמן זאקס מדווח לראשונה זה 7 שנים על הפסד רבעוני - זאת בשל רפורמת המס של טראמפ. עם זאת, בנק ההשקעות היכה את התחזיות בשורת ההכנסות, שהסתכמו ב-7.83 מיליארד דולר, לעומת הערכות של האנליסטים להכנסות של 7.61 מיליארד דולר.
עקב הרפורמה רשם הבנק הפסד של 4.4 מיליארד דולר. למרות העלייה בהכנסות הכלליות, ההכנסות ממסחר נתחכו ב-50% לעומת השנה שעברה. בגולדמן הסבירו את הירידה ב"סביבה מאתגרת המאופיינת ברמות נמוכות של תנודתיות".
מניית ג'נרל אלקטריק ירדה שוב, לאחר ירידה של 3% אתמול על רקע הודעת החברה כי זרוע הביטוח שלה GE Capital תגרור הפסד של 6.2 מיליארד דולר לאחר מס בדוחות הרבעון הרביעי (ושל 9.5 מיליארד דולר לפני מס).
מניית חברת אורבוטק, המפתחת מערכות ייצור ובדיקה לתעשיית האלקטרוניקה, מתחזקת ב-5% לאחר שראשי החברה הציגו בכנס של נידהאם צפי להמשך צמיחה דו ספרתית ב-2018.
מנגד, לקראת פרסום הדוחות לרבעון הרביעי של 2017 באמצע פברואר, החברה מיבנה מסבירה למשקיעים כי הרווח הגולמי יהיה נמוך יותר וההוצאות התפעוליות יהיו גבוהות יותר על רקע ביקוש חזק שהאיץ את היקף הזמנות בסוף השנה, יחד עם הוצאות על משלוחים מואצים בכדי לענות על הביקושים.
"עונת הדוחות הכספיים בארה"ב נפתחה עם גידול של 9% בהכנסות ו-14% ברווחים. המדגם עדיין קטן, אך הכיוון נראה ברור", כותבים כלכלני הראל פיננסים בסקירתם השבועית.
לדבריהם, בסקטור הטכנולוגיה, בלטה אורקל עם גידול של 16% ברווח. בסקטורים אחרים, חברות שהציגו עלייה נאה ברווח הן בלקרוק, עם יותר מ-20%; דלתא אייר עם יותר מ-17%; ופדקס, עם גידול של 15%. נייקי, לעומת זאת, רשמה ירידה ברווחים.
הסקטורים החזקים השבוע ממשיכים להיות אלה המגיבים בחיוב לצמיחה כלכלית - כמו למשל תעשייה, אנרגיה, צריכה מחזורית ופיננסים – סקטורים שעשויים להמשיך לבלוט. מאידך, סקטורי הנדל"ן, התשתיות והצריכה הבסיסית נראים חלשים יותר.
ענקית המזון השוויצרית נסטלה (Nestle) מוכרת את פעילות המתוקים והשוקולד בארה"ב לחברת פררו (Ferrero Group), תמורת 2.8 מיליארד דולר.