שתף קטע נבחר
 

כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים שיפוץ

לפני שנכנסים להרפתקה ושמה "שיפוץ", הנה כל השלבים שיהיו כרוכים בכך. מה בא לפני מה, על מה להקפיד בשלב ההתקשרות ומה מחכה לכם בסיום השיפוץ? אתר "המקצוענים" עם סקירה לכל המשפצים שבדרך

אם אתם נמצאים לפני שיפוץ, ודאי תרצו לדעת מהם השלבים שתצטרכו לעבור. כדאי להיות מודעים לסדר העבודה, ולתכנן את התקציב בחוכמה, כדי לא למצוא את עצמכם נאלצים לקחת הלוואות או להפסיק את השיפוץ באמצע. בכתבה זו נסקור בכלליות את שלבי השיפוץ, ובכתבות הבאות בסדרה נתייחס לכל שלב בהרחבה.

 

עוד כתבות בנושא:

סוגי עץ לרהיטים: מה ההבדלים ביניהם?

צביעת דירה: איך מחשבים עלויות צבע

שיפוץ בגבס בבית: אסתטיקה ואקוסטיקה

 

היערכות לקראת השיפוץ

בשלב זה, תבררו מה היקף השיפוץ בהתאם לתקציב העומד לרשותכם. כדי שהתקציב ישקף את השיפוץ בפועל, כדאי לעשות כבר לפני שלב זה סיבוב בחנויות השונות. ברגע שתיחשפו לעלויות של חומרים, לטרנדים השונים ולהיצע הקיים – יהיה לכם הרבה יותר קל לבחור באילו מהאלמנטים להשקיע ועל אילו לוותר. החלטה כזו מראש, תמנע ויתורים ופשרות בדיעבד. בנוסף, מומלץ לעשות חיפוש ברשת האינטרנט, ברשתות החברתיות, בתערוכות עיצוב, בירידי אמנות שונים ואף במלונות בוטיק.

 

גיבוש תוכנית השיפוץ

שלב זה כולל את בניית התוכנית האדריכלית, את גיבוש כתב הכמויות ובחינה של סוגיית היתרי הבנייה והשיפוץ (במידה והשיפוץ כולל גם שינוי חיצוני במבנה, בחזיתות או בפתחים). אלו, יאפשרו לכם לגשת לקבל הצעות מחיר מדויקות מקבלני שיפוצים. בהיעדר כתב כמויות, הצעת המחיר יכולה להיות סכום שלא ישקף את השיפוץ עצמו.

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בחירת קבלן השיפוצים וסגירת החוזה עמו  

כיצד לבחור קבלן שיפוצים? ישנן דרכים רבות, אשר כדאי לשלב ביניהן. המלצות מחברים ומקרובי משפחה, בירור באתרי אינטרנט המדרגים בעלי מקצוע ומתעדים חוות-דעת עליהם, בדיקה האם ישנן תביעות משפטיות רבות נגד אותו קבלן שיפוצים, בדיקת כמה בתים לדוגמה אשר הוא כבר שיפץ, וכמובן שלב השוואת המחירים. לא תמיד המחיר שתקבלו הוא הקריטריון העיקר. כימיה עם הקבלן, יכולת לתקשר איתו, הסבלנות שלו לענות על כל השאלות שלכם ורמת הפירוט של הצעת המחיר – כל אלו אמורים להשפיע על ההחלטה שלכם.

 

ככל שהשיפוץ מקיף יותר ועולה לכם יותר כסף, כך חשובה יותר ההשקעה בבחירת הקבלן. בכתבת המשך, נתייחס לכל הפרמטרים שחשוב שיהיו בחוזה עצמו, ואשר יגנו עליכם בעת הצורך במקרה של מחלוקות, הפסקת עבודה או ליקוי בנייה.

 

עניין נוסף הוא בחירת בעלי המקצוע המשלימים: אנשי מיזוג, אלומיניום, נגרות, מטבחים, תאורה, פרקטים, דלתות. חשוב מראש לחתום על חוזה גם מולם, לתאם את לוחות הזמנים ולוודא שאספקת החומרים וההתקנות יבוצעו בזמן. כל עיכוב של בעל מקצוע יכול לגרור שרשרת של עיכובים ולעצור את השיפוץ. כדאי לסגור עם כמה שיותר בעלי מקצוע מראש, ולדאוג להזמין את המוצרים מהם, משום שזמני האספקה לגבי חלק מהמוצרים יכולים להיות מאוד ארוכים.

 

מחדשים אמבטיה? אל תשכחו את האיטום (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מחדשים אמבטיה? אל תשכחו את האיטום(צילום: shutterstock)

אלו הם שלבי השיפוץ

בשלב הראשון מבצעים את ההריסה ואת פינוי ההריסות לאתר פסולת מורשה. לאחר מכן, מתחילים בעבודות החשמל והאינסטלציה. במקביל לשלב זה, ניתן לשנות את חלוקת החדרים בתוך הבית, שכן חלק מהצנרת עוברת בתוך הקירות. במקרה זה, תגלו היכן ממוקמים עמודים תומכים מבטון, תבחרו בין קירות בלוקים לבין קירות גבס, ותדאגו לבידוד שלהם מפני רעשים וכן לבידוד תרמי, ככל הניתן.

 

בשלב האיטום, תדאגו לאטום את החדרים הרטובים (אמבטיה ושירותים) ואף אזורים מסוימים מחלל המטבח. לאחר מכן, מגיע שלב הריצוף וחיפוי הקירות. בהתאם לתנאי השטח ולתקציב תוכלו לבחור בין פירוק הריצוף הקיים לבין הדבקת ריצוף חדש עליו. ואז, מגיע שלב התקנת הכלים הסניטריים. לפני השלב האחרון, שהוא שלב עבודות הצבע, יגיע לרוב שלב התקנת המטבח. התקנת מתגים וגופי תאורה, הם בגדר פינישים, אשר לעתים נדחים ממש עד לפני הכניסה לדירה.

 

ניקיון אחרי השיפוץ: מומלץ לבצע ניקוי מקצועי לפני שלב הריהוט והלבשת הדירה 

כשבעל המקצוע האחרון עוזב את ביתכם, ודאי תרצו לערוך ניקוי יסודי לפני שאתם ממלאים את הבית ברהיטים, תמונות, חפצי אמנות וטקסטיל. כל עוד הבית אינו מאוכלס ומרוהט, עלות חברת ניקיון תהיה נמוכה יותר. זאת, בשל היעדר צורך להזיז רהיטים, לכסות אותם ולדאוג שלא יגרם להם שום נזק.

 

הלבשת הבית: רהיטים, טקסטיל וגופי תאורה

כשהגעתם לשלב הזה, סימן שהחלק הקשה מאחוריכם. אם נערכתם נכון מבחינת תקציב והשארתם טווח חריגה סביר של כ-20%, הרי שנשאר לכם כסף לריהוט, להלבשת הבית ולהצבת גופי תאורה. אם תרצו לחסוך בשלב זה, תוכלו להישאר עם לפחות חלק מהרהיטים שכבר ברשותכם, ולהסתפק אף בחידוש שלהם. שלב זה, יכול להידחות בהתאם לתקציב.

 

זכרו שלא חייבים לאבזר את הבית עד לפרט האחרון תוך חודש. לעתים, מומלץ לגור תקופה בדירה ובהתאם לצורך לבחור בנחת את הפריטים השונים. כך, הבית מקבל את האופי שלו, תוך כדי תנועה, ולא בצורה מלאכותית ומהירה מדי, שיכולה לגרום לכם להתחרט.

 

אחרי השיפוץ: מה לבדוק ומה עושים כשמגלים ליקויים

פעמים רבות השיפוץ לא מסתיים כשהוא מסתיים. כלומר, ישנם ריג'קטים, פינישים שנשאר לסיים ותיקונים שנגרמו על ידי הצוות של קבלן השיפוצים או על-ידי בעלי מקצוע אחרים שהגיעו לבצע התקנות. זאת, גם זמן רב לאחר שחזרתם להתגורר בדירה. בכתבה הבאה, נרחיב על סוג הבדיקות שיש לבצע ומה עושים במקרה של התנערות בעל מקצוע מפגמים ומאחריותו לתקן אותם.

 

צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים