שתף קטע נבחר
 

שותפויות הגז חתמו על הסכם למכירת גז למצרים ב-15 מיליארד דולר

ההסכם נחתם מול קבוצת דולפינוס, גוף מתווך מול התעשייה המצרית, למשך 10 שנים. ההכנסות יתחלקו באופן שווה בין המאגרים תמר ולווייתן

שותפויות הגז תמר ולווייתן חתמו על שני הסכמים למכירת גז טבעי לקבוצת משקיעים ממצרים ב-15 מיליארד דולר. ההסכם נחתם מול קבוצת דולפינוס הנחשבת לגוף מתווך מול התעשיה המקומית המצרית - דולפינוס מחזיקה במזכרי הבנות ישנים לרכישת גז מישראל.

 

בעקבות ההודעה, מניות הגז מזנקות בבורסה לניירות ערך בתל אביב: מדד ת"א נפט וגז מזנק ב-12.8%, דלק קידוחים של קבוצת דלק קופצת ב-14.1%, השותפה בלווייתן רציו ב-18.6%, השותפה בתמר ישראמקו עולה ב-10.1%, ותמר פטרוליום קופצת ב-15.4%.

 

לפי הדיווחים ששיגרו השותפויות לבורסה, ההיקף הכמותי של ההסכמים עומד על כ-BCM 64, לתקופה של 10 שנים. ההכנסות מתחלקות שווה בשווה בין שני המאגרים, 7.5 מיליארד דולר לתמר ו-7.5 מיליארד דולר ללווייתן.

אסדת קידוח במאגר לווייתן (צילום: אלבטרוס צילומי אוויר) (צילום: אלבטרוס צילומי אוויר)
אסדת קידוח במאגר לווייתן(צילום: אלבטרוס צילומי אוויר)
 

לטענת דלק קידוחים, המחזיקה ב-25% בתמר ובכ-45% בלוויתן, "אספקת הגז צפויה להתחיל עם הסדרת השימוש בתשתיות הנדרשות להולכת גז טבעי למצרים, ותמשך עד לאספקת הכמות החוזית הכוללת הקבועה בהסכמים (סה"כ BCM 64) או עד סוף שנת 2030, לפי המוקדם מביניהם".

 

עוד נטען ש"נבחנות האפשרויות השונות להולכת הגז למצרים, וביניהן כניסה של דלק קידוחים ונובל למשא ומתן עם חברת EMG ובעלי מניותיה לצורך הזרמת הגז באמצעות צינור ההולכה הקיים של EMG למצרים". כמו כן נבחנת החלופה של מערכת ההולכה הירדנית.

 

יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק, אמר על ההסכם: "אנו נמצאים בנקודת ציון חשובה בדרך למימוש החזון והחלום של כולנו אשר במסגרתו מדינת ישראל הופכת ליצואנית גז משמעותית למדינות האזור. ההסכם יחזק את הקשרים בין ישראל ושכנותיה ויגביר את שיתוף הפעולה הכלכלי ביניהן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבטרוס צילומי אוויר
קידוח לווייתן
צילום: אלבטרוס צילומי אוויר
מומלצים