שתף קטע נבחר
 

בשורת המחשוב הזעיר יוצאת לעולם - מישראל

חברת סולידרן מפתחת פתרונות מחשוב זעיר, חסכוני וחכם לחברות הגדולות בעולם - תוצרת כחול לבן. אך מעבר לכך החברה נחשבת דוגמה למצוינות במגזר הערבי, לא מעט בזכות תכנית תבל. "המייסדים והמובילים הטכנולוגיים משמשים דוגמה ומופת בחברה הערבית"

אפשר לתאר את סולידרן כחברת טכנולוגיה נוספת שמייצגת הצלחה ישראלית בעולם ההייטק העולמי. החברה שפועלת בצפון הארץ מייצאת את הטכנולוגיה הייחודית שלה לחברות הגדולות בעולם ומשתפת פעולה עם חברות ענק עולמיות גם בפיתוח של מוצריה הייחודיים.

 

מחשוב חזק, זעיר וחסכוני

SolidRun מפתחת ומייצרת מערכות משובצות מחשב, שמשרתות חברות למפעילים וחברות לציוד תקשורת ויש לה לקוחות ענק בכל העולם כמו OTI, אריקסון ובוינג. "אנחנו מנהלים שתי חטיבות", מספר ד"ר עתי זיו, מנכ"ל החברה. "הראשונה עוסקת במהפכת אינטרנט של הדברים -IOT , אותם חפיצים, גאדג'טים טכנולוגיים, שמחוברים לאינטרנט ונמצאים בליבה של העשייה העתידית והמבטיחה הזו".

 

סולידרן מציגה בתערוכה בינלאומית (צילום: יח"צ) (צילום: יח
סולידרן מציגה בתערוכה בינלאומית(צילום: יח"צ)

מדובר בטכנולוגיות שמטפלות בבית החכם, בעיר החכמה, ציוד רפואי, שלטי פרסום דיגיטליים, רחפנים, רצפת היצור במפעלים שזקוקה לתקשורת פנימית וגם לשוק הביטחוני. בקצה המוצרים עצמם וכדי שיעבדו, יש צורך בכוח מחשוב חזק, זעיר מימדים וחסכוני בחשמל ואנרגיה", הוא מסביר.

 

ד"ר זיו מציין כי המחשבים המיוצרים בחברה הם שער הגישה בין הידע הכללי שנמצא בענן ובין הסנסורים בקצה. "המכשור הממוחשב שלנו יודע לקלוט את המידע, לעבד אותו, להעביר אותו לענן וגם להחזיר את המידע למכשיר לטובת זיהוי ותפעול. תפקידו דומה לתפקיד המודם הביתי אבל הגודל של המערכת זעיר במיוחד ולכן הוא גם נמצא בתוך המערכת עצמה".

 

במסגרת חטיבה זו, לחברה יש 3 שותפים טכנולוגיים אסטרטגיים, ספקי המעבדים שבהם היא משתמשת: אינטל, Qualcomm וחברת Marvell ויש לה גם שותפויות בתחום התוכנה עם גוגל ומייקרוסופט. החטיבה השנייה של החברה היא בתחום הטמעת ציוד מחשוב ותקשורת, שמבוסס על מעבדים בטכנולוגיית ARM, שאחראית על הוזלה משמעותית של תשתית הרשת והורדת צריכת החשמל.

 

החברה עובדת עם מפעילים כמו NTT ביפן T&AT בארה"ב ודויטשה טלקום הגרמנית. "לחברות אלה יש רצון להוזיל בצורה ניכרת את עלויות רשת התקשורת עליה הם עובדים ולעשות אותה יעילה יותר", מסביר זיו. "עד עתה הן קנו מענקיות תקשורת שחיברו תוכנה וחומרה והייתה יקרה מאד. המהפכה הנוכחית מתרחשת על ידי מעבר לטכנולוגיה שמבצעת הפרדה בין החומרה לתוכנה. זה שינוי שבעצם יאפשר לחברות להוזיל עלויות על ידי שימוש בתוכנה גנרית", הוא מסביר.

 

"משמשים דוגמה ומופת למצויינות בחברה שסביבם", ד"ר עתי זיו (צילום: יח"צ) (צילום: יח
"משמשים דוגמה ומופת למצויינות בחברה שסביבם", ד"ר עתי זיו(צילום: יח"צ)

 

- ומה משותף לשתי החטיבות האלה?

"הקשר בין שתי החטיבות מתבטא בזה שאנחנו עובדים עם אותם ספקים כי המהפכה הזו כולה קשורה לאותה מהפכת תקשורת שמביאה מחשוב גנרי שמוזיל עלויות והוא גם חסכוני יותר".

 

מנצרת ותרשיחא מגיעה הבשורה

סולידרן המעסיקה היום ביוקנעם ובקצרין 14 עובדים, נוסדה ב-2010 על ידי קוסאי עומרי ורביע ח'ורי בהשקעה של הון עצמי בלבד - 800 אלף שקל. קוסאי הוא מוסלמי יליד נצרת, בוגר טכניון בהנדסת חשמל. רביע ח'ורי הוא נוצרי מתרשיחא, מהנדס חשמל במקצועו. השניים החלו את דרכם בחברת "גלילאו". אחרי שזו נמכרה למארוול, עזב עומרי לעמק הסיליקון שם עבד כ-10 שנים. ח'ורי המשיך לעבוד במרוול ואח"כ עבד גם בחברת אנפורנה. בסוף 2010, עומרי חזר והציע לח'ורי להקים את החברה.

 

בביקור בשוודיה במפעל אריקסון (צילום: יח"צ) (צילום: יח
בביקור בשוודיה במפעל אריקסון(צילום: יח"צ)

 

בתחילת הדרך החברה עסקה במחשב זעיר למדיה בבתים (קודי בגרסתו הראשונה). ד"ר עתי זיו הצטרף אליהם ב-2013, אחרי שהיה סמנכ"ל אסטרטגיה ופיתוח עסקי בחברת ECI ואז החלו התזוזות ושינוי הכיוון.

כיום החברה, שמרכז הפיתוח שלה נמצא ביוקנעם, בחרה לייצר את המערכות שלה בצפון הארץ כאג'נדה ולכן גם מפעל היצור שלה ממוקם בקצרין.

 

ביציאה לשוק העסקי, ב-2014, מחזור המכירות של החברה הגיע ל-5 מיליון דולר. בשנה האחרונה, עלתה החברה כבר ב-50%, ב-2018 צפויה החברה להגיע ל-10 מיליון דולר ועד 2020, ל-20 מיליון דולר.

 

בשיתוף תכנית תבל

שאלנו את זיו על התרומה של תכנית "תבל" להצלחה של החברה והוא ציין שקוסאי עומרי השתתף בעצמו באחד המחזורים הראשונים של התכנית. הם נהנו עד עתה מהתמיכה של מכון היצוא בתכנית תבל ותמיכת משרד הכלכלה והתעשייה בתכנית "כסף חכם" בארה"ב ובגרמניה ובקרוב יעשו את זה גם ביפן. "העזרה ביצירת קשרים של מכון היצוא והליווי של תכנית "תבל", עזרו לנו מאד בצעדים הראשונים, בשנות ההתחלה שלנו", אומר ד"ר זיו. "המכון עוזר לנו בעיקר להבדיל בין עיקר ותפל בשוק עצמו".

 

תכנית "תבל" לקידום היצוא במגזר הערבי, בהובלת מכון היצוא ובשיתוף הרשות לפיתוח כלכלי של המגזר הערבי, הדרוזי והצ'רקסי במשרד לשוויון חברתי ומשרד הכלכלה, הוקמה על רקע הנתונים הנמוכים בקרב החברות היצואניות במגזר הערבי. מספר היצואנים והיקף היצוא במגזרים אלה הוא נמוך ביותר, גם בהשוואה למשקלם בכלכלה הישראלית וגם בהשוואה למשקלו של המגזר באוכלוסייה - בעוד שהמגזר הערבי מהווה 20% מהאוכלוסייה, הוא מהווה רק 8% בתוצר הכלכלי של מדינת ישראל ורק 0.15% מהיצוא הישראלי.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

מטרת התכנית הינה הגדלת היצוא לחברות במגזר הערבי, תוך הגברת המודעות לנושא היצוא בקרב אנשי עסקים מהמגזר ואיתור חברות בעלות פוטנציאל צמיחה בינלאומית.

 

במכון היצוא מציינים כי התכנית מסייעת בביצוע המהלכים הראשונים בייצוא, ומספקת ליווי מקצועי של מנהל הענף במכון, סיוע והכוונה לקרנות וגורמי סיוע שונים ליצואנים, מעקב אחר התקדמות החברה בתהליך היצוא לפי יעדים קבועים מראש, פגישות יעוץ מקדימות עם יועצים מומחים מתחומים שונים, שילוב החברה בפעילויות בין-לאומיות של מכון היצוא כגון תערוכות, משלחות ואירועי מפתח והכשרות מקצועיות. בין היתר מציעה התכנית מסלול ייעודי לחברות סטארט-אפ הנועד לספק לחברות יעוץ אסטרטגי מעמיק ובניית בסיס לתוכנית שיווק בינלאומית.

 

ד"ר עתי זיו מסכם את החזון הזה עם דוגמה מהמציאות של סולידרן: "מה שמיוחד בחברה שלנו, זה שהמייסדים והמובילים הטכנולוגיים הם ערבים. אבל הם לא רק מעסיקים ערבים, הם משמשים דוגמה ומופת למצויינות בחברה שסביבם, והחיבוק ממכון היצוא עוזר מאד למצב את האנשים האלה כמובילים חברתיים וכדוגמה".

 

בשיתוף מכון היצוא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים