שתף קטע נבחר

 

הטבות המס להורים ב"נטו משפחה" יהפכו לקבועות

הגדלת נקודות הזיכוי במס במסגרת תוכנית נטו משפחה שנקבעה כהוראת שעה לשנים 2018-2017, תהפוך להטבה קבועה. בנוסף, תוארך גם ההוראה המאפשרת לנשים שילדו לדחות את מימוש נקודת הזכות לשנה שלאחר הלידה

הטבות המס שניתנות כיום להורים לילדים במסגרת תוכנית "נטו משפחה" יהפכו להטבות קבועות, כך סוכם היום (ה') בוועדת הכספים במסגרת דיוני חוק ההסדרים הנלווה לחוק התקציב לשנת 2019.

 

ההטבות שנכנסו לתוקף במאי שנה שעברה כהוראת שעה למשך שנתיים (2018-2017), מוסיפות על נקודות הזיכוי הקיימות להורים לילדים, בין חצי נקודה ל-2 וחצי נקודות, לפי זהות ההורה וגיל הילד, כאשר סך אובדן הכנסות המדינה בעקבות הגדלת נקודות הזיכוי להורים מסתכם בכ-1.7 מיליארד שקל בשנה.

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)
 

עוד קבעה ועדת הכספים כי תוארך גם ההטבה לפיה אישה יולדת תוכל להמשיך לבחור מתי לממש נקודת זיכוי אחת מתוך נקודות הזיכוי שחלות עליה בשל הילד - האם בשנת הלידה או בשנה שלאחר מכן - לשם מקסום הטבת המס שכן נשים רבות לא עובדות חלק ניכר משנת הלידה ואינן נהנות מן ההטבה באופן מלא.

 

שינוי זה נעשה למרות התנגדות האוצר. נציגי האוצר טענו כי יש בביטול האפשרות כדי לזרז נשים לחזור לעבוד מהר יותר לאחר חופשת הלידה וכי היעדרות ארוכה מביאה להעמקת פערי השכר לטווח הארוך. יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), דחה את הדברים ואמר כי "עם כל הכבוד לנקודת הזיכוי, היא לא תגרום לכך שאישה תאריך או לא את חופשת הלידה, נשים מאריכות את החופשה בשל סיבות שונות, לעיתים סיבות בריאותיות. הסעיף הזה נכלל בחוק ולא אבטל אותו, לא הגיוני לפעול נגד נשים עובדות".

 

לא כולם מגיעים לרף המס

כאמור, במסגרת התוכנית הוגדלו נקודות הזיכוי לגבר ולאישה בגין ילדיהם הקטנים. עבור ילד שטרם מלאה לו שנה גדלה נקודת הזיכוי לאישה מ-0.5 ל-1.5 ולגבר מ-1 ל- 1.5. בגין ילד שמלאה לו כבר שנה ועד גיל 6, גדלו נקודות הזיכוי לאישה מ-2 ל-2.5 ולגבר מ-0 עד 2 נקודות (תלוי בגיל הילד) הן גדלו ל-2.5.

 

שוויה של כל נקודת זיכוי הוא 215 שקל לחודש (2,580 שקל לשנה). כך לדוגמה, למשפחה בה שני ההורים עובדים ולה שני ילדים בגילאי חצי שנה ו-4 וחצי, השינוי מוביל לתוספת של עד 967 שקל בנטו החודשי. הורים לילד בן 3 מקבלים תוספת שמגיעה עד ל-430 שקל לחודש.

 

נציין כי מאחר ומדובר בזיכוי ממס, מי שנהנה מהתוכנית הן משפחות בהן בני הזוג עובדים ומשלמים מס בשיעור השווה ערך (או גבוה) משווי הנקודות שלו הן זכאיות. כך לדוגמה, זוג שהכנסתם יחד אינה עולה על 8,000 שקל, לא נהנים כלל מההטבה, עם זאת, הם זכאים (בהתאם לקריטריונים) לסיוע במסגרת תוכנית מס הכנסה שלילי וסבסוד צהרונים.

 

נוכח העובדה ש-3 העשירונים התחתונים נהנים פחות מהטבת המס, קרא ח"כ גפני לנציגי האוצר לשקול אפשרות של הפיכת ההטבות למשותפות לבני הזוג, על מנת להטיב עם בני זוג עובדים ממעמד הביניים שאחד מהם מגיע לרף המס והשני לא: "מטרת הטבות המס הן לעודד יציאה לעבודה וכן לסייע למשפחה לקבל שכר גבוה יותר. אני מבקש את החשיבה שלכם להצעה – העברת נקודות זכות בין הבעל והאישה במקרה שאחד מהם לא מגיע לרף המס, כך שהדבר יאפשר סיוע למשפחות מסוימות. שתהיינה נקודות זיכוי לא רק לבעל או רק לאישה אלא למשפחה. ייתכן שנגיש הצעת חוק כזו".

 

ההצבעה על סעיפי חוק ההסדרים תעשה במרוכז בתום דיוני תקציב 2019 בוועדה.

 

עוד בערוץ הכלכלה: מכשיר לבדיקת כסף מזומן לאנשים עיוורים. צפו 

צילום: אלי סגל

צילום: אלי סגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים