"עצוב שחקיקה מוטעית מרחיקה בין הפולנים ליהודים"
חברי משלחת מפולין שהגיעו לאחרונה לישראל להשתתף בוועידת השלטון המקומי וקק"ל, ויריד החדשנות MUNI-EXPO במטרה ללמוד מהידע הישראלי יוצאים נגד החוק הפולני שבינתיים הוקפא. "עצוב שחקיקה מוטעית של הפרלמנט הפולני יצרה כזה מצב", כתבו
בשיתוף מרכז השלטון המקומי וקק"ל
חברי משלחת מפולין שהגיעו אל ועידת השלטון המקומי וקק"ל וכנס מוניאקספו שהתקיים לפני כשבועיים, שלחו מכתב בו מביעים תמיכה בישראל ויוצאים כנגד החוק הפולני. בין המשתתפים במשלחת רוברט לבנדובסקי - ראש העיר זמיגרוד, וויצי'ך בוכנאק - ראש העיר קונדרטויביץ', אצק פילאווה - חבר מועצת העיר במחוז וויוודאשיפ וטאדהוס ארקיט - יו"ר מועצת המנהלים של החברה העירונית במחוז צ'רזאנאו. בינתיים יש לציין כי הלחץ מישראל עשה בינתיים את שלו. בסוף השבוע האחרון הודיע שר המשפטים הפולני כי החוק יוקפא עד לדיון שיתקיים בעניין בבית המשפט.
"העימות הישראלי פולני בנוגע לשואה היה נושא משמעותי בשיח בועידה", כתבו חברי המשלת למארגנים הישראלים. "עצוב שחקיקה מוטעית של הפרלמנט הפולני יצרה כזה מצב, בו מילים פזיזות של ראש הממשלה הפולני יכולות להרחיק כל כך בינינו הפולנים, והיהודים ובעיקר להרחיק את כולנו מהאמת ההיסטורית. אולי ראש הממשלה צריך להגיע לוועידה כזאת בשביל לנהל דיאלוג אמיתי וכנה עם נציגים מישראל ומפולין, מה שיוביל להבהרה סופית של נושאים כל כך טרגיים".
80 משלחות זרות
המשלחת הפולנית הגיעה ארצה כדי להשתתף באירוע המפגש הגדול ביותר של השלטון המקומי בישראל: ועידת השלטון המקומי וקק"ל, ויריד החדשנות MUNI-EXPO, יחד עם משלחות זרות מ-80 עיריות ורשויות מקומיות מרחבי העולם. ליריד שהתפרס על שני ימי תערוכה, באירוע שכלל 6 כנסים מקצועיים בהם הציגו 120 דוברים ומרצים ומעל 50 חברות הייטק, תקשורת וטכנולוגיה. את האירוע פקדו 7,000 מנהלים בכירים מ-257 רשויות ישראליות, 400 חברות ותאגידים עירוניים, וכ-500 נציגי רשויות מחו"ל.
הנציגים הפולנים השתתפו בשבוע עמוס אירועים בינלאומיים, במסגרתו אף התקיים יריד בינלאומי שאירח עשרות ראשי ערים מרחבי העולם ודן באתגרים המתהווים במישור הגלובלי, ומפגש חגיגי עם ראשי רשויות מישראל. נציגי המשלחות יצאו לסיורים שארגן מרכז השלטון המקומי ברחבי הארץ, ובכללם ביקורים במרכזי חברות טכנולוגיות שבחזית העשייה הטכנולוגית בזירה המוניציפאלית, כמו צ'ק פוינט.
מקדמים דיאלוג לפתרון המשבר
החוק הפולני או בשם הבמה שלו "חוק מחנות ההשמדה הפולניים" אוסר לטעון כי העם הפולני היה מעורב בפשעים נאציים. מי שיטען כך עלול לקבל עונש מאסר בפועל של שלוש שנים. הפרלמנט בוורשה אישר את החוק, זאת לאחר שמאס בכך שמייחסים את הפשעים הנוראיים שאמנם קרו בפולין, לפולנים ולא באופן חד משמעי למשטר הנאצי הגרמני. יש לציין כי בסוף השבוע האחרון הודיע שר המשפטים הפולני כי החוק השנוי במחלוקת לא ייכנס לתוקף עד לדיון של בית המשפט החוקתי. גורמים במשרד החוץ מסרו כי בנוסף לכך, צוות רשמי מטעם הממשלה בוורשה יגיע לישראל כדי לקדם דיאלוג בנוגע לחוק שגרם למשבר בין המדינות.
חברי המשלחת מפולין כאמור מבקשים להניח את הסערה בצד ובמכתב התודה הדגישו עד כמה הקשר בין שתי המדינות חשוב: "יש הרבה מעגלים בפולין ובישראל שאכפת להם מקשרי חברות ומשיתוף פעולה בין שתי האומות, קשר שלוקח בחשבון את ההיסטוריה המשותפת בת אלפי השנים, זו שאיננו יכולים לשכוח", כתבו חברי המשלחת.
חברי הנהלת IMCA ונציגי הארגון התארחו בישראל במטרה להשיק את המתווה לשת"פ בין מנכ"לי הרשויות המקומיות בארץ לאלו בעולם. את ביקורם פתחו בסיור חגיגי בעיר חולון, עם מנכ"ל מרכז השלטון המקומי שלמה דולברג, ומנכ"ל איגוד הרשויות המקומיות בישראל, דורון מילברג, ובהמשך ביקרו בערים שונות. ICMA הינו ארגון מקצועי המאגד תחתיו כ 5,000 מנכ"לי רשויות מקומיות, ומספק להם הכשרות, קורסים, ותכניות חניכה.
בעוד הערים בעולם משנות פניהן, והשלטון המקומי נדרש לשינויים נרחבים, מרכז השלטון המקומי לקח על עצמו להנגיש לכל הרשויות המקומיות את הפיתוחים המתקדמים ביותר. נציגי רשויות מהארץ ומהעולם הוזמנו יחד עם חברות הטכנולוגיה והתקשורת, שמבינות את הצורך הגובר בשירותים שיחברו העולם הטכנולוגי למוניציפלי. המעבר לשירותים מקוונים מביא עמו חזיתות איום נוספות, כאשר מתקפות על מערכות אלו ברשויות עלולות להשבית תשתיות קריטיות. בכנס "איומי הסייבר על ערים חכמות" שנערך במהלך האירוע, והתמקד אך ורק באיומי סייבר במישור המוניציפלי, נפגשו מומחי סייבר מובילים מישראל ומהעולם, לסיעור מוחות על אתגרים ואיומים.
בשיתוף מרכז השלטון המקומי וקק"ל