שתף קטע נבחר
 

צפו: המהפך של מרכז יהוד

מי שלא היה ביהוד בשנים האחרונות וייקלע למרכז העיר, שם מתקרבת לסיומה הקמת שכונת הגנים התלויים, לא בהכרח היה מזהה את האזור. השכונה, שבראשית העשור הייתה אוסף של בתים פרטים ושדות לא מטופחים, זכתה לתנופה אדירה הודות לפרויקט פינוי-בינוי מסיבי. צפו

בשיתוף מרכז הנדל"ן

 

עשור של התחדשות - מרכז העיר יהוד    (ירון שרון)

עשור של התחדשות - מרכז העיר יהוד    (ירון שרון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
"מי שהיה מתהלך לפני כעשור במרכז הישן של העיר יהוד, היה צופה בתמונה שונה לחלוטין מהקיים היום", אומר עו"ד יעקב אטרקצ'י, הבעלים והמנכ"ל של חברת אאורה ישראל. ההתחדשות של מרכז העיר יהוד בשנים האחרונות נולדה בעקבות פרויקט פינוי-בינוי מסיבי (תמ"א 38/2) שהחל לפני כשמונה שנים. "עובר אורח שהיה נקלע למתחם לפני כשמונה שנים לא היה רואה את הבניינים החדשים, אלא בתים ישנים מלפני קום המדינה, את אצטדיון הכדורגל המיתולוגי של הפועל יהוד ואת התחנה המרכזית של העיר", מתאר אטרקצ'י.
 
ממעוף הציפור: המהפך שעברה מרכז העיר יהוד (באדיבות אאורה) (באדיבות אאורה)
ממעוף הציפור: המהפך שעברה מרכז העיר יהוד(באדיבות אאורה)
 

 

יחסי אמון: פרויקט פינוי-בינוי

תנופת הבנייה שצברה העיר יהוד בשנים האחרונות היא תוצאה של מימוש מתווה ההתחדשות העירונית. במסגרת תוכנית המתאר הארצית (תמ"א 38) מעודדת המדינה חיזוק מבנים ישנים ובנייה מחודשת. מסלול תמ"א 38/2, או בשמו השני "פינוי-בינוי", מתיר הריסה של המבנה הקיים ובנייה מחודשת בתמורה להגדלת זכויות הבנייה. בעלי הנכסים שעתידים להיהרס, מקבלים מהיזם דיור חלופי עד למסירת הדירה החדשה. "פרויקט התחדשות עירונית דורש יחסי אמון מיוחדים. בסופו של דבר בעל נכס מפקיד בידיך את המפתחות ואומר שהוא מרשה לך להרוס את הבית שלו, וכנגד זה מקבל נייר שנקרא ערבות בנקאית. הנקודה המרכזית היא לבנות מערכת יחסים של אמון הדדי מאחר שהדיירים מפקידים בידינו את הדבר היקר להם מכול לתקופה לא מבוטלת", מסביר אטרקצ'י ומבהיר: "זה לא רק נדל"ן, זה תהליך חברתי, פסיכולוגי ורגשי. זה דור ההורים שלנו שבנו את היישובים הללו, ופתאום לראות אותם משתדרגים באיכות החיים זה נפלא".
 
"זה לא רק נדל"ן. התחדשות עירונית היא תהליך חברתי, פסיכולוגי וריגשי", אומר יעקב אטרקצ'י  (באדיבות אאורה) (באדיבות אאורה)
"זה לא רק נדל"ן. התחדשות עירונית היא תהליך חברתי, פסיכולוגי וריגשי", אומר יעקב אטרקצ'י (באדיבות אאורה)
 

תנופה קדימה

קרוב ל-30 אלף תושבים חיים כיום ביהוד, שאוחדה ב-2003 עם היישוב הסמוך, נווה מונסון. המיקום המרכזי של העיר וקרבתה לאזורי תעסוקה ומוסדות חינוך הופכים אותה לאטרקטיבית עבור רבים מתושבי הארץ שרוצים לחיות בגוש דן. לא אחת תוצר הלוואי של פרויקט התחדשות עירונית רחב הוא תנופה חברתית ונהירה של קהל צעיר לאזור. "הפרויקט החיה את פני מרכז העיר יהוד. לפני כשמונה שנים זה לא היה נראה כמו מרכז עיר. היום זה מרכז עיר שוקק, כל התשתיות פה הוחלפו, יש פה פארקים חדשים, יש פה מבני ציבור שלא היו קיימים. רואים את זה בבתי ספר, בתי קפה ופאבים שצצים. יש פה אינטגרציה של קהלים - זוגות צעירים, מבוגרים, משפחות עם ובלי ילדים, ועל כן תמהיל הדירות. אני מאמין שהעיר הופכת להיות תוססת, צעירה ומתקדמת", מסכם אטרקצ'י.
 
תוצר הלוואי של התחדשות עירונית - בתי קפה, פאבים, מבני ציבורים וגנים חדשים (באדיבות אאורה) (באדיבות אאורה)
תוצר הלוואי של התחדשות עירונית - בתי קפה, פאבים, מבני ציבורים וגנים חדשים(באדיבות אאורה)
 

בשיתוף מרכז הנדל"ן 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות אאורה
מבט על - התחדשות עירונית ממעוף הציפור
באדיבות אאורה
מומלצים